Фан Клуб: Арсенал

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.483
Поени од реакции
10.220
Венгер неколку пати кажа дека на Окс главна позиција му е средина, не крило.
Окс сам кажа дека средина му е најомилена позиција.
На таа позиција и ќе игра во иднина.
Мвила не ти доаѓа да ти грее клупа, а ако доаѓа за Сонг да грее клупа, тогаш тоа ќе биде голема штета и грешка.
Средината ни е таман, Сонг ретко се повредува, а и да се повреди имаме 2 надежни младинци на таа позиција.
Плејмејкерските позиции ни се исполнети, нема што да се пазарува тука.
Како може некој од Сонг и М'Вила да седе на клупа кога ни фали уште еден играч?Значи СОнг,Артета,Вила...тоа е средината.Диаби не е за прв состав,Ремзи такоџе,Вилшер е,али до дека да дојде при себе ќе дојде Март,Април...

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
не ја гледам логиката да се задржи ван перси , кога со тие пари можеш да му најдеш соодветна замена за World class напаѓач за наредни 3-4-5 години со можност да му извадиш пари покасно , а вака испаѓа за истите пари добиваш фудбалер за 1 година и неможеш да му земеш после пари , логика 0 да остане

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Како може некој од Сонг и М'Вила да седе на клупа кога ни фали уште еден играч?Значи СОнг,Артета,Вила...тоа е средината.Диаби не е за прв состав,Ремзи такоџе,Вилшер е,али до дека да дојде при себе ќе дојде Март,Април...
КОга и да се врати, важно е дека ќе се врати.
И што откако ќе се врати?
Кој ќе грее клупа, затоа што очигледно Вилшер ќе биде прв состав? Мвила и Артета нема да ти греат клупа. Штета ќе биде Сонг да грее клупа.
Значи според твојава тактика, се откажуваме од главниот младински играч Ремзи, за џабе потпишавме нов договор со Росицки, а Диаби, Фримпонг, Окс и Кокелин слободно нека си одат затоа што не гледам како може да добиваат шанса.
Ова Венгер нема никогаш да го направи.
Нема да се пазарува, и нема потреба да се пазарува.

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.483
Поени од реакции
10.220
КОга и да се врати, важно е дека ќе се врати.
И што откако ќе се врати?
Кој ќе грее клупа, затоа што очигледно Вилшер ќе биде прв состав? Мвила и Артета нема да ти греат клупа. Штета ќе биде Сонг да грее клупа.
Значи според твојава тактика, се откажуваме од главниот младински играч Ремзи, за џабе потпишавме нов договор со Росицки, а Диаби, Фримпонг, Окс и Кокелин слободно нека си одат затоа што не гледам како може да добиваат шанса.
Ова Венгер нема никогаш да го направи.
Нема да се пазарува, и нема потреба да се пазарува.
Артета е стар,М'Вила му е наследник,со тоа што ќе одигра 30+ утакмици сезонава.Плус,играме на 4 фронта,мора да имаме соодветни замени,повеќе квалитетни играчи за да успееме.Мора да се има адекватна замена,квалитетна.Ние немаме.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.226
Поени од реакции
14.561
Не ме зезај.Од кај Окс у средина.Се знае,крило!
Диаби,Ремзи..И како сакаш да освоиме титула ко еве и навивачите си праиме филмови.Мора едно засилување во средината.Вилшер е отиден у курац,така да покрај Сонг и Артета мора уште еден.
Доколку не земе ниту еден во средина,тогаш ќе ми биде малку сумљив Венгер и ќе има какви такви шанси да се врати старата 4-4-2 формација,што ќе ми биде многу мило :)
Окс ќе заврши како играч од средината сигурно. Тоа што Венгер го игра сега по крилата е друг муабет. Само го спрема за неговата вистинска позаиција ;)
--- надополнето: 21 јули 2012 во 15:38 ---
Артета е стар,М'Вила му е наследник,со тоа што ќе одигра 30+ утакмици сезонава.Плус,играме на 4 фронта,мора да имаме соодветни замени,повеќе квалитетни играчи за да успееме.Мора да се има адекватна замена,квалитетна.Ние немаме.
Артета и Мвила се сосема различни играчи. Мвила = Сонг.
И да Мвила ако дојде ќе седи на клупа, средина од Мвила, Сонг и Артета е најидиотското нешто што може да го напраиме

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.483
Поени од реакции
10.220
Окс ќе заврши како играч од средината сигурно. Тоа што Венгер го игра сега по крилата е друг муабет. Само го спрема за неговата вистинска позаиција ;)
--- надополнето: 21 јули 2012 во 15:38 ---

Артета и Мвила се сосема различни играчи. Мвила = Сонг.
И да Мвила ако дојде ќе седи на клупа, средина од Мвила, Сонг и Артета е најидиотското нешто што може да го напраиме
Како бе најидиотско?Артета слободно можеда иде у напад,Сонг го гледавме и оваа сезона,исто така поофанзивно,а М'Вила си останува со дефанзивните задачи.Не зезајте.Се додека немаме конкуренција во тимот,не бива ништо од нас дечки.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Мвила наследник на Артета?
Си го видел ли воопшто Мвила во игра? Се работи за сосема различни играчи. Артета ти е плејмејкер, лани покриваше назад заради големите турбуленции кои ги имавме во средината, плус во Артета има уште 2 сезони на светско ниво според мене.
Мвила нема да ти дојде за да биде првотимец после 2 години, после година дена ниту после 6 месеца.
Мвила се избори за место во репрезентацијата и нема да ризикува да го изгуби со греење на клупа во Арсенал.
Ај те молам спореди ги замените на нашите конкуренти со нашите заени во средина и че видиш дека нема голема разлика, освен Сити, но со нив не можеме да се споредуваме заради огромната разлика во финансиска моќ.
Мора да се остави простор за младинците, мора да има простор за Окс, Фримпонг и Кокелин.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.226
Поени од реакции
14.561
Како бе најидиотско?Артета слободно можеда иде у напад,Сонг го гледавме и оваа сезона,исто така поофанзивно,а М'Вила си останува со дефанзивните задачи.Не зезајте.Се додека немаме конкуренција во тимот,не бива ништо од нас дечки.
Така убаво ниту едено од нив не е плејмејкер. Незнам како да ви објаснам дека Артета не е класичен плејмејкер-креативец.
Идеалната средина за нас би била Артета - Сонг - Вилшир.
А кога Ремзи ќе биде способен за да игра прва постава (2-3 години) средината ќе биде Сонг - Вилшир - Ремзи

Иначе ни треба играч у средината за замена пошто Дијаби не верувам да заигра веќе фудбал како што треба. Ако не оваа идната купуваме сигурно а, ако мислите дека оваа година со овој тим ќе атакуваме на титула тогаш бладате.

Све си мислам чека Венгер да ги продаде прво Шамак/Аршавин/РВП па после ќе купи уште еден играч. Не сме готови со трансферите летово убеден сум у тоа

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
МВила е задњи везен, кољач не е плејмејкер(Артета). Така да може да играат Арсенал и со 2ца такви играчи ама со еден плеј (ако играат 4-3-3 формација) и би добиле нешто постабилна средина.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Еј! Гледам сте ми го р`чкале Диаби... цц!
Ќе се караме:cool:

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.483
Поени од реакции
10.220
Никој не ме разбра што сакав да кажа,а IgorChete понекогаш ни он самиот не се сфаќа што вели :) :) (шала) :)

Иначе,еве вака.МВила иде,сега Вилшер е повреден.Играме средина МВила , Сонг, Артета,со тоа што МВила е главниот деструктивец,Артета игра понапред,аСонг е всушност поддршка и за двајцата.Вилшер кога ќе дојде то ќе биде у пм...Значи чекајте го Мај,наредна година...Додека да се адаптира и слични срања,Артета отиде со годините.Оваа сезона уште топ,веќе наредна ќе почна да паѓа,со што Артета би ни бил супер замена и играч што би играл 25+.А Ремзи,да ви го напикам на сите шо го преферирате Ремзи.Ма дајте мрш неможам да го гледам то копиље,матер му јебем,се женско шо е у фамилија ќе му го оплодам.Не е то играч.То е исто ко да ми кажете ја пред 10 години шо сум праел у земјоделско.Еее овој Мето ѕвер бе.За Ремзи не ми прајте муабет.

Значи поентата ми е , дека Артета има уште година дена ,година ипол врвно играње.мВила би ни дошол ко кец на десетка.Додека да се управи Вилшер,тројката ни е Мвила,Сонг,Артета,со што тука ќе ротира и Росицки,како и племето гнасно Ремзи.Диаби,нормално во болница цел овој период.

Е сега,доколку Венгер сака да му ја прекомандува позицијата на Артета и да го направи ДМФ,тогаш сигурно ќе зема некој Ганзо,Манзо,со што Артета ќе ти дое ДМФ да игра.
Значи по ваша логика,на Арсенал не му потребен играч од средина? Ќе крпеме додека можеме и во Премиер и во ЛШ и Карлинг куп и ФА куп,поточно ќе играме цела сезона со 3ца играчи,зошто , затоа што никој од Артета , Сонг и Мвила нема да седе на клупа????Алоооо,каква клупа кога се игра повеќе од50 утакмици во една сезона...Секој од овие ќе добие 30+ мајка му стара.

И Окс,никаква средина дечки.Детето е родено да рие по бочните страни.

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.483
Поени од реакции
10.220
Аууу,ми треба уште малку да се откажам винаги за дискусија со IgorChete. Значи дечко стварно си гураш некој филм твој иу пм.
Незнам ја шо е проблемот со Венгер.Ма нека земе 11 души за игра не му треба ротирање,истите играчи по 50-60 утакмици и освојуваме Фа,КК,ЛШ,ПЛ.

Ајде бе Makedonec_7,дојди тука , отвори очи :)

Kajgana Shop

На врв Bottom