Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.171
Glejte vaka na situacijata, ako ne potpiseme letovo so Lukas, slednoto leto .!. sto ke potpiseme, so ogled na toa sto ke ima uste edna godina iskustvo + LOI, a tie LOI na Messi, Aguero, Di Maria, itn. im bea otskocna stica vo karierite. Vaka i Inter moze da go sobere, ubavo kaza Filip, Fergi se ubaci za Lukas sea zasto drug tim projavi interes, istoto bese i za Jones.
Ако не потпишеме сега никогаш нема да потпишеме со него бидејќи ако не потпише за нас за Интер ќе потпише.:)

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Све е тоа во ред, него зборот ми беше дека треба да се закрпиме онаму каде што сме најтенки. Чак и Кагава може да игра десно крило. Сварно дечкото е талент, ама пак од друга страна не може сите таленти само кај нас да идат. Џонс одма го зеде Ферги, ама во одбраната имавме недостаток. Исто работава ми е да не трупаме играчи на исти позиции како шити :)

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.722
Поени од реакции
9.446
Све е тоа во ред, него зборот ми беше дека треба да се закрпиме онаму каде што сме најтенки. Чак и Кагава може да игра десно крило. Сварно дечкото е талент, ама пак од друга страна не може сите таленти само кај нас да идат. Џонс одма го зеде Ферги, ама во одбраната имавме недостаток. Исто работава ми е да не трупаме играчи на исти позиции како шити :)
Ако тој во моментов игра AMC/L не значи дека под водство на САФ ќе игра баш на тие позиции...И Андо пред да дојде беше таков играч па и сам види дали заигра на таа позиција некогаш. Рој Кин пред да дојде во Јунајтед бил десен бек, ама видовте САФ во што го претвори... Дечкото има 19 години и под менторство на САФ сигурно ќе го направи универзалец да се прилагоди на секоја позиција во средината.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ama cek zastanete malce. Vie Kagawa i Powell gi racunate za napagaci? Kagawa ke ja igra pozicijata koja ja igrase Rooney izminative dve sezoni. Powell e igrac od sredinata, nalik na Jones. So vrakanjeto na Vidic vo odbranata, Jones ke prodolzi da si igra vo sredina kade sto gi pruzi najdobrite partii lanskata sezona. Lucas igra i vo sredina i na krilata. Sakate da kazete deka prosekot Moutinho bi odigral podobro od Lucas?

Ako se zeme Lucas, vo timov igraci koi se izjasnuvaat deka mozat da igraat vo sredina, se:

Scholes, Carrick, Anderson, Cleverley, Powell, Kagawa, Jones, Petrucci & Lucas - Fletch ako ozdravi. Ne mislite deka se duri premnogu? :) Nas lani ni falese kreativec kako Kagawa zatoa sto osven po krilata, otkako se povredija Cleverley i Ando i ne se vrati Scoles sredinata ni bese kreativna kolku onaa na Stoke. Carrick i Scholes odlicno gi izvrsuvaa defanzivnite obvrski. Plus imajte vo predvid deka Kagawa i Powell pa i ovoj Lucas ako dojde se fantazeri ko so vikase Pancev, sto znaci deka ke si setaat po terenot so cel da napravat nesto, nema da bidat zakovani na edna pozicija.

Greska si za Jones, SAF prvo go donese nego pa gi prodade Brown i O`Shea. Go ubrza transferot zatoa sto site top 6 kluba imaa prateno ponuda za nego, da ne bese interesot, Jones ke dojdese duri ova leto. :)

Член од
4 декември 2009
Мислења
3.244
Поени од реакции
2.762
Абе Лукас и многу многу не ни треба. Човекот е крило а ги имаме Јанг, Нани и Тони. Јес да детето е лудило, страшен дриблинг има, ама пак од друга страна себичен е до немајкаде. Средишен ни треба, средишен :D
За крилните позиции имаме три екстремно добри крила но не дај боже да се повреди еден од нив остануваме на две крила и после тоа ќе се крпиме со Руни, Кагава, Велбек, Гигс и Рафаел.

Кагава може да игра лево крило на десната позиција потешко, и јас мислам дека многу луѓе од фан клубов го имате потценето Кагава. Шинџи е играч кој може да даде клучен пас, кој може да го диктира темпото на игра, кој може голови да дава, да асистира од секоја позиција и човек што може да ни ја даде неопходната креативност која сите ја барате. Мислите дека ни треба еден Модриќ од кој преку глава ми е да слушам за него, да добар играч е нема сумња во тоа но едноставно со онаа изјавана минатата година дека сака да игра за Челзи кога ќе помислам на тоа ми се повраќа.

Џабе зборите за Лукас што и како игра, кога од тука дали 2 - 3 го имаат гледано во живо. Лукас не игра само крило, Лукас може да игра на секоја позиција од средниот ред, на 10 меча што го гледав на 5 различни позиции играше. За Сао Паоло освен што играше на двете крилни позиции играше и на позицијата на Кагава и подефанзивно. За Бразил, за сениорскиот тим зборам играше класичен централен среден играч без проблем. Има голем талент и потенцијал и може да стане многу добар играч под палката на правиот менаџер. Дали ќе успееме да го земеме останува само да чекаме, прашањето е дали Ферги го сака овој играч. Ако го сака овој играч без проблем ќе го земе со оглед на конкуренцијата моментално. И да ќе заборавев, јас пре би дал 25 милиони за играч кој доколку се развие како што треба ќе биде 10+ години од корист отколку играч кој е 27 години и ќе не служи двојно помалце. А да се разбереме се е ризик.

5-ти август, 16.00.

Според Sky Ларнел Кол потпишал нов 3 годишен договор со нас.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Joao Paulo (Sao Paulo VP): "We have an offer for Lucas Moura from Manchester United and we are discussing it internally" ;)

Се што е у наши раце е направено, ако му се доаѓа е добредојден, ако не, со среќа нека му е.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
ne se gledaat kaj mene,zaso?
Појма немам зашо, може до провајдерот ти е, зошто јас ги гледам сликине што ги ставија и Гоше и Рунис Темпер. Оди на getty images, sport и ќе се снајдеш не е сложено.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Појма немам зашо, може до провајдерот ти е, зошто јас ги гледам сликине што ги ставија и Гоше и Рунис Темпер. Оди на getty images, sport и ќе се снајдеш не е сложено.
blizoo dozivuva temperaturen sok,se e u redu,lele kolku samo si se izraduvav za Captain Vidic:vozbud::vozbud::vozbud:
--- надополнето: 13 јули 2012 во 17:39 ---
koj e ovoj sirenjakov?

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Ене Линдегард на последнана слика пробал да го имитира Кагава во очите.
blizoo dozivuva temperaturen sok,se e u redu,lele kolku samo si se izraduvav za Captain Vidic:vozbud::vozbud::vozbud:

koj e ovoj sirenjakov?
Рајан Таниклиф.

Kajgana Shop

На врв Bottom