Дека парите се битни и тогаш го знаевме.
Ама сега потпораснати и кога неговите акции не не тангираат на абсолутно никаков начин, сме all like нека си прави пари, тоа е.
Oти летово албумов (низ коли на другари) повеќе го имам слушано од моите омилени музички албум, можам да кажам дека е поголемо срање од тоа што беше.
Крадени семплови и концепти, уште повеќе експлицитен оти тоа е наводно кул и тоа е тоа.
А и муабетов ако сакаш музика без пари.. не чини, оти ипак плаќаш а сепак добиваш неквалитет.
Грешиш пеер во еден мнооогу битен дел.
Оценуеш риба колку е способна по тоа дал може да качи дрво.
Мене новиот албум искрено ме шармира.
Прво, продукциски е огин. Друго, направен е да прави пари. И прави пари.
Тука ставаме точка.
Албумот не е направен за да има квалитетна музика, капираш?
Албумот ја мислам дека ни на него не му се свиѓа.
Она шо ти не го капираш, а ја го капирам зашо се движам у такви кругови е неговиот сарказам.
Значи веруј ми брат, ја и ти за него сме мочлиња.
Типот го носи сарказмот to another fucking level.
Коа го слушаш албумот, прво што мора да стаиш у глава е дека типот Не е сериозен.
Капираш?
Мислата у глава му било: Сеа ќе напраам албум шо ќе напраи парче, ќе напраам кешови и уз пат ќе им изедам гомна и на тие шо ме серат, и на тие шо ме слушаат какви срања зборам..
And he did that.
http://www.youtube.com/watch?v=G_9b74zPeTs
Шо поише сакаш од песнава бе пеер? Све ти објаснуе. Све.
Колку треба да си блесав да напраиш песна у стил на песните што ги кењаш, и у неа да збориш за тоа колку песната е ужасна и ги кењаш тие шо ја слушаат песната, а песната има 99:1 размер лајк:дислак!
Mothafuckin' inception им праи типот! Сите се ложат на песната, а он ги кења пошо се ложат, а сите мислат дека он кења некој друг а не нив.
Неам време.. Муабетов ми е.
Албумот не е направен да биде deep, да биде квалитетен, поучен, незнам ти каков.
Направен е да прави пари, и можеме да судиме дали е добар или не, само по тоа дали ќе направи пари или не.
Да била поената албумот да биде квалитетен, тоаш ќе можевме комотно да кењаме за квалитетот.
Али тоа не е случајот сега