Формула 1 - сезона 2012

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Спа е вечна тоа е Ф1 неможе таква патека да исчезне класиката никогаш не умира.
Умира, за жал... Ова е само пролонгирање... Сигурен сум дека за некоја година ќе ја снема.. за сметка на досадни трки како новите од Азија...
Тоа е тоа... парите си го прават своето...

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Умира, за жал... Ова е само пролонгирање... Сигурен сум дека за некоја година ќе ја снема.. за сметка на досадни трки како новите од Азија...
Тоа е тоа... парите си го прават своето...
Тоа е каде има пари таму Ф1 оди,сега моментално се арапите утре ке биде нешто друго и тоа е.
Само не ми е јасно зошто ги прават толку прости за возачот самите возачи велат дека новите патеки се многу лесни и не се доволно предизвикувачки кривините и возачот ретко прави грешка,тоа ти е патека како Абу Даби.
А добро ке биде А1 Ринг да се врати сега по ново Ред Бул Арена или така нешто.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Берни + Саркози = И све је могуче. Ова беше case closed, но поразот на изборите и смената на власта во Франција доведе до ова, на радост на сите Ф1 фанови. Статијата е кратка и нема наведено конкретни причини, но моја претпоставка е дека високите трошоците врзани за новото француско ГП го поколебале Олан, кој очигледно е финансиски посовесен од неговиот претходник и примарна цел на агендата му е внатрешната стабилност на државата во ова турбулентно време за Европа, отколку надворешната промоција.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
како е денес во Силверстоне , според Шумахер очекуваат дожд и утре веројатно и во Гранд При во недела

--- надополнето: 6 јули 2012 во 14:59 ---
ако имате време , погледнете можеби ќе има и тренинг , или како се вика
http://www.vipbox.tv/watch/32669/1/sky-f1--live-stream-online.html

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Грожан најбрз на првиот, а Хамилтон на вториот ОТ.

Врнежливо било на тренинзите, а слично време се очекува и во наредните два дена од викендот.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Ајдее нека врне да гледаме една епик трка.

Член од
11 јануари 2012
Мислења
32
Поени од реакции
20
Ако врне пред почеток се знае што следува-прво Вебер ќе се жали кај сите како е опасно за возење а Берни тоа одма ќе го прифати и ете ти сејфти-кар едно 10 круга на старт. Берни не смее да си дозволи излетувања и судири на почеток поради спонзорите на екипите кои сакаат повеќе да се гледаат во трка а не до првата кривина. А доларот му е секогаш најдобриот мотиватор на Берни.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Organizatori trke za Veliku nagradu Engleske zamolili gledaoce da ne dolaze na subotnji trening na Silverstoun, jer će se "udaviti" u blatu.
prevnext

1 / 4

2 / 4

3 / 4

4 / 4
Ne gledaju samo organizatori Vimbldona u nebo. Doduše, Centralni teren prestižnog teniskog turnira ima krov, ali je tokom dve nedelje bilo problema zbog kiše, jer na ostalim terenima nije moglo da se igra.

Bitku sa vremenom vode i organizatori trke za Veliku nagradu Engleske u Silverstounu.

Organizatori su zamolili one koji su kupili karte, a njih je između dvadeset i trideset hiljada(!) da danas ne dolaze na zvaničan trening, jer je jaka kiša napravila prave močvare oko staze, odnosno na prilazima stazi.

Mnogi automobili su u petak ostali zaglavljeni u blatu, a oni koji su dolazili pešice, loše su se proveli ako na nogama nisu imali gumenjake. Sve je podsetilo na čuveni muzički festival Glestonberi, gde se bez "gumenjaka" ne ide.

"Izvinjavam se svima. Osećam se odgovornim i gotovo da bih zaplakao", izjavio je glavni menadžer trke Ričard Filips.

Prema rečima organizatora, svima onima koji nisu mogli da dođu, a mnogi su bili vraćeni, jer nije bilo mogućnosti da parkiraju automobile, biće refundiran novac. A za trku u nedelju očekuje se i do 125.000 ljudi!

Još nije poznato da li će gledaoci moći da dođu automobilima u nedelju, jer kiša ne prestaje, a parking prostori su poplavljeni.

Oganizatori su suočeni sa velikim finansijskim gubitkom, a nešto slično se dogodilo 2000. godine.

"Ne znam tačnu cifru, ali ovo će nas koštati nekoliko stotina hiljada funti", kaže PR trke.

(MONDO - foto: AP)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ако врне се знае кој е најдобар на дожд, Алонсо!

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Не го заборавај стариот лисец Шумахер , исто и Кими .
Од Шумахер веќе и не очекувам ништо. Може пак да си се откаже, не му иде. А за Кими би можел да кажам дека и тој не е лош на дожд, но и Хамилтон чат пат е добар.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Од Шумахер веќе и не очекувам ништо. Може пак да си се откаже, не му иде. А за Кими би можел да кажам дека и тој не е лош на дожд, но и Хамилтон чат пат е добар.
Хамилтон според мене не е добар на дожд заради темпераментот што го има секогаш сака да биде напред и тоа доведува многупати до грешки по кои губи драгоцени бодови .. а на дожд со таков темперамент тешко .. сепак Алонсо е no.1 во оваа сезона според мене заради неговиот смирен темперамент ги чека противниците да направат најситна грешка и тогаш да ги нападне годинава титулата ја зема !

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Хамилтон според мене не е добар на дожд заради темпераментот што го има секогаш сака да биде напред и тоа доведува многупати до грешки по кои губи драгоцени бодови .. а на дожд со таков темперамент тешко .. сепак Алонсо е no.1 во оваа сезона според мене заради неговиот смирен темперамент ги чека противниците да направат најситна грешка и тогаш да ги нападне годинава титулата ја зема !
Титулава му е сигурна. Конкуренција годинава може да му бидат Раиконен и Фетел.

fr0zen

Kirigaya Kazuto
Член од
26 септември 2011
Мислења
1.348
Поени од реакции
503
Лелелеле дождот , иначе Шумахер down ...
--- надополнето: 7 јули 2012 во 14:34 ---
замалку и Алонсо :)

Kajgana Shop

На врв Bottom