Бурма: Зошто се толерира ваков масакр? (+18)

M

Muranyi

Гостин
Тебе како човек ти е жал, тебе како ЧОВЕК !!!!

Извини, ама јас во овој пост не гледам ни трага од човек.

П.С. А сега лажливке една, извади само еден единтсвен пост каде што некој албанец (генерално муслиман) ги оправдал убиствата кај Смилковското езеро? И овде на форумот и во јавноста?

Срам да ти е!
--- надополнето: 13 јули 2012 во 15:58 ---

Кој се радува бе? Зошто лажеш бесрамнику? Имаш ли потврда за тоа радување од некој албанец или муслиман сеедно? И ти ли си чувар на редот и мирот во Македонија бе бруко една глупава?

Кој ајван тебе те стави полицаец да бидеш?:( Е од вакви имбецили и простаци кои вршат високи функции државата ќе отиде у П.М.
Лажи се себеси дека е така.Јас не слушнав еден Албанец или воопшто Муслиман на форумов да го осуди убиството.Од толку другари Муслимани што ги имам и се дружам со нив,само еден го осуди чинот.Теши се ти до утре.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
П.С. А сега лажливке една, извади само еден единтсвен пост каде што некој албанец (генерално муслиман) ги оправдал убиствата кај Смилковското езеро? И овде на форумот и во јавноста?

Срам да ти е!

Кој се радува бе? Зошто лажеш бесрамнику? Имаш ли потврда за тоа радување од некој албанец или муслиман сеедно? И ти ли си чувар на редот и мирот во Македонија бе бруко една глупава?

Кој ајван тебе те стави полицаец да бидеш?:( Е од вакви имбецили и простаци кои вршат високи функции државата ќе отиде у П.М.
нормално дека никој не се радуваше, барем не јавно, но прашањето е, кој го осуди??!??!јас ќе ти одговорам, НИКОЈ..дури и протестиравте да се ослободат обвинетите, не ви беше ни гајле дали се виновни или не, не чекавте ни судови ни институции, едноставно протестиравте да се ослободат веднаш! дури и не ви беше грижа што кај нив беше најдено оружје! јас и никогаш немам тврдено дека се виновни или не, тоа Е РАБОТА на институциите во државава!!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Срам да ти е!

Загор не ја кревај за џабе тензијата.

Јас сум сигурен дека ти, Ел КЕвсер, Влора и уште двајца-тројца на форумов не сте го оправдале тоа со Смилковци.

Ама ниту ги спречивте, ниту ги осудивте, 5 илјади кромањонци, да излезат со знамиња на џихад, и парола смрт за каурите, во најболниот момент за нас, само затоа што ви рекле во џамија дека тие се НЕВИНИ, и дека не се апсело така жена муслиманка.

Нон сенс е нели? Класична лоботомија, колективна свест, подаништво на некому за некои погани цели.

Исто како што е нон сенс, да некој остане рамнодушен над оние слики со мртви детски тела.
Невозможно е да се биде рамнодушен.
Од устата ќе излезат секакви зборови, но срцето на сите им знае колку можат да бидат рамнодушни.

Клучот на соживотот, не само кај нас тука, туку и во светски рамки е кај вас муслиманите.

Прилагодете го Исламот, да навистина биде мирољубив и во очите на другите, и адаптирајте го на потребите за 21 век, и имате бинго.

Додека сте во оковите на религијата, и она што ви го диктира најсуровата идеологија досега смислена, ќе се случуваат вакви работи ширум светот.

Европа е сеуште мирна и толерантна, но гледате Бурма не е таква, кон никого не е толерантна, нит христијани, нит муслимани ја интересираат.

Во речиси секој судир, или инцидент во светот, се вклучени муслиманите. Зошто?

Во 21 век, каде религијата полека го губи влијанието врз луѓето, и се појави политиката која ја замени, и тоа доста успешно, вие сеуште сте некаде далеку зад овие збиднувања.

И на крајот, види го првиот пост на отварачот на темава, муслиман, кој нагласува дека се убиваат невини муслимани, а не НЕВИНИ ЛУЃЕ.! И после тоа отиде тeматa у погрешен правец. Веројатно очекувано.

F

FARANG

Гостин
Prvo NE e tocno deka vo Burma sekojdenvno se ubivaat muslimani.

Vtoro stanuva zbor za grupi koj se problematicni i sakaat da se otcepat iako se uglavno doselenici od Bangladesh i Indija naseleni vo Burma pred pomalku od 100 god. Nesto slicno ko vo MKD i Kosovo.

Treto muslimanite vo burma se odnesuvaat ko divjaci. Se sekavam prv pat koga bev vo Rangun pred 15tina god imase nekoj protesti na budist monks kade sto bea uapseni nad 100tina. Protestite pocnaa odkako grupa muslimani siluvale nekoj 14godisni devojcinja koj se vrakale vo selo od skolo.

