Охрид

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Со комбе до Метропол плажа, карта 20 ден.До Градиште било 30 ден.Dafuq???
Лани дупло повисоки цените беа.
http://www.ohridpress.com/оchрid/оd-gаlеb-zа-inаеt-vоzаt-pо-nајniсki-tsеni
Го поштовам слоганов.Директно в чело и без многу сентименталности (y)

Од друга страна е интересно дека најверојатно не е намалена цената од Градиште понатака до Св. Наум, кај шо се монопол.Ама и ова им е добро, со оглед дека надвор од сезона линиите после Градиште до Свети Наум им се загуба или околу нула ... Некаде читав или гледав на тв дека после намалување на цените во локален и 420 за Скопје, приходите им скокнале за 40%, а гледам и дивине таксисти за Струга се понамалени.

Баш ме интересират дали уште ќе се жалат на цените за превоз ‘туристите‘ и дали уште ќе возат дивите по ‘автобуска цена‘:sneaky:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.996
Поени од реакции
12.574
Рекордно високи температури на езерската вода
Денес извршените мерења на темепратурата на водата во Охридското езеро покажуваат дека таа изнесува 26,5 степени, што значи дека за само дваесет дена нејзината температура се покачила за повеќе од шест степени.

Стручните лица коментираат дека езерската вода ретко кога во овој период од годината била толку топла. Додаваат дека вообичаено, доколку тоа го дозволувале временските услови, таа достигнувала до 25 степени, но дури кон крајот на месец јули.

Со оглед на временските прогнози дека топлото и стабилно време ќе продолжи и во текот на месецот, се очекува температурата на водата во езерото постојано да се зголемува.

Како што информираат од Центарот за јавно здравје, последните анализи покажаа дека најголемиот дел од површинската вода од охридското и струшкото крајбрежје е од прва и втора класа, што значи дека е безбедна и може да се користи за капење, спорт и рекреација.

Во тек е земање на нови примероци од повеќе мерни места чија анализа ќе заврши за неколку дена.

Не се исплаќат на плажа да ојш, дома со црево ќе се прскам од сеа бар поладна е.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
И многу топла вода не е убо.26 степени е нетипично за охр. езеро.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Дојдоја гостиве, се испомочаја в езеро и го стоплија. Ама ова појќе од струшка страна, од наша страна гостиве поладно мочет.

F

FuckYouAll

Гостин
Да немојт чоек да се оладит од шо е топла, ама убо сношти заврна па можит поладна е сега.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.584
Поени од реакции
6.314
Mи треба сместување во Охрид за 2ца од 20ти јули (следниот петок) за 8-9 ноќевања. Може некој да ми прати некој понуди? :)

H

HoT IcE

Гостин
Ми треба сместување и мене, за 6на од 1 август, тројца ќе спиеме само за 1 и 2 август, другиве ќе останат уште. Цени? Смештај? Каде?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Ми треба сместување и мене, за 6на од 1 август, тројца ќе спиеме само за 1 и 2 август, другиве ќе останат уште. Цени? Смештај? Каде?
Ако си бил во Охрид имам апартмани за издавање над спорт М за 3ца луѓе 30 евра од вечер е засега а од 20 јули натака 40 евра .

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Ај и за мене ако може некои добри сместувања и како се движат цени?

Член од
31 март 2011
Мислења
102
Поени од реакции
18
ај ако има некој соби за по 300 или 350 денари од лице нека ми пише :)

Член од
10 февруари 2010
Мислења
92
Поени од реакции
6
Мене ме интересира на која плажа се плаќаат влез, односно лежалки, и колку, а на која не се плаќа т.е. можеш фино лепо да си постелиш пешкирче и да уживаш ? :)

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Ако си бил во Охрид имам апартмани за издавање над спорт М за 3ца луѓе 30 евра од вечер е засега а од 20 јули натака 40 евра .
Многу сте ми интересни со цениве...
На море поефтин смештај ќе најдеш него у Охрид - на езеро...
Еве и конкретен пример, другарка глеаше за во Бугарија како се движат цените и најде апартман за 20 евра, а тука Охриѓани ќе ми продаваат муда за бубрези, па малце им било 30 евра од ноќ, па сеа 40 евра ќе зголемувале....
Ко мршојадци сте ебаго...

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
Кој датум ќе биде Охридскиот пиво фест и кои ќе настапуваат?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Многу сте ми интересни со цениве...
На море поефтин смештај ќе најдеш него у Охрид - на езеро...
Еве и конкретен пример, другарка глеаше за во Бугарија како се движат цените и најде апартман за 20 евра, а тука Охриѓани ќе ми продаваат муда за бубрези, па малце им било 30 евра од ноќ, па сеа 40 евра ќе зголемувале....
Ко мршојадци сте ебаго...
Сакаш нејќеш .. трета опција нема !

Kajgana Shop

На врв Bottom