Македонија - Доминиканска Република | Квалификации за ОИ, Лондон - 1/4 финале [петок 23:30 ч.]

Статус
Затворена за нови мислења.
H

HoT IcE

Гостин
Секоја чест за Бо, Самарџиски и Илиевски, тоа е. Ова беа вчера единствени играчи кои не попуштија и играа машки до крај.
Да беше на теренот Антиќ повеќе, а знаеме сите зошто не беше, верувам друга приказна ќе беше. Но среќата не не сакаше во второ полувреме.
Инаку, не знам за вас, ама кога му се искурчија на Бо и Војдан толку ми се качи адреналинот, спремен бев да улетам преку ТВ и да му ја извадам циганската глава на оној Мартинез, па уште повеќе ќејф ми бидна кога Бо им се накурчи и им објасни кој е главен, нешто што и пред мечот го пишав.:icon_lol:
3281711360.jpg

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Штета што Марин не остана барем за квалификацииве.
Штета...

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Штета...
Е за ова треба да се прашат од КФМ. Според мене недозволиво е на тренер кој постигна историски успех да не му се продолжи договорот барем до овие квалификации. Се покажа и во подготивтелните настапи дека она што ни беше најсилно оружје (одбраната) сега ни е најголема слабост. Исто така и мотивирноста и пожртвованоста не беа на тоа ниво како во Литванија.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Секоја чест за Бо, Самарџиски и Илиевски, тоа е. Ова беа вчера единствени играчи кои не попуштија и играа машки до крај.
Да беше на теренот Антиќ повеќе, а знаеме сите зошто не беше, верувам друга приказна ќе беше. Но среќата не не сакаше во второ полувреме.
Инаку, не знам за вас, ама кога му се искурчија на Бо и Војдан толку ми се качи адреналинот, спремен бев да улетам преку ТВ и да му ја извадам циганската глава на оној Мартинез, па уште повеќе ќејф ми бидна кога Бо им се накурчи и им објасни кој е главен, нешто што и пред мечот го пишав.:icon_lol:
Прегледај го приврзокот 45820
Тоа е тоа....одма после малиот мислам дека 2 пати им даде тројка и заби преку Мартинез, кој незнаеше кај се наоѓа тогаш.....на следниот тајмаут советите биле да не го нервираат Бо :)

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Па Марин сам изјави дека нема да може да ја продолжи соработката со КФМ за да иде да ги тренира Лукоил Академик.Ние не можеме Шундовски да го смениме во ракомет па ќе мењаме тренер кој победува.Марин сам си се откажа.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.935
Поени од реакции
73.471
Е за ова треба да се прашат од КФМ. Според мене недозволиво е на тренер кој постигна историски успех да не му се продолжи договорот барем до овие квалификации. Се покажа и во подготивтелните настапи дека она што ни беше најсилно оружје (одбраната) сега ни е најголема слабост. Исто така и мотивирноста и пожртвованоста не беа на тоа ниво како во Литванија.
Брат изгледа не сваќаш ти дека самиот Докузовски не сакаше да го продолжи договорот. Кажа доста е и крај...
Дали се уплаши дека нема да го повтори успехот и ќе си ја наруши славата незнам, ама битно НЕСАКАШЕ да го продолжи договорот.

И дај затворете ја темава веќе еднаш... Само се мачиме уште повеќе :facepalm:

H

HoT IcE

Гостин
Штета...
Истото си го викам и јас. Со Марин далеку подобри ќе бевме во одбрана.
Овој Лазовски тешко теле бил, поставува зона вчера со Чековски и Гечевски, не знам, вистински аматер. Се надевам дека више нема да го видам, подобро Шундовски да го ставиме за селектор.:icon_mrgr:

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
A во финалето во Евролига Олимпијакос колку разлика губеше од ЦСКА Москва ? Индивидуално гледано ЦСКА Москва има далеку подобри играчи од Олимпијакос. Ама тренерот на ЦСКА изгледа бил некој потпросечен :facepalm:

Нашиот напад генерално гледано е многу бавен и вчера беше би рекол катастрофален и мора да се работи на тоа повеќе.

