League of Legends

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
ako ima nekoj aktivni na EU west addnite me, Allythepally mi e nick. lvl 30 sum...full t3 runinja sve so red toa...

H

HoT IcE

Гостин
Немој да се напињаш на почеток само. Ќе има многу дечки што играат со смрф ( втор акаунт) и ќе ве отвараат на тој левел. Додека не фатиш 20ти левел не купувај рунови, нема да ти требаат тие Тиер 1,2 туку од 20 левел ти ги дава тие најјаките.
Тие рунови сеуште не сум купувал ништо, можеш ли да ми објасниш конкретно што е целата фама со нив?
Затоа што читав на официјалната страна во New User Guide, и неможам да разберам конкретно за руновите.

Ако ти треба помош за билдови, мастерис , итн... барај на Solomid.net во featured guides има доста добро објаснето скоро за секој херој.

Btw, гојак ти се откажа од ЛоЛ? Те немам одамна видено онлајн :)
На СолоМид тие видеата нејќат да се пуштат, имам лимит, не е проблемот до мене. Пробав и преку Фајрфокс и пак нејќеше.:(

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
Тие рунови сеуште не сум купувал ништо, можеш ли да ми објасниш конкретно што е целата фама со нив?
Затоа што читав на официјалната страна во New User Guide, и неможам да разберам конкретно за руновите.
Руновите даваат мали атрибути кои ке ги имаш со секој херој уште од старт на партијата. КОга ке стигнеш до левел 20 побарај помош овде и ке ти помогнеме кои рунови да ги купиш. Немој да купуваш ниеден рун пред левел 20 :)

H

HoT IcE

Гостин
Руновите даваат мали атрибути кои ке ги имаш со секој херој уште од старт на партијата. КОга ке стигнеш до левел 20 побарај помош овде и ке ти помогнеме кои рунови да ги купиш. Немој да купуваш ниеден рун пред левел 20 :)
Договорено, фала многу за помошта.:)

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866

На СолоМид тие видеата нејќат да се пуштат, имам лимит, не е проблемот до мене. Пробав и преку Фајрфокс и пак нејќеше.:(
Друже тие руновите ти се најбитна работа у играва. Значи сеа за сеа собирај ИП и не ги троши на ништо. Имаш free champs и играј си ги тие. Вака сеа за руновите:
-Црвените ти се офанзивни рунови. Што значи дека тука не ставаш армор, хп, мана и такви работи. Најкорисни тука ти се:
*Armor penetration, AD flat ( значи не per level), Attack speed [ овие ги користиш за AD херои и џанглери како на пример Graves, Miss Fortune, Tristana, Nocturne, Alistar jungle, Nautilus jungle итн]
*Magic Penetration за AP херои како на пример LeBlanc, Swain, Karthus, Veigar итн.
За црвени јас ги користам стрикно овие, друго ништо.
-Жолтите ти се дифенсиве рунови. Значи никако ставање тука damage или mana или такви работи. Јас тука користам:
*Armor flat овие ти се must have за било која улога да ја имаш у тмот. Ги користам секаде значи дали идам горе bruiser( Irelia, Kayle, Renekton, Olaf итн) или Jungle ( Nocturne. Shyvana, Nautilus, Alistar...) или АД ( Tristana,Graves, Draven...) или Support ( Taric, Janna, Soraka...). Е сега за АП тука исто може и да се искористи Health +5,35 или гледам дека ги користат и Ability power per level ама затоа што ретко играм АП херои може тука некој друг да ти помогне.
-Плавите ти се за АП хероите нај useful. Значи тука не ти треба armor или damage. Тука ќе користиш од следниве:
*Magic resist. Дефинитивно најупотребувани од овие рунови. Што и да играш а ги користиш нив нема да згрешиш. За Jungle би ти препорачал Magic resist per level а за се друго flat.
*Ability power per level/flat. Тука ти се primary ability power и имаш најголеми бенефиции ако ги користиш.
-Quints или Quintessence: Овде можеш што ти душа сака да користиш. Ќе ти кажам што користам јас зависи од тоа што играм.
Тop lane bruiser: Armor flat, Attack Damage, Movement speed, Health regeneration per 5 sec.
AP mid: Ability power
Jungle:Movement speed ( Alistar, Nautilus, Amumu); AD flat ( Shyvana, Nocturne, Xin Zhao, Olaf)
Bot lane AD carry: AD flat, Armor penetration.
Support: Movement speed ( Taric, Alistar), Armor ( Soraka, Janna)
Тоа е тоа отприлика за рунови вака што можам да ти кажам. Како ќе играш поише партии така и ќе ја гледаш разликата а и ќе учиш што и кој рунови повеќе би ти одговарале.

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Акцент на „новата“ . Кажува многу за авторот.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Акцент на „новата“ . Кажува многу за авторот.
Не е кажано во тој контекст...кажано е како е нова односно нова на број 1 позицијата ...а не нова во смисла на release date :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Малку сме брат , не има одприлика некои ~400 играчи... Србите само на фб страната имаат ~7000 лајкови
А дечко дали знаеш дека србија се 7,498,001 жители, а ние 2,022,54 жители?
Башка сум сретнал многу македонци кои не ја ни знаат страната.

Член од
16 јануари 2011
Мислења
362
Поени од реакции
127
А дечко дали знаеш дека србија се 7,498,001 жители, а ние 2,022,54 жители?
Башка сум сретнал многу македонци кои не ја ни знаат страната.
Абе добро нормално тоа , ама овде не е играна многу затоа што има премногу дота фанбојс. Кога ке му ја кажеш некому играва одма ти вика : абе тоа тие копија на дота, детска графика, но скилл игра .. итн. и не и даваат шанса :)

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Дај бе сите на Вест да се собереме не играјте со бугари таму :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Абе добро нормално тоа , ама овде не е играна многу затоа што има премногу дота фанбојс. Кога ке му ја кажеш некому играва одма ти вика : абе тоа тие копија на дота, детска графика, но скилл игра .. итн. и не и даваат шанса :)
Spot on.
--- надополнето: 13 јули 2012 во 13:48 ---
Дај бе сите на Вест да се собереме не играјте со бугари таму :)
Ај напраи скриншот од колку пинг имаш.

Kajgana Shop

На врв Bottom