Македонија - Доминиканска Република | Квалификации за ОИ, Лондон - 1/4 финале [петок 23:30 ч.]

Статус
Затворена за нови мислења.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Да, најубаво е да навиваш само кога репрезентацијата победува.
БРАВО ЗА ВАС!!!
Плукајте само...
Ме разочараа муабетите на форумов, ме разочара турниров.
Веќе не ни влагам во подфорумиве, само негативна енергија и хејтери има, кои кога победуваме знаат само една реченица да напишат со пола уста/пола снага, а кога губиме први се да плукаат.

Не знам и јас зашо се замарам.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.347
Полошо издание не сум видел, а и не можам да глумам од овие новиве вмровски патриоти, зошто со сила да се правиш будала не бива, а и живеењето во фантазија се удира од глава кога тогаш.
Реално и немавме пари за на олимпијада, па така ќе си останеме како наводно 4ти во Европа и ќе се тешиме како секогаш кога се усеруваме, друг ни е крив, а најмногу критичарите.
Македонија до Индија, Грујо до Кина, репрезентацијава у канта.

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Според ова, Доминикана не тепала на среќа?Очигледно шутот ги служеше во второ.И за три, а особено од слободни, само последното мислам дека го промаши Мартинез.
Или кај нив е умешност?Немој вака беее :)

Грешката најголема на Лазовски е нула ротација, нешто кое баш обратно - го форсираше во Амак некогаш пред 3-4 год., се случувало и сите играчи да добијат минути!А тогаш близнаците скоро сами ги победуваа другите (посебно со тројки), сега не знам каква дефанзивна наредба им дал, тотално се затворија.Лошо е самиот тренер да е без самодоверба, во Венецуела очигледно се уплаши од менување играчи и тактики...а изгледа и Докузовски како да се уплаши од предизвикот со откажувањето :mad:
За Антиќ, барем 2 од тие 4 лични беа судиски грешки.Поклони за Доминикана.Кај втората или третата лична немаше воопшто ни контакт.И ете ја и навидум малата улога на судиите, останавме без еден почетен играч 3 и кусур четвртини, да не зборувам за психолошката реакција од ова (го сетија и самите Доминиканци, нели имаше еден момент со искри на теренот меѓу Мартинез од една страна и Бо+Војдан од друга.Следно беше она Ин јор фејс па Бо нешто им викаше нив).Исто и личната на Чековски...добро напиша некој поназад можда требаше да е тргнат па да постигнат лесни 2.:sick:
Штета за Кире Николовски, за Александар Костоски, за Симоновски ... ги однесоа на екскурзија.Само кај нас дебитанти во репрезентација можат да станат на 25 или + :нинџ:
Во неколку реда ги опфати клучните работи и лајк за тоа. Само што и Вајсмилер е дебело во право.
Значи на страна судиите, на страна играта во првите 2 утакмици (срање), на страна припремите (срање), го земам само моментот на 35-15 па натаму:
Било кој барем просечен тренер немаше да спушти под 15 разлика, а уште и ќе ги одмореше клучните играчи не само за 4/4/ туку и за полуфинале!!! Можам да се кладам во тоа, а тука ги земам и сите наши слабости и сите добри страни на Доминиканците.
Луѓе, во тој момент црниве беа разбиени!Лошо отворија, со многу промашени шутеви и им ги собравме топките во рекет. Им се смрзна гомното!!! Баш од страв од промашување шутираа уште полошо, станаа нервозни и на фаца им се читаше дека немаат поим како понатаму.

И што направи нашево говедо?
Го внесува Гец на ротација. Поеба 4 напади во серија!!! Кој не верува и кој има живци нека провери ако сака. Ај што спуштија на -10, уште и Бо и Владо си ја растурија играта. Замислете водиш топка а не можеш да додадеш до центар (ќе ја изгуби), не можеш да одиш на чист влез (тромав е за добар блок), не е сеедно да шутнеш за 3 кога ЗНАЕШ дека ќе нема офанзивен скок.

Што направи уште? Кога требаше близнаците да го штелуваат шутот, на +20 2/4 или на -6 во 4/4? Зошто пак шутираа Бо и Владо кога секако на лошо ќе излезеше? Ако погаѓаа - ќе ги чуваа само нив (така и испадна), ако промашуваа - се топи предноста и се ствара нервоза. На полувреме во статистика за поени имавме само 3 играчи плус тројката на Чековски!?

И што направи на крај? (3/4, тука утакмицата за мене заврши, 4/4 ја гледав без емоции како Занзибар - Еритреа да играат)
Прв напад - Владо шутира за 3 во први 5 секунди од нападот!?, втор напад - Владо copy Бо paste. Све тоа на (колку толку) добри +13 за нас! Нашиве ко усрани грлици, а црниве ко пауни се шетаат, ееј на наша позитива! Па за 10 мин пауза тоа ли успеа да ги советуваш да ти се мочам во уста, они водеа +13 или ние?

Ова само најаматерските пропусти, за сите да ги наредам постот треба 5 страни да биде а секако никој нема да го чита. Поентата е само дека не се пресудни судиите, човек со 2 грама мозок не може да прими 58 коша за едно полувреме, макар судел и Дел Харис лично.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Да игравме против Русија или Америка сигурно немаше да има плукање. Али со овие од трет свет........ќе одам на аеродром и со јајца ќе ги гаѓам. Ако влезат на Олимпијада, јас телевизорот од тераса ќе го фрлам.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Да, најубаво е да навиваш само кога репрезентацијата победува.
БРАВО ЗА ВАС!!!
Плукајте само...
Ме разочараа муабетите на форумов, ме разочара турниров.
Веќе не ни влагам во подфорумиве, само негативна енергија и хејтери има, кои кога победуваме знаат само една реченица да напишат со пола уста/пола снага, а кога губиме први се да плукаат.

Не знам и јас зашо се замарам.
Уживај бе друже секогаш ќе ги има такви кои повеќе уживт кога губиме. Незнам шо се замараш воопшто со поединци тоа е ги имало и ќе ги има такви без национална годост и почит кон сопствената нација. Јас искрено повеќе ги жалам отколку што ме нервират.
Кошаркарите направија тоа што можеа , кривци секако дека има ама мислам дека не е благодарно да се бара кривицата во поединци. Судијата секако дека ја заеба утакмицата кога се кршеше резултатот ама пак и ние подфрливме и прокоцкавме огромна предност. Според мене тренерот требаше да покаже повеќе влексибилност во играта а не од почеток до крај да игра со иста тактика. Шо е тука е јас се надевам дека во скоро време пак ќе уживаме во добри резултати на нашата репрезентација не за друго туку за инает на душманите.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Во неколку реда ги опфати клучните работи и лајк за тоа. Само што и Вајсмилер е дебело во право.
Значи на страна судиите, на страна играта во првите 2 утакмици (срање), на страна припремите (срање), го земам само моментот на 35-15 па натаму:
Било кој барем просечен тренер немаше да спушти под 15 разлика, а уште и ќе ги одмореше клучните играчи не само за 4/4/ туку и за полуфинале!!! Можам да се кладам во тоа, а тука ги земам и сите наши слабости и сите добри страни на Доминиканците.
Луѓе, во тој момент црниве беа разбиени!Лошо отворија, со многу промашени шутеви и им ги собравме топките во рекет. Им се смрзна гомното!!! Баш од страв од промашување шутираа уште полошо, станаа нервозни и на фаца им се читаше дека немаат поим како понатаму.

Го внесува Гец на ротација. Поеба 4 напади во серија!!! Кој не верува и кој има живци нека провери ако сака. Ај што спуштија на -10, уште и Бо и Владо си ја растурија играта. Замислете водиш топка а не можеш да додадеш до центар (ќе ја изгуби), не можеш да одиш на чист влез (тромав е за добар блок), не е сеедно да шутнеш за 3 кога ЗНАЕШ дека ќе нема офанзивен скок.

Што направи уште? Кога требаше близнаците да го штелуваат шутот, на +20 2/4 или на -6 во 4/4? Зошто пак шутираа Бо и Владо кога секако на лошо ќе излезеше? Ако погаѓаа - ќе ги чуваа само нив (така и испадна), ако промашуваа - се топи предноста и се ствара нервоза. На полувреме во статистика за поени имавме само 3 играчи плус тројката на Чековски!?

И што направи на крај? (3/4, тука утакмицата за мене заврши, 4/4 ја гледав без емоции како Занзибар - Еритреа да играат)
Прв напад - Владо шутира за 3 во први 5 секунди од нападот!?, втор напад - Владо copy Бо paste. Све тоа на (колку толку) добри +13 за нас! Нашиве ко усрани грлици, а црниве ко пауни се шетаат, ееј на наша позитива! Па за 10 мин пауза тоа ли успеа да ги советуваш да ти се мочам во уста, они водеа +13 или ние?

Ова само најаматерските пропусти, за сите да ги наредам постот треба 5 страни да биде а секако никој нема да го чита. Поентата е само дека не се пресудни судиите, човек со 2 грама мозок не може да прими 58 коша за едно полувреме, макар судел и Дел Харис лично.
Се сложувам со се што кажа, само знаеш што ме изнервира највеќе? Кога ни истече времето за напад и наместо да поентира ја врати на линијата за тројка :facepalm: само кога точно беше тоа не ми текнува од нервоза исип фатив..Цел живот со баскетот во рака и да се нема осет колку се 24 секунди, тоа му доаѓа ко јас кога ќе пливам да се плеснам у бетонот на крај наместо да ротирам. :tapp:

Член од
8 декември 2009
Мислења
702
Поени од реакции
528
Се сложувам со се што кажа, само знаеш што ме изнервира највеќе? Кога ни истече времето за напад и наместо да поентира ја врати на линијата за тројка :facepalm: Цел живот со баскетот во рака и да се нема осет колку се 24 секунди, тоа му доаѓа ко јас кога ќе пливам да се плеснам у бетонот на крај наместо да ротирам. :tapp:
Ај кога веќе си ги кажуваме маките:D - јас најмизерно се осеќав кога Гец(2/4), беше под кош со лице према табла и со чувар. Човек од 2.11 му ја додава на Бо 1.83, он да решава напад во рекет против центри?! Нешто како држи топкава прави што ќе правиш. Ова уште барем 2-3 пати се случи на турниров и n-пати на ЕП. Да му ебам матер, мене ми доаѓа да му се извинам на човеков, ако нит го знам нит го познавам :(:D

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.784
Поени од реакции
30.642
Како бе не успеавме да бидеме домаќини на турниров, пред нашата фалнага финале не ни бегаше.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189

:cuc:
Затварајте ја темата! Се е кажано во овој пост.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Мислам дека вчера не ми беше толку криво како денес , стварно не заслужија кошаркарите вака да завршат осоено оние кои веќе нема да играт за репрезентацијата. Од друга страна пак многу повеќе очекував од Гечевски ако ништо друго барем малку повеќе храброст да покажеше. Но тоа е се виде колку вреди македонската лига буквално сите што играт во нашата лига се како исплашени зајци. Вчера во текот на цела утакмица имав чуство како да имаме став да победиме.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
то е народе, џабе се нервираме сите. испуштивме истприска шанса, ама то не значи дека се паднало во вода.
имаме млади играчи кои допрва треба да се покажат, николоски е замена за гечески, гуроски наместо чекоски и топ сме. на младите треба шанса да им се даде, особено на некои си пријателски турнири, каде ќе се искалат и ќе прераснат во носители на играта. само мицов да успејме некако да го убедиме да игра, би биле одлични.

овој тн. селектор ОДМА да се исфрли, на негово место заре или митев. ко за старт е таман!!!

Член од
24 мај 2012
Мислења
104
Поени од реакции
44
Судијата не е крив. Само една грешка направи со тој фаулот мислам. Друго се исправно си судеше. До кошаркарите е. Тренерот си е добар. Перо Антиќ цела утакмица не го видов, само се шеташе ко балерина низ теренот.
Samo tvoe mislenje se deli od ostali ..

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Било кој барем просечен тренер немаше да спушти под 15 разлика, а уште и ќе ги одмореше клучните играчи не само за 4/4/ туку и за полуфинале!!!
A во финалето во Евролига Олимпијакос колку разлика губеше од ЦСКА Москва ? Индивидуално гледано ЦСКА Москва има далеку подобри играчи од Олимпијакос. Ама тренерот на ЦСКА изгледа бил некој потпросечен :facepalm:

Нашиот напад генерално гледано е многу бавен и вчера беше би рекол катастрофален и мора да се работи на тоа повеќе.

Секој голем тим/репрезентација си има свои падови и подеми. Вчера беше еден голем пад за македонската кошарка но што е тука е. Најмалце што треба да се правите "тренери" тука на форумов и само да ке*ате и да донесувате заклучоци со исклучително субјективни "експертски" мислења.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom