Охрид ги губи туристите од кои преживува

• Креатор на темата Tetro
  • Време на започнување

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Не знам што ти е проблемот ако наплаќаат по човек.Плус не сите наплаќаат по човек,многу наплаќаат по соба/апартман.То како прво.
Како второ сакам да ми кажиш каде тоа во Европа во на пр. 3 креветна соба дозволуваат плус спиење на под со душеци.Чекам...
Ве разбирам,ама стварно ја претервите.Никој не рече дека во Охрид е идеално.
солид.. гледаш реално на работите... мило ми е за тоа.. ама ај да погледнам и јас малце по реално.. каде на друго место газдата ти вика ако сакаш да готвиш 100тка плус ке дадеш дневно ИЛИ пак кажи ми каде на др место газдата ти вика бољер уклучи после 4 или после 5 кога е евтина струја ?

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.015
Поени од реакции
5.897
Нема ништо од ова дека наплаќаат 50 денари за да се капиш на плажана гранит .. ова е ваљда ако сакаш во базенон да се капиш што го направија годинава .. базенот си е сопственост на хотелот и колку што сака ке наплаќа газдата на тие што не се гости во хотелот ..
--- надополнето: 14 јули 2012 во 13:20 ---

150 евра шо апартмани ке беа тие ? кај ги има во охрид никаде не сум ги сретнал .. еве јас ги издавам на другар мој апартманите 30 евра од вечер .. за 3ца луѓе се ако сакаат нека спијат и 5 души само 30 евра на ден да си платат...
Ulica Car Samoil od pocetokot na plostadot koga odis sprema vnatresnosta na okolu 150 do 200 metri od desna strana.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Информација од прва рака. Охриѓани почнале да наплаќаат по 10 денари за коцка мраз на плажа. Крајно сериозен, не се заебавај.
А баш помислив дека го достигнаа врвот...
Каде?Ајде секако после 3 одам на плажа, ете таму ќе одам, баш ме заинтересира.Озбилен сум!

Нема ништо од ова дека наплаќаат 50 денари за да се капиш на плажана гранит .. ова е ваљда ако сакаш во базенон да се капиш што го направија годинава .. базенот си е сопственост на хотелот и колку што сака ке наплаќа газдата на тие што не се гости во хотелот ..
--- надополнето: 14 јули 2012 во 13:20 ---

150 евра шо апартмани ке беа тие ? кај ги има во охрид никаде не сум ги сретнал .. еве јас ги издавам на другар мој апартманите 30 евра од вечер .. за 3ца луѓе се ако сакаат нека спијат и 5 души само 30 евра на ден да си платат...
Абе изгледа ги познале дека не се локални, чудо завчера мене како ме пуштија без пари.И то со неохриѓани, престап прва класа :P И точно дека хотелот е приватна сопственост (а газдата не е Охриѓанец, хинт:видете име) и не се криви ниту Охриѓани, ниту Кумановци, ниту Лазар Бараков од Мокрино.

А ова 150 евра апартмани остај ги, добро рече некој погоре слабо се инвентивни годинава :)

И да...многу нељубезни скопскине келнерки по некои кафиЌи.Ем ни ги земет работниве места, ем нељубезни :sneaky:

Чул те охриѓанец. Добив инфо дека на Гранит наплаќаат влез 50 денари (значи не за паркинг, туку пешки ако влезеш).
Нормално, паркингот е сеуште 150 денари.
Завчера не ми наплатија ни влез, ни паркинг.Сигурно по начин на одење и говор на тело ги делат луѓето.

Zaboraviv da kazam deka Ohrid e edinstvenoto turisticko mesto vo Evropa kade sto privatnite gazdi naplatuvaat od covek a ne od soba.Bilo kade da odite vo Evropa vo privatno smestuvanje ke vi dadat kluc od prostorija i vooppsto ne gi interesira kolku dusi ke spijat vo taa soba dodeka vo Ohrid e najstrogo zabraneto vo soba so 2 ili 3 kreveta da spijat uste dvajca da receme na duseci na pod a za taa soba da se plati za 2 odnosno 3 lica.
Велиш дека ако ти понудат двокреветна соба, слободно 4 или 5 души внатре да сте нема да им е проблем?Ако за двокреветна цената е 1000 замислени денари, а трошокот е 500 (ете со 100% ќар да тераме), за четворица трошокот ако е илјада газдата е опасен добротворец...сигурно не би се туширале само 2/4 во собата.И после ова реално решение е поскапа соба ако се 4-ца во двокреветна.Ама не, желбата е иста цена, ама 8 души во една соба ко Холанџани густо населени.
Не знам како е на друго место, во Студентски Дом овие ги викаа овие падобранци.
Друго, кај е задоволството од одмор ако во трокреветна соба спијат тројца на кревети и уште тројца по душеци?Me потсети на ова.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.015
Поени од реакции
5.897
I uste nesto drugarot kade bev na gosti po tatko e ohriganec koj mu ostavil imot tamu.inaku zivee i raboti vo Skopje.Koga toj e revoltiran od nacinot na tretiranjeto na turistite sto da ocekuvaat onie sto ne se od tamu.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Nikade vo Evropa gazdata sto ti ja renta sobata ne go interesira kolku dusi ke spijat vnatre.Go interesira samo na kraj da si ja najde vo istata sostojba kakva sto ti ja rental na pocetokot. Izgleda ne si mrdnal nikade podaleku od Makedonija da vidis vo drugite drzavi kako se raboti.A sto se odnesuva do iznajmuvanjeto na apartman vo Ohrid za pomalku od 150 evra na den ke najdam vo bilo koe elitno turisticko mesto vo Evropa kade pretstojuvaat najbogatite luge.
Ти дечко мене сакаш да ме убедиш дека низ Европа тој што ти издава 3-креветна соба не го интересира колку луѓе внатре спијат??ма немој да ме јебеш бре...
И кај тоа има 150 евра/ден апартман во Охрид???
--- надополнето: 14 јули 2012 во 13:42 ---
солид.. гледаш реално на работите... мило ми е за тоа.. ама ај да погледнам и јас малце по реално.. каде на друго место газдата ти вика ако сакаш да готвиш 100тка плус ке дадеш дневно ИЛИ пак кажи ми каде на др место газдата ти вика бољер уклучи после 4 или после 5 кога е евтина струја ?
Има такви случаи,не негирам...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.015
Поени од реакции
5.897
Ти дечко мене сакаш да ме убедиш дека низ Европа тој што ти издава 3-креветна соба не го интересира колку луѓе внатре спијат??ма немој да ме јебеш бре...
Vo 3 krevetna soba nikoj nema da naplati plus za uste dvajca ako gazdata gleda 5 dusi tuku moze da mu ponudi pogolema prostorija.a ti ako mozes da se stutkas vo taa pomalata gazdata nema da ti napravi nikakov problem a ne pa da ti naplati plus bidejki vo 3 krevetna soba spijat 5 dusi.
--- надополнето: 14 јули 2012 во 13:56 ---
И кај тоа има 150 евра/ден апартман во Охрид???
Po koj pat sakas da ti povtoram deka na ulica Car samoil na 150 do 200 metri od desna strana od plostadot se izdavaat apartmani sto cinat 150 evra na den.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ulica Car Samoil od pocetokot na plostadot koga odis sprema vnatresnosta na okolu 150 do 200 metri od desna strana.
Тоа се старите градби ако не се лажам ... е таму варошани ги дерат на туристите .. ти кажав јас ако си бил во Охрид над Спорт М кај што е во самата чаршија од другар ми апартманите ги издаваме 30 евра на ден еден апартман за 3ца луѓе .. и скапо им иде по 10 евра на човек ?

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.015
Поени од реакции
5.897
Каде?Ајде секако после 3 одам на плажа, ете таму ќе одам, баш ме заинтересира.Озбилен сум!

Абе изгледа ги познале дека не се локални, чудо завчера мене како ме пуштија без пари.И то со неохриѓани, престап прва класа :P И точно дека хотелот е приватна сопственост (а газдата не е Охриѓанец, хинт:видете име) и не се криви ниту Охриѓани, ниту Кумановци, ниту Лазар Бараков од Мокрино.

А ова 150 евра апартмани остај ги, добро рече некој погоре слабо се инвентивни годинава :)

И да...многу нељубезни скопскине келнерки по некои кафиЌи.Ем ни ги земет работниве места, ем нељубезни :sneaky:

Завчера не ми наплатија ни влез, ни паркинг.Сигурно по начин на одење и говор на тело ги делат луѓето.

Велиш дека ако ти понудат двокреветна соба, слободно 4 или 5 души внатре да сте нема да им е проблем?Ако за двокреветна цената е 1000 замислени денари, а трошокот е 500 (ете со 100% ќар да тераме), за четворица трошокот ако е илјада газдата е опасен добротворец...сигурно не би се туширале само 2/4 во собата.И после ова реално решение е поскапа соба ако се 4-ца во двокреветна.Ама не, желбата е иста цена, ама 8 души во една соба ко Холанџани густо населени.
Не знам како е на друго место, во Студентски Дом овие ги викаа овие падобранци.
Друго, кај е задоволството од одмор ако во трокреветна соба спијат тројца на кревети и уште тројца по душеци?Me потсети на ова.
Sto ja napravi vodata za tusiranje kako da cini celo bogatstvo!Vo skopski vodovod rabotam celi 15 godini i momentalno 1 kubik ili 1000 litri voda cinat 29 denari bez ddv!Kolku kubika voda ke potrosat dve lica samo za tusiranje za 10 dena znaejki deka cel den ke bidat na plaza i ke se tusiraat po ednas na den da receme?Maksimalna mesecna potrosuvacka vo stan za edno vozrasno lice e 5 kubika kade se trosi voda za mienje,wc golema i mala nuzda,banjanje i pustanje masina za perenje alista ili okolu 150 do 160 denari mesecno za voda.

?

..........

Гостин
Може ли некој статистички да го поткрепи тврдењето на кое се заснова темава, „Охрид ги губи туристите од кои преживува“
Колку туристи има сзонава, колку имало пред две години, колку пред 5 години? итн...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.015
Поени од реакции
5.897
Тоа се старите градби ако не се лажам ... е таму варошани ги дерат на туристите .. ти кажав јас ако си бил во Охрид над Спорт М кај што е во самата чаршија од другар ми апартманите ги издаваме 30 евра на ден еден апартман за 3ца луѓе .. и скапо им иде по 10 евра на човек ?
Ako donesam uste dvajca koi ke si spijat na duseci na pod ke mi naplatis 50 evra na den?
--- надополнето: 14 јули 2012 во 14:18 ---
Може ли некој статистички да го поткрепи тврдењето на кое се заснова темава, „Охрид ги губи туристите од кои преживува“
Колку туристи има сзонава, колку имало пред две години, колку пред 5 години? итн...
Od ona sto go vidov od ponedelnikot do sredata mozam da ti kazam deka ima baagi.Vo brojka ne mozam da ti kazam tocno kolku no spored iskustvoto na drugar mi koj po nekolku pati vo godinata e tamu vika deka ovaa godina e megu najdobrite.Osven srbi i turci ima dosta holangani i finci a pomalku poljaci.Za srbite znam deka zgolemen e brojot poradi inaetot sprema crnogorcite poradi otcepuvanjeto na Crna gora od Srbija.Inaku do 12 na polnok vo centarot se gleda reka gragani kako da se na korzo.Najgolem procent se postari lica i mladi bracni parovi so mali deca.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Ako donesam uste dvajca koi ke si spijat na duseci na pod ke mi naplatis 50 evra na den?
--- надополнето: 14 јули 2012 во 14:18 ---

Od ona sto go vidov od ponedelnikot do sredata mozam da ti kazam deka ima baagi.Vo brojka ne mozam da ti kazam tocno kolku no spored iskustvoto na drugar mi koj po nekolku pati vo godinata e tamu vika deka ovaa godina e megu najdobrite.Osven srbi i turci ima dosta holangani i finci a pomalku poljaci.Za srbite znam deka zgolemen e brojot poradi inaetot sprema crnogorcite poradi otcepuvanjeto na Crna gora od Srbija.Inaku do 12 na polnok vo centarot se gleda reka gragani kako da se na korzo.Najgolem procent se postari lica i mladi bracni parovi so mali deca.
Затворете ја темава :)
Поздрав до сите, отидов на плажа.. се надевам ќе фатам место :)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ако сакаш донеси уште 5 души али толку е местото .. нема место за да ставиш душеци .. све е испланирано . да имаше место ке имаше уште по 1 кревет .. иначе ти кажав 30 евра од апартман .. од утре ке се по 40 евра дека утре званично почнува сезоната .

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Баш ми е мило што го читам насловот на темава !
Секоја година Охрид пун со туристи, Охриѓани се жалат немало пари... Лани Гета го донесоа во Охрид, на Охриѓани не им чинело зошто Гета ќе соберел околу 5-6.000 луѓе и тоа време немало никој да оди по кафани, кафичи... ти им донесуваш светски познат диџеј што ќе го направи градот поатрактивен, нив не им чинело.
Цените астрономски... смештај ко на море да сум, а не на езеро. Нељубезност до крајности (со исклучоци), Скопјани не им чинеле, овие не им чинеле, оние не им чинеле, а ги ококориле тоа очите за пари. Место да го направиш ти Охрид место кај што секој ќе сака да отиде, они рампарина ќе наплаќале, ова ќе наплаќале, она ќе наплаќале.
Пред некој ден имаче на мкд.мк статија дека Охрид бил полн со туристи од Холандија, Финска, и кога читам пак на Охриѓани не им чинело зошто во Охрид имало хотели каде се сместувале овие туристи и имале платено доручек, ручек, вечера и ради тоа не трошеле пари, па морале Охриѓани да ги бркаат туристите по улица за да им купат едно шише вода...
Едноставно се повеќе и повеќе ми се одмилува Охрид...

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Најискрено?
Охрид според мене вреди само на журка да отидеш и да престојуваш 2-3 дена максимум повеке од тоа...јок.
Плакам а ми се курчат зошто да плакам а да ми се курчи некој не престојувам за безпари таму.

Член од
11 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
74
Најискрено?
Охрид според мене вреди само на журка да отидеш и да престојуваш 2-3 дена максимум повеке од тоа...јок.
Плакам а ми се курчат зошто да плакам а да ми се курчи некој не престојувам за безпари таму.
штета нема да идам оваа година да ги реметам иначе се молат побрзо да си идам :). се понашаат ко да се монако

Kajgana Shop

На врв Bottom