A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
ЦЦЦ ситничар еден :D

Јасно ми е дека не се мегабајти де :) али требаше со мало б да.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ЦЦЦ ситничар еден :D

Јасно ми е дека не се мегабајти де :) али требаше со мало б да.
технички, 50 мегабита треба да фура со 6,25 МБ/с така да не ти е макс-от ова :D

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
нема врска тоа, највише има врска торентот како прво и прво :D
а ако е директна врска - серверот.
така да може и кај тебе да фуче до таму али да е добар сорсот.
--- надополнето: 10 јули 2012 во 14:40 ---

да само шо не е 50MB/s пакет, туку 50Mb/s пакет :D
Торентот е од замунда.... Порано од замунда симињав со 4.5мб/с ... Директна врска да (пример од Близу клиент до друг Близу клиент и тогаш брзината иде и до 3мб/с и повеќе), но зборам за други торенти..
Истиот торент кој го симињам ја сеа (скриншотот е од The Sims 3 од замунда) ИСТИОТ тој го симнува другар ми и ги симиња со 1.7мб/с (тој што зборев карши зграда)
--- надополнето: 10 јули 2012 во 15:16 ---

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Дечки ај помош , не се работи за нетот тука за ТВ на близоо , со братучед ми се тепавме нешто за далинското кој да го земе и кујзнае шо копче притисна и по се изглеа сите програми се избришаа .. го исклучив ресиверот и сега кога го уклучувам значи ми се појавува слика на која има ЦД и на ЦД то пишуе MUSIC DREAM и горе кај ресиверот пишуе ENU .. инаку одам да го ресатирам ресиверот не ми дава таква опција , + кога одам у подесување тие се СИВИ .. и неможе на никој да отидеш .. и ако некој не знае де барем кажете ми број од близоо за ВЕЛЕС.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Дечки ај помош , не се работи за нетот тука за ТВ на близоо , со братучед ми се тепавме нешто за далинското кој да го земе и кујзнае шо копче притисна и по се изглеа сите програми се избришаа .. го исклучив ресиверот и сега кога го уклучувам значи ми се појавува слика на која има ЦД и на ЦД то пишуе MUSIC DREAM и горе кај ресиверот пишуе ENU .. инаку одам да го ресатирам ресиверот не ми дава таква опција , + кога одам у подесување тие се СИВИ .. и неможе на никој да отидеш .. и ако некој не знае де барем кажете ми број од близоо за ВЕЛЕС.
На сметката шо ја плаќаш има број. Не сме техничка подршка овде. Настрана шо темава е за интернет.

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.940
Поени од реакции
1.486
:pos:

http://blizoo.mk/contact.html

Овде гледам
----
КОНТАКТИ

Контакт центар
089 011 011
02 613 3 613

Работно време:
Пон. – Нед. 07 - 22 часот

Дирекција - Скопје
Бул. Трета Македонска Бригада б.б.
Тел: 02 613 1 613, 02 2460-820
Факс: 02 2468- 820

E-mail за ваши коментари: info@blizoo.mk
----

Јави се во контакт центарот.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.106
Поени од реакции
25.155
Баш го читав договорот што го склучив со Близоо и во него пишува 24 часа корисничка поддршка. Вчера кога падна нет во 11 саат им звонам и снимка ми збори како они работат од 7 до 22. Одам денес во салон им викам што е работава, и боткава ми вика, извини дечко ама и ние треба да спиеме, ја гледам и и викам се е тоа супер ама во договорот друго пишува + мора да имате 24часовна линија за да пријавувам проблем, кога другпат ке го пријавам. Нетот во 6 месеци само вчера ми дропна ама односот од таа ботката вработена многу ме напна.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Баш го читав договорот што го склучив со Близоо и во него пишува 24 часа корисничка поддршка. Вчера кога падна нет во 11 саат им звонам и снимка ми збори како они работат од 7 до 22. Одам денес во салон им викам што е работава, и боткава ми вика, извини дечко ама и ние треба да спиеме, ја гледам и и викам се е тоа супер ама во договорот друго пишува + мора да имате 24часовна линија за да пријавувам проблем, кога другпат ке го пријавам. Нетот во 6 месеци само вчера ми дропна ама односот од таа ботката вработена многу ме напна.
Кретени големи се за тоа. А она што каснат со носење на сметката еден месец им е :facepalm:

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Интернетов многу ми е бавен. Неможам да изглеадам видео на Youtube :mad: Некој друг да не има вакви проблеми?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Интернетов многу ми е бавен. Неможам да изглеадам видео на Youtube :mad: Некој друг да не има вакви проблеми?
Само на јутјуб имаш проблем?

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Не, секаде. Неќна за прв пат по една година му побара пасворд и кориснички име и одтогаш интернетов одвај оди.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Не, секаде. Неќна за прв пат по една година му побара пасворд и кориснички име и одтогаш интернетов одвај оди.
Не знам дали работат во сабота да им се јавиш на техничка поддршка. ЛАН си така?

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
dowload speed: 25kb/s.

може ли да е до симнувањево? Глеам брат ми симнува цела сезона од gossip girl(7.52 gb) а и предходно симнуваше по може ли до тоа да е???

Kajgana Shop

На врв Bottom