Bundesliga 2012/2013

Кој ќе биде Германски шампион 2012/13?

• Борусија Дортмунд

Гласови: 44 40,7%
  • Баерн Минхен

Гласови: 52 48,1%
  • Шалке 04

Гласови: 5 4,6%
  • Борусија Менхенгладбах

Гласови: 2 1,9%
  • Баер Леверкузен

Гласови: 1 0,9%
  • Друг тим (наведи кој)

Гласови: 4 3,7%

• Вкупно гласачи
    108
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.416
Поени од реакции
26.414
Дали ја имаш гледано утакмицата?
Конкретно ме интересира за Карвахал, како изиграл, доколку играл.​
Ако не здравје :)
Не, не го гледав натпреварот.
--- надополнето: 22 јули 2012 во 00:24 ---
СЕ СЕЌАВАТЕ НА АИЛТОН?

Фудбалерот кој во 2004-та година беше најдобар стрелец во германската Бундеслига, деновиве ќе потише договор со шестолигаш.

Аилтон Гончалвес да Силва или фудбалерот едноставно познат под името Аилтон, е на чекор до потпишување за својот 20-ти клуб во кариерата. Тој следната недела ќе стави потпис на доготовот со клубот од германската шестта лига, Хасиа Бинген.
Во својата богата кариера тој до сега смени 19 клубови, а ќе останат запаметени неговите настапи за Вердер и Шалке, а помеѓу другото, тој настапуваше и за Бешикташ и Црвена Звезда.
Аилтон има одиграно 212 натпревари во Бундеслигата и има постигнато 105 голови со што тој е само четвртиот странец кој ја има поминато границата од 100 голови во оваа лига. По шест години откако последен пат настапи во Бундеслигата, тој на 39-годишна возраст ќе продолжи во шестата лига во Германија.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ѕвер беше дебелиот, кога играше во Вердер, после мислам одигра само една сезона во Шалке и се изгуби.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Што си разочаран, да не сакаш Аилтон во Челзи да ја продолжи кариерата како замена за Дрогба :icon_lol:
:D Не туку ѕвер беше во Шалке и баш ми е криво што му се уништува кариерата :(

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.253
Поени од реакции
8.170
:D Не туку ѕвер беше во Шалке и баш ми е криво што му се уништува кариерата :(
Како бе му се уништува кариерата на 39 години? Да не има блескава иднина пред себе ама потпишал за шестолигаш од што е глуп?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Како бе му се уништува кариерата на 39 години? Да не има блескава иднина пред себе ама потпишал за шестолигаш од што е глуп?
Е да и тоа што викаш ама мислев на тоа дека после успехот со Шалке тотално го снема и не заигра за екипа од висок ранг а баш беше меѓу подобрите играчи/стрелци во Шалке

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.253
Поени од реакции
8.170
Е да и тоа што викаш ама мислев на тоа дека после успехот со Шалке тотално го снема и не заигра за екипа од висок ранг а баш беше меѓу подобрите играчи/стрелци во Шалке
Аилтон во Вердер блесна на 30 години, потоа направи трансфер во Шалке на 31. Тука се знаеше дека неговата кариера се ближи кон крајот. Тешко беше да се верува на таа возраст после Шалке тој да оствари некој ззабележителен трансфер.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.416
Поени од реакции
26.414
Аилтон во Вердер блесна на 30 години, потоа направи трансфер во Шалке на 31. Тука се знаеше дека неговата кариера се ближи кон крајот. Тешко беше да се верува на таа возраст после Шалке тој да оствари некој ззабележителен трансфер.
Браво бе си гледал значи Бундеслига на А1 ТВ :icon_mrgr:

M

MrzaRules

Гостин
Како бе не заигра во екипа од висок ранг, играше во Бешикташ и во Жлезда....не заебаај и ти сеа :D

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.253
Поени од реакции
8.170
Браво бе си гледал значи Бундеслига на А1 ТВ :icon_mrgr:
Гледам бе јас Бундес и сега. Општо си сакам фудбал па која и да е лига. Штудгарт ми се фаворити и тоа од времето на Бобич, Балаков и Елбер:)

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.416
Поени од реакции
26.414
Гледам бе јас Бундес и сега. Општо си сакам фудбал па која и да е лига. Штудгарт ми се фаворити и тоа од времето на Бобич, Балаков и Елбер:)
Мило ми е :)

И јас исто

Ќе си имаш тим и во ЛЕ - за Штутгарт, ЛШ - за Јуве :D
инаку ако не знаеше да ти кажам дека Фреди Бобич е спортски директор во Штутгарт
--- надополнето: 22 јули 2012 во 03:26 ---
Нирнберг - Дортмунд 4:2

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom