ЈСП - случки, прашања, дискусии

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Зашто нема потреба за секој автобус да се отвара тема, така да нема потреба за контрола само. Спојувам со ЈСП темата.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Па не давај..самата држава ни функционира така да се иде на сила и да гледаш да се 'протнеш'...така да и ние мора да се адаптираме на тоа
Деца ај бе пораснете веќе.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Епа пријател и ја идам до теретана, одалечена ми е 3-4 км до душа и идам пешки иако иам слободна (другарот со кој идам нема) .
А за ова со пливањево се извади малце ај и ја имам пливано и знам како идат тие работи кај нас, комшиката моја ќе иде на олимпијада сеа и колку што имаат нејзините пари фрлено на неа толку нема Абрамович во Челзи.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Напротив, ич не сум стиснат ама неќам за автобуси да плаќам
Ако не сакаш да плаќаш - оди пешки, as simple as that.
Зошто мислиш дека некој е должен бесплатно да те вози зашто си плаќал за теретана? Задолжително е одење во теретана? Државата е должна да ти плати превоз до таму? Кај ти е логиката?
Од вакви стиснати газови ми се гади.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дечко плаќам за теретана, пливање тренирам и тоа плаќам членарина+ секој влез се наплаќа и што уште не па и за автобус да плаќам
Епа сакаш да работиш на себе, тогаш ќе те чини. И јас се бавев со сите овие работи + велосипед возев па штедев на други работи за да си го овозможам ова. Така да еве дента пиј едно кафе помалце ама барем не се срами по автобуси кога ќе те фати контрола да му се сневиди.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.646
Поени од реакции
34.067
lol 30 denari, ako se od novive zeleznive gi frlam :D

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Ако не сакаш да плаќаш - оди пешки, as simple as that.
Зошто мислиш дека некој е должен бесплатно да те вози зашто си плаќал за теретана? Задолжително е одење во теретана? Државата е должна да ти плати превоз до таму? Кај ти е логиката?
Од вакви стиснати газови ми се гади.
Неписмена ташк'ија, што друго да ти кажам

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Картата да ја платиш кога исто ќе ги третираат албанците и кога ќе превземат нешто против кражбите во автобусите, ако не превземат нека бркаат работа.
Пун ми курац од вакви мислења веќе... Струја (инсерт_било_каква_сметка_тука) може да се плаќа, без разлика на тоа што половина од албанците можеби не плаќаат за неа, у реду им е на сите тоа изгледа, но автобус не. Зошто? Затоа што албанците не ги третирале исто ко македонците. :tapp:
А неписмениов Биљбиљ што најверојатно ќе избегне казна, и тој ли спаѓа во албанците? И македонците и албанците избегнуваат казни, некои повеќе некои помалку. Ќеф ми е за сите оние што плаќаат казни без разлика на националноста, а најмногу за оние кои глумат лудило како: „еј незнаев дека слободнава не ми важи летно време“, „незнаев дека треба да имам 62 години за да се возам бесплатно во вторник и петок (а жената едвај 50 наполнила)“ и слично.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Пун ми курац од вакви мислења веќе... Струја (инсерт_било_каква_сметка_тука) може да се плаќа, без разлика на тоа што половина од албанците можеби не плаќаат за неа, у реду им е на сите тоа изгледа, но автобус не. Зошто? Затоа што албанците не ги третирале исто ко македонците. :tapp:
А неписмениов Биљбиљ што најверојатно ќе избегне казна, и тој ли спаѓа во албанците? И македонците и албанците избегнуваат казни, некои повеќе некои помалку. Ќеф ми е за сите оние што плаќаат казни без разлика на националноста, а најмногу за оние кои глумат лудило како: „еј незнаев дека слободнава не ми важи летно време“, „незнаев дека треба да имам 62 години за да се возам бесплатно во вторник и петок (а жената едвај 50 наполнила)“ и слично.
Неписмена Таш'кија:tapp:

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Дечко плаќам за теретана, пливање тренирам и тоа плаќам членарина+ секој влез се наплаќа и што уште не па и за автобус да плаќам
да бе, те подржувам, јас еве купувам леб, ама месото го крадам, кај за леб давам пари, па и за месото ли треба да плаќам??:tapp: абе брука :facepalm: резил:facepalm:

^X^

Член од
22 декември 2007
Мислења
1.457
Поени од реакции
376
Другар, потполно те поддржувам. За сите неинформирани, ЈСП е лоповска фирма со огромна превработеност напикана со партиски војници, така да шверцај се ич не му ја мисли, не заслужуваат да им платиш. Значи ти преку ДДВ и други даноци им плаќаш на ЈСП, така да нема потреба два пати да им плаќаш.

Инаку до пред 10 и повеќе години превозот со автобус бил многу поевтин, но него го вршеле приватници и имало конкуренција. Тогаш на партиите им текна дека преку ЈСП можат да перат пари и да вработуваат колку сакаат, им ги земаа на приватниците најпрофитабилните линии и им ги дадоа на ЈСП. И така се формира монопол онаму каде што монопол немаше.
И покрај постојаните донации во автобуси, пари и високи цени затоа што се монопол ЈСП и понатаму работи со загуби, загубите им ги покрива град Скопје.

http://bukvar.mk/news/najgolemi-zagubari-za-2011-godina-vo-skopje-se-jsp-i-gradski-parking?newsid=Smtm

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.545
Поени од реакции
22.217
Ретко кој јавен превоз во светот работи без субвенции од градот/државата.

Kajgana Shop

На врв Bottom