Muslimanite treba da svatat deka svetot pripaga na site. Da prestanat da unistuvaat tugi crkvi i spomenici i da svatat deka vo drzavi kade sto se malcinstvo (kokretno vo burma se pod 5%) treba da gi pocituvaat pravilata i zakonite na mnozinstvoto. Taka e vo Saudiska Arabija, taka e vo Turcija, Iran, taka treba da bide i vo Burma, Makedonija, Kosovo.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Не се потресов бидеејки кога они го правеа ова им беше смешно и ич не им беше гајле дека некој страда, епа се врти, сеа ке трпат последици :)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Заради тоа што тројца муслимани малтретирале една будистка , запалени се илјадници домови на муслиманите и многу убиени.

Кое алиби а.

S

Shaman

Гостин

Срам да ти е!

Ти или одговарај на се или на ништо.
селективно со мене неможеш да разговараш.
а за тебе и тие како тебе сум гад гадосан.
твоето мислење, воопшто не ме интересира
и не ми значи ништо. ми значи само од оние
што знам дека се чесни луѓе.
тој некој ајван што ме ставил да бидам полицаец
сигурно се гордее со мене, затоа што за 17 години
стаж сум наградуван како некои со 30 години.

за твоја информација, јас имам роднини муслимани.
и сите до еден се супер луѓе.
не верувам дека можеш ти да кажеш нешто вакво,
зошто од твоето трло тешко некој да се измеша.
многу ми е интересно кога закоравени националисти
обвинуваат друг за национализам. дволични сте до
даска.

А потврда за радувањето, можеш да побараш на ФБ.
за еден памтам сигурно. еден копиљ од некое село во гостивар,
со коментар: ау како сите не умрете.
ај ќе го побарам и него и другите.
да знаев дека ќе дојде до овој муабет, ќе напраев некој
скриншот, ама не сум видовит.

Државата нема да оди во ПМ, затоа што, тие кои ти
ги сметаш за имбецили и простаци, за некого се бранители.
фундаментална разлика.
а бидејќи држават нема да оди во ПМ, од неа во ПМ
може да оди на кој не му чини. (y)
Ајде поздрав.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Заради тоа што тројца муслимани малтретирале една будистка , запалени се илјадници домови на муслиманите и многу убиени.
Прекини, ќе ме расплачеш...

:(

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не ни очекував тоа.
Види како ти почнува постот. Муслимани малтретирале будистка, и го изеле подебелиот крај. За нивна несреќа, таму немало Швеѓани и Норвежани да ги лажат како се онеправдени, па го јале брутот.

Кармата е гадна работа, а?

S

Shaman

Гостин
И бидејќи имаат некои членови тенденција да си толкуваат како
им одговара, а не како е, морам да појаснам уште еднаш.

Мене, муслимани не ми сметаат. ниедна религија не ми смета.
не ми смета никој што сака да живее заедно со мене.
на секого сум му помагал и ќе му помагам..... ама....
секој што сака да ми го смени начинот на живот и да ми се прави
газда на мојот памет, го чекам на нож.

http://img824.imageshack.us/img824/4126/dielikeahero.jpg
прв пасус, втора реченица.

е бидејќи има такви кои, немаат намера да ја почитуваат
мојата религија, моите обичаи и мојот начин, на живот и
на луѓето кои ги сакам и кои ми значат
затоа сум гад и за тие таквите секогаш ќе бидам гад.
и за нив секогаш ќе бидам поборник за правилото:
„удри го пред да те удри“.

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.232
Поени од реакции
3.837
А они коа ќе се кренат на Џихад и коа тепаат и спалуваат луѓе кои не се муслимани??

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.995
Поени од реакции
74.147

Кое алиби а.
Правилен потег, сите до еден треба да ги истребат за доброто на целиот свет.

A

AnFem

Гостин
Се изначитав глупости! На здравје успешна америчка пропаганда.

F

FARANG

Гостин
Dobro Dardan-ia ima li mesto vo svetot kade sto muslimanite ne pravat problemi?

Problemot vo Burma e sto vo kontinuitet muslimanite pravat problemi isto ko na balkanot. Vo Rakine (toa e oblasta na granica so Bangladesh) ima iljadnici ilegalci od bangladesh koj uglavno se zanimavaat so dilanje i proizvodstvo na narkotici. Vo selata uglavno muslmanite odgleduvaat opium. Istite tie turmozat, maltertiraat i siluvaat.

Najtragicno e sto ni Bangladesh ne gi saka nazad.

Ako sakaat da ostanat vo Burma mora da se smenat vo sprotivno tamu ima da gi zbrisat ko ona so sleperot i zabata.

Kajgana Shop

На врв Bottom