The Killing

• Креатор на темата Креатор на темата Io Sono Interista
  • Време на започнување Време на започнување
Kolku ... ebano ... dobra ... serija, sega ja zavrsiv, i priznavam, mashka solza imashe na krajot, na edna od poslednite sceni, ne e teshko da se pogodi koja :(, ali all in all, prezadovolen sum od serijava i defakto ne i treba uste edna sezona, nema zasto, poenta ke nema toa i samo ke se upropasti vpecatokot od ovie 2 sezoni .

Nema mnogu da ja dolzam sega, mi se spie mi se place, samo ke kazam deka sum preimpresioniran od glumata na Sten, tatkoto na Rouzi, au kako ja odglumi ovaa uloga glumecov, kapa dole, do toj stepen da socustvuvas so nego a znaes deka e serija, film, glumenje e, sto u princip faktot deka apla dopira do gledacot so negovata gluma dovolno govori kako iskinal u serijava, svaka cast. :cuc: car.

Isto i duoto glavno dzandarsko e poln pogodok, Holder e zakon.

Ja pred nekoj den ja primetiv serijava na face bene gledam nesto pishal, uz pat i drugar prethodno pa se staviv na forumov, go vidov vovedov na Io i reshiv da i dadam shansa ... i definitivno ne zazaliv.

Kaко бе вака згрешија на сам крај.. :facepalm:

Шо, некаква длабочина ли бараа кога завршија со Линден и нејзините џемпери? Дека не беше доволно клише лик.
Премногу добар полицаец со еден неразрешен случај кој го прогонува. Болеше дури кога ја гледав вака меланхолична. И океј тоа, ќе беше донекаде во ред ако навлегоа подлабоко, ама на тоа остана. Многу лошо дефиниран лик, со обзир на тоа дека беше главен лик и доста време имаше посветено на нејзиниот живот.

Муабетот ми беше, кога стигнаа највисоко што можат, кога побудија секакви емоции со фамилијата и филмот на Роузи -- не завршија, продолжија со Линден.
Катастрофална грешка. Мене не ми се допадна ликот на Линден, и не глумеше нешто добро освен кога заплака во психијатриската болница. Тоа.

Холдер од другата страна беше фантастичен. Сте пишувале доста, па јас нема. Спуштам капа.

Друго не се согласувам со вас околу Стен и Mич. Стен отвори во втора кога му дадоа повеќе време, во прва беше толку нереален што ми кршеше филм дека е сепак серија, а не вистински луѓе. Мич тогаш беше хаос. Се однесуваше баш како родител што изгубил дете. Мене ми се допадна како изглуми женава, уште повеќе како ја дефинираа сценаристите. Мич > Стен.

Трето што не се согласувам, build up-от. Толку немам уживано во серија, толку се немам поврзано со фамилијата, ликовите.. од Six Feet Under. Moжеби дека јас ја гледав цела одеднаш и не чекав година или недела по недела, па разбирливо што ви здосадила или и паднал рејтингот. Мене ми беше вистинско задоволство серијата, бавна како што беше, драма textbook 101. Едноставно со мерак гледав и воопшто не ја сметав како бавна. Холдер и тој во инвалидската количка ми беа омилени ликови за кои мислам дека и добро одглумија.

Околу разрешувањето, мерак ми направи финалето исто, недефиниран убиец. Иако и мене ми беше очигледно дека Тери беше вмешана, јас мислам дека вистинскиот убиец не беше индијанката, ниту Тери ниту Ејмс туку Џејми. Оти ја имаше одлучноста, иако мислеше веќе дека е мртва -- се помири со тоа, а после без грам вина, пак ја гонеше преку шумата. За пак да ја убие. Помислив дека подобро ќе беше Роузи да ја вметнаа повеќе, да се поврземе со девојчето, ама кога отвори епизодата како си игра со браќата имаше значително поголем импакт, така да.. nice touch. И уште подобро, од 5минути пред камера, се гледаше дека девочето смрди @ глумење.

Според мене повеќе од одлична серија, и да, се согласувам околу премногуте заплети, како на пример на почеток со соучениците. Втора сезона барем беше фокусирана врз тој потесен круг на убијците. Прва само не отфрлаа од вистинската патека. Од мене добива 9/10.

Фала ти Iosono за препораката уште еднаш :)

ме попали псај вчера, да се симне диаблово па ја стаам.

Triple posting ftw

Yo Linden, stop PMSing on me.
I'm gonna go ahead and say Holder might be a bit more cooler than Jesse, or at least for me :D
Уше 2-3 епизоди од прва сезона имам... интересна е, малце предвидливо/исклиширано ми е тоа што има осомничени од блиските или од оние на кои не се надеваш али па шо друго да праат.
Само ако не се разреши, ве убив.

позитивен, а шо, на vlj не му се свиѓал? :)

Ич, ама нема да критикувам, бидејќи расчистив со серијата. Си го добив мојот closure. Да не бидам сфатен погрешно, за серијата имам позитивни мислења, само финалето од прва сезона не.... ај да не почнувам :)

Иначе, сметам дека во овој случај можеби е битен фактот што после финалето од прва човек може веднаш да премине на втора сезона. Јас чекав десет месеци да дознаам wtf is going on, плус и ја гледав серијата како што излегуваше. Гарант е подинамично чувството кога се гледа одеднаш.

Ич, ама нема да критикувам, бидејќи расчистив со серијата. Си го добив мојот closure. Да не бидам сфатен погрешно, за серијата имам позитивни мислења, само финалето од прва сезона не.... ај да не почнувам :)

Иначе, сметам дека во овој случај можеби е битен фактот што после финалето од прва човек може веднаш да премине на втора сезона. Јас чекав десет месеци да дознаам wtf is going on, плус и ја гледав серијата како што излегуваше. Гарант е подинамично чувството кога се гледа одеднаш.
Секогаш е подинамично кога гледаш серија наеднаш, во споредба со кога чекаш цела недела за нова епизода

Секогаш е подинамично кога гледаш серија наеднаш, во споредба со кога чекаш цела недела за нова епизода
Абе да, подинамично е, ама кога во некоја серија има филер епизоди ептен се осеќа. На пример, логично е филер епизодата Looking for Linden's Boy All Across Seattle да ти помине онака, незабележително, кога гледаш повеќе епизоди одеднаш. Друго е да чекаш цела недела за истата епизода, на крај да останеш со фаца „...and?“ и да се изнервираш.

И Iceboy, престани да ме влечеш за јазик :icon_lol:

Ја почнав и јас денес. Изгледав Пилотот и втората (нели споени)

Има потенцијал да ми биде интересна. Многу потенцијал. Само ме нервира шо е во ебаниот Сиетл. Мрачно, врнежливо, тмурно. Англија али пута 2. Цело време попуштав brightness на плеерот за да видам шо се дешава, зашто у темници како да слушам радио емисија. Па и Фрејзер живееше таму па имаше светло колку-толку. Другото е сосема супер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom