Zaphod Beeblebrox
Поранешен покул Божино
- Член од
- 7 јуни 2008
- Мислења
- 16.676
- Поени од реакции
- 21.233
Ако правиш пари со лоша музика за публика кај нас, јебала те публика без вкус...
Ништо ново не е ова се дешавало многу артисти да работат на овој концепт што работи и слаткаров.Колку треба да си блесав да напраиш песна у стил на песните што ги кењаш, и у неа да збориш за тоа колку песната е ужасна и ги кењаш тие шо ја слушаат песната, а песната има 99:1 размер лајк:дислак!
Mothafuckin' inception им праи типот! Сите се ложат на песната, а он ги кења пошо се ложат, а сите мислат дека он кења некој друг а не нив.
Апсолутно.Ако правиш пари со лоша музика за публика кај нас, јебала те публика без вкус...
Продукциски е огин, и тука нема збор.Ништо ново не е ова се дешавало многу артисти да работат на овој концепт што работи и слаткаров.
Он просто не се замара да биде рапер и да прави рап он си брка кеш си живее живот тука си во право но ако се разбираш од музика нема да ги слушаш неговите песни пошто знаеш дека се чкарт како што и он самиот знае дека е чкарт новиот негов материјал.
На слаткар се ложат само тие што конзумираат све што продукциските куки им сервираат и све што е актуелно по медиуми.
И кажа дека продукцијата му била огин?пфф не ме јеби.
Како бе не ти е јасно,па на такви работи се ложи проста маса поготово на мал пазар како Македонија,тролање цело време и јадење гомна потковано со неговата харизма и ете money making machineАма тие 15 минути се смеам, зашо е луд, и зашо не ми е јасно како е можно да праи толку пари со таков муабет
Незнам не ми се свига,мислам дека многу подобри битови може да се склопат за комерцијален муабет,како на пример на Бертан што го скоцка тој битот за Тони Зен што е за надвор песната.Продукциски е огин, и тука нема збор.
Не у таа смисла продукциски огинКако бе не ти е јасно,па на такви работи се ложи проста маса поготово на мал пазар како Македонија,тролање цело време и јадење гомна потковано со неговата харизма и ете money making machine
Незнам не ми се свига,мислам дека многу подобри битови може да се склопат за комерцијален муабет,како на пример на Бертан што го скоцка тој битот за Тони Зен што е за надвор песната.
Брат како може звукот да не биде јак,да не биде исчистен и да не биде џам па тоа е продукција ЈЈ не е заебанција ипак располагаат со прејака опрема и мастерингот со таа опрема си го прави своето.За квалитет на звук праиме муабет, не за вкус, дал ти се свиѓа ил не
Мене највише ми се свиѓаат битовите на Елоквентни господа албумот
Иначе, јасно ми е. Јасно ми е
Ете така,убаво кажано си прави бизнис човекот не е рапер не ни сака да биде.Не само во македонија, секаде на такви муабети се ложи простата маса, која за жал е мнозинство, и кога еден бизнисмен како слатки би бирал таргет група, секако дека нив би ги избрал
Сакам да кажам, дечкото не е глуп, и тоа шо го праи не го праи случајно
Не знај да РАПА Слаткар така викаше еден Кенгур на времетоНезнаи да збори........гечка на секој збор