Секој голем тим/репрезентација си има свои падови и подеми. Вчера беше еден голем пад за македонската кошарка но што е тука е. Најмалце што треба да се правите "тренери" тука на форумов и само да ке*ате и да донесувате заклучоци со исклучително субјективни "експертски" мислења.
Малце е педерски да извлечеш дел што ти одговара и врз основа на него да реплцираш. Не реков дека не е можно да се изгуби натпревар во кој имаш +20. Реков дека, читај убаво:

„Значи на страна судиите, на страна играта во првите 2 утакмици (срање), на страна припремите (срање), го земам само моментот на 35-15 па натаму:
Било кој барем просечен тренер немаше да спушти под 15 разлика, а уште и ќе ги одмореше клучните играчи не само за 4/4/ туку и за полуфинале!!! Можам да се кладам во тоа, а тука ги земам и сите наши слабости и сите добри страни на Доминиканците.
Луѓе, во тој момент црниве беа разбиени!Лошо отворија...„

Голема е разликата.

А малце повеќе педерски е да им префрлуваш на другите дека се прават „тренери„ и „експерти„ и дека „кењаат„ во пост со кој и ти го правиш истото. И тоа како има право секој да си каже мислење, не мора да сме кошаркари за да коментираме кошарка и не мора да сме коњи за да коментираме коњички трки. И да утнеме не е страшно, страшното е кога ќе ја утне тој што зема пари за тоа и тој што ни ја еба шансата на деценијата.

П.С.Интересно гледање е главната вина да се бара во нападот кога во последниве 6-7 утакмици даваме 70+, примаме 85+ и противниците ни прават преку 20 скока повеќе по натпревар ама не вреди многу многу да дискутираме ако не се „читаме„.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Полошо издание не сум видел, а и не можам да глумам од овие новиве вмровски патриоти, зошто со сила да се правиш будала не бива, а и живеењето во фантазија се удира од глава кога тогаш.
Реално и немавме пари за на олимпијада, па така ќе си останеме како наводно 4ти во Европа и ќе се тешиме како секогаш кога се усеруваме, друг ни е крив, а најмногу критичарите.
Македонија до Индија, Грујо до Кина, репрезентацијава у канта.
Иди бе утепај се заедно со кантите изветреани удбашки лоповски кои место да развиваа спорт у Македонија гледаа како нафта да шверцуваат.....За самото тоа што ја спомнуваш Олимпијада треба да си им благодарен на кошаркарите...
Ај гонете се и двајцата од темава, не туку ми бистрите политика.......ебате тоа војниците, како не ве мрзи на сите страни политики да мешате само не ми е јасно.....

H

HoT IcE

Гостин
Тоа е тоа....одма после малиот мислам дека 2 пати им даде тројка и заби преку Мартинез, кој незнаеше кај се наоѓа тогаш.....на следниот тајмаут советите биле да не го нервираат Бо :)
Дада, ептен јако беше, едноставно ептен го накурчија и Бо им објасни како се игра. Иначе заби преку Хорфорд и Мартинез заедно, али баш Хорфорд беше пред него.:icon_lol:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Брат изгледа не сваќаш ти дека самиот Докузовски не сакаше да го продолжи договорот. Кажа доста е и крај...
Дали се уплаши дека нема да го повтори успехот и ќе си ја наруши славата незнам, ама битно НЕСАКАШЕ да го продолжи договорот.

И дај затворете ја темава веќе еднаш... Само се мачиме уште повеќе :facepalm:
Докузовски во едно интервју кажа дека никој не го консултирал за да го продолжи договорот, дури откога потпишал за Лук Оил му се јавиле.
Тоа го вика Докузовски а не верувам дека лаже.
Факт е дека после успехот од Литванија требаше веднаш да се седне и да се работи на овие квалификации. А што направи КФМ , чекаа 3 месеци се перчеа, уживаа во славата која им ја донесоа кошаркарите на чело со Докузовски за на крај после 3 месеци сон да се разбудат да донесат нов тренер и да ја расипат целата хемија која ја имавме во репрезентацијата. Може грешам ама убеден сум дека кошаркарите можеа многу повеќе ако зад нив застанеше здрав менаџмент. А Лазовски е најмалку крив за неуспехот зошто на човекот сигурно не му беше лесно кога како од небо паднат го ставија на позиција од која сите очекуват успех.

H

HoT IcE

Гостин
Луѓе што и да било, тоа е минато. Фактот дека изгубивме и пропуштивме историска шанса нема да го промени никаква изјава на Докузовски или други работи, моментално можеме само да бидеме горди на нашите момци затоа што ни пружија големи радости, спортот нема да биде спорт доколку се состои само од победи, некогаш мора да одиш чекор назад, за да направиш нови два.
Секако дека сме сите разочарани и тажни, но глава горе, сигурен сум дека еден ден пак заедно овде на форумов ќе навиваме и славиме големи радости, не е крај на светот.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.935
Поени од реакции
73.471
Докузовски во едно интервју кажа дека никој не го консултирал за да го продолжи договорот, дури откога потпишал за Лук Оил му се јавиле.
Тоа го вика Докузовски а не верувам дека лаже.
Факт е дека после успехот од Литванија требаше веднаш да се седне и да се работи на овие квалификации. А што направи КФМ , чекаа 3 месеци се перчеа, уживаа во славата која им ја донесоа кошаркарите на чело со Докузовски за на крај после 3 месеци сон да се разбудат да донесат нов тренер и да ја расипат целата хемија која ја имавме во репрезентацијата. Може грешам ама убеден сум дека кошаркарите можеа многу повеќе ако зад нив застанеше здрав менаџмент. А Лазовски е најмалку крив за неуспехот зошто на човекот сигурно не му беше лесно кога како од небо паднат го ставија на позиција од која сите очекуват успех.
Остај ти што кажал, јасно беше дека се исплаши од евентуален неуспех и со умисла не ја продолжи соработката со КФМ. Божем подобра опција имаа па не го планираа пфф ;)
А и да било како што вика, неможе ли паралелно да води клуб и репрезентација?
Не заебавај, несакаше и готово :)

Лазовски го ставија пошто бше помошник на Докузовски плус ги има тренирано дел од играчиве дур бил во младинските категории...
Дека знаевме дека ќе биде тотален промашај, зборевме и пред турнирот уште кога го ставија на селекторското место. Како прво сите мечеви ги одигра со истите 6 играчи. Резили...
Да водиш против Нов Зеланд 20+ и да играш со истата петорка треба да си мрднат. Потезите со неиграњето на Кире само покажаа дека е тотален дуздибидус...
Кардинални грешки колку сакаш...
А помошник Србо :facepalm: И сам незнае колку тимови има пропаднато во последниве неколку години :facepalm:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Луѓе што и да било, тоа е минато. Фактот дека изгубивме и пропуштивме историска шанса нема да го промени никаква изјава на Докузовски или други работи, моментално можеме само да бидеме горди на нашите момци затоа што ни пружија големи радости, спортот нема да биде спорт доколку се состои само од победи, некогаш мора да одиш чекор назад, за да направиш нови два.
Секако дека сме сите разочарани и тажни, но глава горе, сигурен сум дека еден ден пак заедно овде на форумов ќе навиваме и славиме големи радости, не е крај на светот.
Ако се вратиме само чекор назад тоа ќе биде супер , се плашам да не се вратиме многу чекори назад.
Она што најмонгу ни фали е константност повремени успеси не носат врвни спортски резултати. Позитивно ќе биде ако од оваа ситуација извадиме поуки и грешките да не ги повториме во иднина. Победи и порази секогаш ќе има но овој пораз боли затоа што беше историска шанса . Вака на олимипијада повторно ќе имаме повеќе физиотерапевти, доктори и тренери од учесници.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom