Македонски специјални единици (полициски и воени)

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Кој е за да каснеме по некое полжавче и змииче? А и чиста природна водичка да си се напиеме?! :vozbud:

ПС: Моментот е 1:48 кога му дава на Министерот да се напие вода....:pos: Овие од Сител требаше барем да дадат дали се напил или не!

К

командо

Гостин
Физичките од 8000 ќе ги поминат преку 500 барем сигурен сум, ама потоа психичките и разните тестирања ќе паднат бајги ..
Преку 500? :D:D:D па не би рекол... мноооогу помалку, дали ќе има и доволен број кандидати кои ќе ги поминат физичките тестови... :D

Член од
26 септември 2011
Мислења
539
Поени од реакции
2.371
овие се точните бројки за физичка спремност? заота што јас слушав поголеми бројки но тоа за тигри и ебр (можеби за нив се поголеми)
--- надополнето: 3 јули 2012 во 12:37 ---

а со трчањето како , можеш 3200за 13мин, знам еднаш пробав да го трчам , успеав али умрев , брзо темпо е :)
trcam na stadion 8 kruga se 3200 metri a jas maksimumot mi e 7 kruga za 13 min a treba 8 kruga za13:30minuti
--- надополнето: 5 јули 2012 во 15:47 ---
Затоа што преку овој конкурс ке се примаат и припадници во ЕБР, затоа се високи критериумите.
DOBRO I KRITERIUMIVE ZA OVAA RABOTA TREBA DA SE VISOKI I ZA OBICEN POLICAEC TREBA PROFESIONALCI.KONKURSOT 2 PATI SE PROLONGIRA I SE SPEKULIRASE DEKA E ZA DA SE SREDAT DA SI NAMESTAT PARTISKI KOJ IMA JAKI VRSKI.I TAKA KE E. A ZA VO SPECIJALNITE EDNICI AKO IMA NAJSPREMNITE KE BIDAT PRIMENI OSTANATOTO KE E PARTISKI.OVA MI GO POTVRDI I FUNKCIONER OD SKOPJE KOJ GO BARAVME ZA VRSKA ZA RABOTAVA,JAS SE PRIJAVIV AMA ODEV SEZONSKI NA RABOTA I KOGA MI STIGNA POKANATA NA 30 JUNI POCNAV DA VEZBAM MISLEV DEKA KE E AVGUST ILI SEPTEMVRI DA ME VIKNAT ZA PROVERKA NA FIZICKI SPOSOBNOSTI I IMAM SAMO 1 NEDELA DA SE PODGOTVAM USTE POTOCNO UTRE A SABOTA ZDRAVJE ODAM SKOPJE.sTO BIDE NEKA BIDE OD FIZICKIVE SPOSOBNOSTI MAKSIMUMOT MI E OVAJ SAMO 1 NEDELA SE SPREMAM NECELA 6 DENA:
TRCANJE 13,30 MINUTI 3200METRI 14,20MINUTI 3200METRI JAS
SKLEKOVI 55 SKLEKOVI 60 SKLEKOVI JAS MOZAM
STOMACNI 60STOMACNI 30 MAKSIMUM JAS
ZGIBOVI 10 ZGIBOVI 6-7 JAS MAKSIMUM
SABAJLE I NAVECER TRCAV,PORUCEK 2 VO DENOT PRAVEV STOMACNI VO 2 SERII PO 10,SKLEKOVI VEZBAV I PORRANO PA MOZAM DO 60 I TRCANJEVO SPORO MI E TO GO POSTIGNAV ZA 6 DENA A DA ZNAEV DEKA KE BIDE VO JULI KE SE SPREMAV USTE KOGA SE OBJAVI KONKURSOT I NEMA DA ODEV NA RAB SEZONSKA SI SE ZAEBAV SAM VAKVA SANSA NE SE PROPUSTA IMAM 20 GOD VALDA KE IMAM VREME ZA 4-5 AKO IMA PAK KONKURS DA SE POKAZAM:)
--- надополнето: 5 јули 2012 во 15:50 ---
--- надополнето: 5 јули 2012 во 15:51 ---

http://www.vecer.com.mk/?ItemID=3F53B0296365484DB64BCDEB7739B65D
Во потрага по јунакот што успеа да ја заинтригира македонската јавност, стигнавме до Полкот за специјални операции каде всушност и работи капетанот Ментор Саити.
I OVAA EDINICA KOJA MISLEVME DEKA E ETNICKI CISTA POVEKE NE E A IMA USTE PRIPADNICI ALBANCI VO NEA SO CINOVI

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
DOBRO I KRITERIUMIVE ZA OVAA RABOTA TREBA DA SE VISOKI I ZA OBICEN POLICAEC TREBA PROFESIONALCI.KONKURSOT 2 PATI SE PROLONGIRA I SE SPEKULIRASE DEKA E ZA DA SE SREDAT DA SI NAMESTAT PARTISKI KOJ IMA JAKI VRSKI.I TAKA KE E. A ZA VO SPECIJALNITE EDNICI AKO IMA NAJSPREMNITE KE BIDAT PRIMENI OSTANATOTO KE E PARTISKI.OVA MI GO POTVRDI I FUNKCIONER OD SKOPJE KOJ GO BARAVME ZA VRSKA ZA RABOTAVA,JAS SE PRIJAVIV AMA ODEV SEZONSKI NA RABOTA I KOGA MI STIGNA POKANATA NA 30 JUNI POCNAV DA VEZBAM MISLEV DEKA KE E AVGUST ILI SEPTEMVRI DA ME VIKNAT ZA PROVERKA NA FIZICKI SPOSOBNOSTI I IMAM SAMO 1 NEDELA DA SE PODGOTVAM USTE POTOCNO UTRE A SABOTA ZDRAVJE ODAM SKOPJE.sTO BIDE NEKA BIDE OD FIZICKIVE SPOSOBNOSTI MAKSIMUMOT MI E OVAJ SAMO 1 NEDELA SE SPREMAM NECELA 6 DENA:
SABAJLE I NAVECER TRCAV,PORUCEK 2 VO DENOT PRAVEV STOMACNI VO 2 SERII PO 10,SKLEKOVI VEZBAV I PORRANO PA MOZAM DO 60 I TRCANJEVO SPORO MI E TO GO POSTIGNAV ZA 6 DENA A DA ZNAEV DEKA KE BIDE VO JULI KE SE SPREMAV USTE KOGA SE OBJAVI KONKURSOT I NEMA DA ODEV NA RAB SEZONSKA SI SE ZAEBAV SAM VAKVA SANSA NE SE PROPUSTA IMAM 20 GOD VALDA KE IMAM VREME ZA 4-5 AKO IMA PAK KONKURS DA SE POKAZAM:)
Никој не вели дека не требе да бидат строги и за обичните полицајци, патем и овој конкурс е наменет за обичните полицајци, али преку овој начин т.с преку оваа селекција на која мерките и се малку повисоки навратуваќи се некоја година назат, кога беше строго за обични полицајци е поригорозна.На овој начин преку овие високи критериуми, се утврдуваат кои потенцијални кандитати можат да конкурираат и во ЕБР, сето ова е направено да им се олесни на МВР кон регрутирањето на нови припадници и во специјалните единици како ЕБР.

Во потрага по јунакот што успеа да ја заинтригира македонската јавност, стигнавме до Полкот за специјални операции каде всушност и работи капетанот Ментор Саити.
I OVAA EDINICA KOJA MISLEVME DEKA E ETNICKI CISTA POVEKE NE E A IMA USTE PRIPADNICI ALBANCI VO NEA SO CINOVI
Не знам што те чуди па министерот за одбрана е Албанец а каму ли структурите во АРМ.

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442
trcam na stadion 8 kruga se 3200 metri a jas maksimumot mi e 7 kruga za 13 min a treba 8 kruga za13:30minuti

Партиски конкурс,денес бев правам 12 згибови,65 стомачни,и правам склекови и 10 слека правам 1 или 2 брои,а се правилни ги правам,50 ми вика имаш,ништо,а еден прави 33 го вика зад камера му вика ај на трчање,се е со врски,затоа види најди некој за таму да ти прогледа,инаку залудно ќе одиш.

Член од
18 септември 2011
Мислења
259
Поени од реакции
381

Pred da zboris prvo treba da go znaes covekot, da vo pSO ima albanci i toa 12 znaci od 1000 luge 12 se albanci i site se vo Rengerski bataljon.Konkretno za kapetanot, stanuva zbor za vrven vojnik koj svojata lojalnost sprema armijata ja ima pokazano vo 2001 aktivno ucestvuvajki vo konfliktot od nasa strana.Vo Rengerskiot bataljon ima 3 ofici albanci site imaat ucestvuvano vo 2001 od nasa strana i se isklucitelno kvalitetni vojnici.

Член од
26 септември 2011
Мислења
539
Поени од реакции
2.371
Pred da zboris prvo treba da go znaes covekot, da vo pSO ima albanci i toa 12 znaci od 1000 luge 12 se albanci i site se vo Rengerski bataljon.Konkretno za kapetanot, stanuva zbor za vrven vojnik koj svojata lojalnost sprema armijata ja ima pokazano vo 2001 aktivno ucestvuvajki vo konfliktot od nasa strana.Vo Rengerskiot bataljon ima 3 ofici albanci site imaat ucestvuvano vo 2001 od nasa strana i se isklucitelno kvalitetni vojnici.
NE go znam covekot i milo mi e sto gresam ako e vistina ova sto go pisuvas.
--- надополнето: 8 јули 2012 во 14:05 ---
Партиски конкурс,денес бев правам 12 згибови,65 стомачни,и правам склекови и 10 слека правам 1 или 2 брои,а се правилни ги правам,50 ми вика имаш,ништо,а еден прави 33 го вика зад камера му вика ај на трчање,се е со врски,затоа види најди некој за таму да ти прогледа,инаку залудно ќе одиш.
JAS BEV SABOTATA I AKO NE POMINES NA ZGIBOVI NE ODIS PONATAMU.JAS EDVAJ 8 NAPRAJV A TREBASE 10,I NE POMINAV NO PRI TESTIRANJETO ZA ZGIBOVI GI GLEDAV DR KANDIDATI I ISTRUKTORITE BEA KOREKTNI GI OPOMENVEA PRAVILNO DA PRAVAT A POSLE TIE STO ISPADNAVME ZAMINAVME I NEZ KAKO SE ODVIVASE DR FAZA ZA STOMACNI SKLEKOVI I TRCANJE.
--- надополнето: 8 јули 2012 во 14:08 ---
Никој не вели дека не требе да бидат строги и за обичните полицајци, патем и овој конкурс е наменет за обичните полицајци, али преку овој начин т.с преку оваа селекција на која мерките и се малку повисоки навратуваќи се некоја година назат, кога беше строго за обични полицајци е поригорозна.На овој начин преку овие високи критериуми, се утврдуваат кои потенцијални кандитати можат да конкурираат и во ЕБР, сето ова е направено да им се олесни на МВР кон регрутирањето на нови припадници и во специјалните единици како ЕБР.

Не знам што те чуди па министерот за одбрана е Албанец а каму ли структурите во АРМ.
vo ebr imase 3 albanci instruktori od 10 na testiranjeto,amabea korektni

liana

ја знае вистината
Член од
10 август 2007
Мислења
687
Поени од реакции
45
секој што губи има право да се лути другар. Затоа се снимаше целото тестирање, ако се сомнеуваш дека имало пропусти имаш право да се жалиш, па секоја снимка детално ќе се разгледа, се со цел да нема злоупотреба. Јас сум сигурна дека на овие физички проверки ќе поминат само најспремните без никакви врски, партиски или било какви.
Да не почнувам па со тоа колку неспремни се пријавиле и отишле само да се избламираат...

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442
секој што губи има право да се лути другар. Затоа се снимаше целото тестирање, ако се сомнеуваш дека имало пропусти имаш право да се жалиш, па секоја снимка детално ќе се разгледа, се со цел да нема злоупотреба. Јас сум сигурна дека на овие физички проверки ќе поминат само најспремните без никакви врски, партиски или било какви.
Да не почнувам па со тоа колку неспремни се пријавиле и отишле само да се избламираат...
Далеку од тоа дека сум изгубил нешто,имаше добри кандидати,имаше и неспремни,јас го кажувам тоа што се случуваше вчера,имаше дечко што направи 33 слека па помина,немаше камери тогаш,беа исклучени,но тоа што ти го зборуваш дека немало да има партиски или какви било врски,тогаш си во заблуда,но сепак пак 90% од примените ке бидат со врски.Поздрав

