Бурма: Зошто се толерира ваков масакр? (+18)

Член од
9 март 2012
Мислења
175
Поени од реакции
249
Што овде?
1.Не те сваќам не гледам нигде дека го убива
2.Дај ми некој доказ или релевантен извор.
3.Ако не се лажам имаше погоре постови дека муслиманите не биле убивани од будистите туку од генералите на власт кои убивале се што им се спротиставува муслимани и будисти подеднакво.

S

Shaman

Гостин
зошто пробувате да бидите ко нив ? не треба да се ситите на убиства врз муслимани како тие. то не не прај поарни од нив.
Затоа што ако не си спремен да се бориш против варвари,
биди спремен да прифатиш, варварска власт.
Мора некогаш да се спуштиш толку ниско, кога мора
да се преживее.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
На сликава се гледа погребувањето на дете.Наместо тоа можеш да поставиш докази за убивање на муслимани на верска основа во Бурма,а во мојот пост напишав дека хунтата убива секој без оглед на вера.

Не ми одговори-зошто си лицемерен?

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Јасно ли е ?
208938_376845909043244_1465780900_n.jpg
И чао, последен мој пост овде, не планирам да се докажувам со некој кој што цело време глумат жртви... Отворете ги очите не давајте да ве заслепуваат!

Член од
6 март 2007
Мислења
2.301
Поени од реакции
1.580
Сега се прашувам, дали религиите создаваат мир и љубов, и дали вака изгледаат мирот и љубовта кои религиите ги пропагираат?
А уште повеќе во глава ми се мотка прашањето, дали воопшто би се случил масакаров ако не постоеше ниедна религија и нација?
Го мисли ли некој истото што и јас го мислам?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.319
Поени од реакции
26.255
Со се се слагам, освен со последното.
Хунтата од Бурма е немилосрдна. Гази се и ич не ја боли
која религија е во прашање. Многу лошо во првиот пост што
само муслиманите беа спомнати, ама тоа е до кумановали
и до неговото сфаќање за еднаквост.
На сликите гледав деца.......... :facepalm:
Незнам дали е фотошоп, ама и да е, не е којзнае колку далеку од вистината.
Да убиеш дете, треба да си, не монструм.... туку незнам.
Некое недефинирано суштество кои прави општа штета со тоа што ни го
троши кислородот на сите.
Знам дека и тие деца ќе пораснат, ама додека да пораснат.....
Колективната одговорност е измислена од идиоти и им служи само на
идиоти.

Глејте тука.
http://en.wikipedia.org/wiki/Internal_conflict_in_Burma
Се тепа хунтата со кого стигне.

Само е лошо што тој што ја отвори темата сакаше само една
страна да ја прикаже како жртва. Се разбира со агенда и со
подли и задни намери.
Хунтата во Бурма е како и секоја друга воена хунта во светот. Тоа се случува кога на војник ќе му дадеш власт. Се согласувам дека во Бурма има грубо прекршување на човекови права (кон сите), ама никогаш неможам да се согласам дека муслиманите имаат право да се борат за шеријат, да убиваат, живеат во паралелен свет, а државните органи да молчат и аплаудираат на тоа. А останатите муслимани низ светот да ги прават сосема невини и демек репресирани затоа што некој украл кокошка како што овде сакаат да го прикажат тоа.

Инаку, нетрпеливоста помеѓу будистите и муслиманите во Бурма има многу подлабоки корени и многу посилна историска конотација. Тоа што муслиманите им го правеле на будистите за време на британското владеење сега им се враќа како бумеранг. И тоа е нивен внатрешен конфликт. Лицемерно е да им судиме.

Не мислам да оправдувам убиство на деца, ама во пропагандата од првиот пост нигде не видов како луѓето се убиени. Можеби децата се само колатерална штета од бомбардирање. Сите знаеме какви тактики употребуваат репресираниве. Таква употребуваа и во Македонија во 2001. Терористи кои се кријат заедно со деца. Па оди бомбардирај после.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479

Ова видео покажува расна,а не верска нетрпеливост.По тоа што го видов,жртвите се жртви оти се со темна кожа,бегалци од Бангладеш,комшија на Бурма,а не поради муслиманството.

Коментар од видеото

And what should Bangladesh do about the hundreds of thousands of Marma and Rakhine immigrants living in Bangladesh? How would you like it if Bangladesh retaliated by carrying out an ethnic cleansing genocide against your fellow Marma and Rakhine people in Bangladesh?
Unlike disgusting Burmese racists like you, Bangladesh at least understands that ethnic minorities have human rights, something that Burma has been denying to darker-skinned minorities for a very long time.
Racist hypocrites.

Ислам,муслим,ова она....

Прикажуваш докази,ама не за тоа за кое првично пишуваш.

Уште нешто-слободно игнорирај ме,само тоа ти остана кога немаш аргументи.

S

Shaman

Гостин
Абе да му беше првиот пост дека се убиваат луѓе без разлика на вера,
секој ќе го поддржи. Ама како што реков претходно, целта беше да се
изпровоцира.

Затоа одма после следеше коментар, „каков народ, таква држава“...
без да размисли дека во уставот на оваа држава се спомнати повеќе народи.
:facepalm:

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.224
Поени од реакции
7.307
Затоа што залудно е да се обидуваш да бидеш подобар од некого, кого религијата го учи дека треба да те убие за да биде добар верник. И од некој што истите убијци ги оправдува. Тогаш треба да се одбраниш, а не да пробуваш да бидеш подобар. Властите во Бурма го прават токму тоа. Во Македонија, за жал, немаме таква јасна реакција.
не значи дека сум против ова ако реков дека не треба да се ситиме на убиства.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.750
Поени од реакции
4.518
Сега се прашувам, дали религиите создаваат мир и љубов, и дали вака изгледаат мирот и љубовта кои религиите ги пропагираат?
А уште повеќе во глава ми се мотка прашањето, дали воопшто би се случил масакаров ако не постоеше ниедна религија и нација?
Го мисли ли некој истото што и јас го мислам?
Да „истото го мислиме“ ќе најдеа луѓето друга причина за да се испоубијат.
Друже проблемот е многу пофундаментален од религиите.
Секој има избор религијата не може те присилува на ништо што не сакаш да го направиш.

П.С Се убивале луѓето многу пред да настанат религиите.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Значи не се сите луѓе на исто ниво. Во Европа муслиманите прават што сакаат и поминуваат неказнето, во Азија т.е. Бурма конкретно изгледа имаат некои кои се на нивно ниво и кои функционираат по принципот што си бараш ќе си добиеш. Муслиманите изгледа не се навикнати некој да им возврати...

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Кое лицемерие неможам да поверувам еј. Каде беше авторот на темата вака со емоции да се внесе и да однесе се во пичку матер кога ни ги убија децата? Каде бевте бре тогаш да кажувате кои се луѓе, а кои нелуѓе? Или излеговте по улици да ги ослободувате! Срам да ви е за се досега, благодарение на вас рекациите после ваков ужасен масакар изгледаат вака. Што си надробивте, сркајте! Поддржувате убујци и седите во подрум, епа братче трпи сега. Цел свет го игнорира масакаров и така треба да биде зошто поинаку нема да ја научите лекцијата. Се што правите да ви се врати, тродупло! И тогаш реков, Светот ќе се обедини и како глувци ќе ги исчистити стоките кои во име на религија убиваат.
А мене како човек ми е жал за секое човечко битие, но сепак овој пат емоциите ќе си задржам за себе. Мора да ја научам лекцијата, морам да станам Дарди.
Тебе како човек ти е жал, тебе како ЧОВЕК !!!!

Извини, ама јас во овој пост не гледам ни трага од човек.

П.С. А сега лажливке една, извади само еден единтсвен пост каде што некој албанец (генерално муслиман) ги оправдал убиствата кај Смилковското езеро? И овде на форумот и во јавноста?

Срам да ти е!
--- надополнето: 13 јули 2012 во 15:58 ---
Учиме од комшиите. што се радуваат кога се убиваат деца што отишле да ловат риба.
Кој се радува бе? Зошто лажеш бесрамнику? Имаш ли потврда за тоа радување од некој албанец или муслиман сеедно? И ти ли си чувар на редот и мирот во Македонија бе бруко една глупава?

Кој ајван тебе те стави полицаец да бидеш?:( Е од вакви имбецили и простаци кои вршат високи функции државата ќе отиде у П.М.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Е од вакви имбецили и простаци кои вршат високи функции државата ќе отиде у П.М.
Која држава, Албанија или? сирот он :( се најде засегнат за опстанокот на славомакедонија, земјата на каурите? :pos::icon_lol:

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Тебе како човек ти е жал, тебе како ЧОВЕК !!!!

Извини, ама јас во овој пост не гледам ни трага од човек.

П.С. А сега лажливке една, извади само еден единтсвен пост каде што некој албанец (генерално муслиман) ги оправдал убиствата кај Смилковското езеро? И овде на форумот и во јавноста?

Срам да ти е!
--- надополнето: 13 јули 2012 во 15:58 ---

Кој се радува бе? Зошто лажеш бесрамнику? Имаш ли потврда за тоа радување од некој албанец или муслиман сеедно? И ти ли си чувар на редот и мирот во Македонија бе бруко една глупава?

Кој ајван тебе те стави полицаец да бидеш?:( Е од вакви имбецили и простаци кои вршат високи функции државата ќе отиде у П.М.
Репорт за навреда ! (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom