Која "пастрмајлија" е подобра?

  • Креатор на темата Креатор на темата Madonna77
  • Време на започнување Време на започнување

Која Пастрмајлија е подобра?

  • Велешката дефинитивно!

    Гласови: 103 32,4%
  • Штипската!

    Гласови: 157 49,4%
  • Не знам, немам пробано никогаш

    Гласови: 58 18,2%

  • Вкупно гласачи
    318
Секоја она шо е тазе напраена и да е исклучиво со пастрма, а не со јајца, и свинско...
 
Сум ги пробала сите, радовишката е највкусна. Може радовишани не се рекламираат толку како велешани и штипјани, ама кој пробал, знае:)
 
Која бре штипска , велешката е на типично традиционален начин без додавки и некој бла бла измени
 
Велешката ти е класика стандард најдобра без разни експерименти ..

ПС. Штипската пастрамајлија ви касни по 30тина минути зошто им треба време додека ја донесат од Велес ;)
 
Штипската се разбира
 
Бероооооовската!!! Дефинитивно!
Има одозгора јајца,месо и стопен кашкавал со лута сол а по страните помачкано со павлака....АУУУУФ!
 
Бероооооовската!!! Дефинитивно!
Има одозгора јајца,месо и стопен кашкавал со лута сол а по страните помачкано со павлака....АУУУУФ!
Бате јадев пастрмајлија во Дионис ама не беше таква,најтрагично од се беше што од порачката до носењето не поминаа ни 20 минти а пастрмајлијата беше тестена.
 
Бате јадев пастрмајлија во Дионис ама не беше таква,најтрагично од се беше што од порачката до носењето не поминаа ни 20 минти а пастрмајлијата беше тестена.
Аууу море не кафанска,зборувам за домашна...месото подпржено во бак`рна тава...леле ептен слатко.ВО дионис немаш усветно јадење,можеби ресторан МРС нуди повеќе одошто дионис или Галерија.... :D
 
Аууу море не кафанска,зборувам за домашна...месото подпржено во бак`рна тава...леле ептен слатко.ВО дионис немаш усветно јадење,можеби ресторан МРС нуди повеќе одошто дионис или Галерија.... :D
Галерија ново отворено нешто или името е смемено
 
Меѓу пастрмајлија и пастрма има голема разлика.Незнам точно кое од каде е ама едното е Штипско другото Велешко
Пастрма е месото што се става во пастрмајлијата, од таму и името.
Велешката ми е мене поубава отколку штипската.
 
Море која велешка со јајца и не знам што. Се знае што е пастрамајлија, месо и тесто и тоа. Не за џабе е брендирана штипската пастрамајлија, си има посебен рецепт по кој мора да се придружуваат сите кои сакаат да ја имаат на своето мени.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom