D
Deleted member 53418
Гостин
Алонсо шампион
него сакам да прашам дали сите болиди имаат иста јачина пр мотор тие работи ?
него сакам да прашам дали сите болиди имаат иста јачина пр мотор тие работи ?Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
него сакам да прашам дали сите болиди имаат иста јачина пр мотор тие работи ?Немаат иста јачина Иста кубикажа да ама јачината не е иста ама тука е негдеАлонсо шампионнего сакам да прашам дали сите болиди имаат иста јачина пр мотор тие работи ?

Не доколку е во склад со хомологацијата односно со ограничувањата во нејзеaha a toa zavisi kako ke go razviat bolidot samite mehanicari pr ima nekoja granica za kubikaza? takvi stvari pr ferari naprai bolid so pojak motor od drugite i mora da go smali ? da bide odrpilika tuka negdE?
ova epten e zahtevno go procitav mada ne ni razbirar so toa 28 mm pogolemo i nekoi od tie stvari
imas nekoj videa za bolidte neso kako se praat kolku max speed
takvi rab ;D i fala za informaciiteТоа ти се димензии на деловите на пример брегаста осовина сеа лупам на памет брегот е 28 милиметри и доколку при проверка од техничката комисија тој дел одстапува +/- 0,1 мм а тоа значи ако брегот е истрошен а со тоа си поспор пак не си технички исправен и паѓаш на техничкиот протес кој е поднесен од друг натпреварувач и си плаќаш санкции и ти ги зимаат бодовите на трката. А кога ке видиш се работи за едно усрано југо е сеа у кој размери е во формула можеш и самиот да претпоставиш. Еве ти едно видео како се ствара формулаova epten e zahtevno go procitav mada ne ni razbirar so toa 28 mm pogolemo i nekoi od tie stvari
imas nekoj videa za bolidte neso kako se praat kolku max speed
takvi rab ;D i fala za informaciite
na toa ili sobilo za formula kako nastala e se toa
i zasto emoze formula da se vozi po ulicaaa
hahahahaahPa ako ja nemase Spa ke batalev vise F1 , jedino tamu sekogas ima jaki trkiФрансоа Олан ја врати Спа на календарот за 2013та.
http://formula1fanpage.blogspot.com/2012/07/promoter-confirms-spa-race-alternation.html
![]()
Спа е вечна тоа е Ф1 неможе таква патека да исчезне класиката никогаш не умира.Франсоа Олан ја врати Спа на календарот за 2013та.
http://formula1fanpage.blogspot.com/2012/07/promoter-confirms-spa-race-alternation.html
![]()