Член од
26 септември 2011
Мислења
539
Поени од реакции
2.371
Далеку од тоа дека сум изгубил нешто,имаше добри кандидати,имаше и неспремни,јас го кажувам тоа што се случуваше вчера,имаше дечко што направи 33 слека па помина,немаше камери тогаш,беа исклучени,но тоа што ти го зборуваш дека немало да има партиски или какви било врски,тогаш си во заблуда,но сепак пак 90% од примените ке бидат со врски.Поздрав
TOCNO E DEKA BARAAT NAJSPREMNI,EVE I JAS (izgubiv)OTPADNAV AMA BEA KOREKTNI OD NIVNA STRANA DURI BEVME ZA PONATAMU NEZNAM A MOZNO E I TO KAKO STO KAZUVA ZAD KAMERI ILI ISKLUCENI ALI KE IMA DOSTA I SO VRSKI JAS SLUSNAV TOCNA INFORMACIJA DEKA DECA STO NE GI IMA NIGDE NI VO SPISOK NI NA KONKURSOT KE BIDAT PRIMENI VO EBR TOA SE MAL BROJ SO JAKI VRSKI.
--- надополнето: 10 јули 2012 во 19:31 ---
TOCNO E DEKA BARAAT NAJSPREMNI,EVE I JAS (izgubiv)OTPADNAV AMA BEA KOREKTNI OD NIVNA STRANA DURI BEVME ZA PONATAMU NEZNAM A MOZNO E I TO KAKO STO KAZUVA ZAD KAMERI ILI ISKLUCENI ALI KE IMA DOSTA I SO VRSKI JAS SLUSNAV TOCNA INFORMACIJA DEKA DECA STO NE GI IMA NIGDE NI VO SPISOK NI NA KONKURSOT KE BIDAT PRIMENI VO EBR TOA SE MAL BROJ SO JAKI VRSKI.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Во волците после она што се случи во Вејце нема ама нема нема и нема шанси албанец да влезе пробаа многу пати али никој не успеја.
Баш пред некој ден ми кажаа дека во Волци доаѓаат само инструктори албанци но скоро имало обид да почнат и како членови да ги внесуваат и се заканиле дека ако влезе албанец ќе ја напуштат сите единицата и ќе формираат своја паравоена единица. Така да во скоро време мислам дека нема ни да пробаат да ги инфилтрираат таму.
--- надополнето: 11 јули 2012 во 00:58 ---
Има некој информации за специјална единица алфи,каде оперираат кој справи ги користат обука и слично ?
Гледам скоро и нема информации во темава...а слушнав дека се најдобра единица во македонија т.е со најмногу заслуги во 2011/2012..
Алфите се мобилна единица на МВР наменета за спречување на криминал и делува на определен простор. Колку што знам Алфи како единица има постојана во Скопје а по потреба се формира и во други градови. На пример во летниот период се формира во Охрид поради зголемената фрекфенција на луѓе и со тоа зголемен криминал. Они ти се нешто помеѓу регуларна полиција и специјална единица. Во МВР има мобилност што значи дека и од ЕСЗ и ЕБР повремено се префрлаат луѓе во Алфи по потреба.

Инаку што се однесува за приемниот во МВР важи за припадници на полицијата. Ако се помине премниот после следуваат тренинзи и обуки и по тоа ќе бидат распоредени кандидатите во одредени одделенија. Е сеа тренингот за ЕБР конкретно е доста напорен. Од будење со бомби до копање ровови на 50 степена и така натака. Само ептен спреми може да влезат и тука нема шанса со врски да влезеш.

Член од
5 јули 2008
Мислења
224
Поени од реакции
197
Јас бев на конкрусот за полицаец, На вратило направив 11 +1 поен имав, стомачни 62, склекови 48 паднав, до трчањето не стигнав. Е сега една група од мојот град дечки ми кажуваат после мене дека условите им биле 5 на вратило, 40 склекови, 40 стомачни o_O Дури и им помагале на вратило да се креват, и склековите ги правеле скратени не цели како нашата група. Е сега демек ќе не викале пак тие што сме биле близу до бројката и викале дека во предходните групи во кој спаѓам и јас имало поспремни деца, а што ќе биде останува да видиме...Од неофицијални извори викат дека поминале 150 души, не знам колку е точно ова, ама до некаде и реално, јас според моите очекувања очекував да поминат 400-500 луѓе.

М

Мартин`

Гостин
Преку 500? :D:D:D па не би рекол... мноооогу помалку, дали ќе има и доволен број кандидати кои ќе ги поминат физичките тестови... :D
700 потенцијални полицајци ја поминаа првата фаза на тестирање. 596 мажи и 104 жени ..

Значи до сега ја имаат поминато 700 а до 19ти траат тестирањата.. ќе оди 1000+ бројкава :)

Член од
23 декември 2007
Мислења
71
Поени од реакции
16
кога ги враќаат документите доколку паднеш?

Kajgana Shop

На врв Bottom