Македонски специјални единици (полициски и воени)

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
Неофицијално, годинава може да има примање во ЕБР од надвор (цивили) со селективен курс.Бројката не ја знам.
А ти ако си заинтересиран,биди физички спремен и прати го форумов.
позз
За сите кој се заинтересирани “неофицијално“ ќе има прием на кандидати во ЕБР во Јуни.Бројката не се знае само мислам дека нема да биде под 100
Старосна граница ќе биде 25 год. и добра физичка подготвеност.
Значи НЕофицијално
Со среќа !!!!!

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Датум: 17.05.2012, 11:18
Нападната полициска станица кај Бујановац
Во албанското село Добросин, во српската општина Бујановац, рано изутринава околу три часот по полноќ непознати лица отвориле оган од автоматско оружје врз полициската станица во селото.
- Нападот врз полицијата, поточно врз полициската станица е извршен во три часот по локално време, и претставува терористички акт - рекол портпаролот на полициската станица во Врање, Драган Стаменковиќ, без да соопшти други детали за инцидентот, објави „Б92“.
Селото Добросин, каде е распореден и контролен премин за Косово се наоѓа на околу 16 километри југозападно од Бујановац.
Добросин е познато по тоа што на почетокот на јануари 2000 година таму е формирана Ослободителната војска на Прешево, Медвеѓа и Бујановац.

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
Датум: 17.05.2012, 11:18
Нападната полициска станица кај Бујановац
Во албанското село Добросин, во српската општина Бујановац, рано изутринава околу три часот по полноќ непознати лица отвориле оган од автоматско оружје врз полициската станица во селото.
- Нападот врз полицијата, поточно врз полициската станица е извршен во три часот по локално време, и претставува терористички акт - рекол портпаролот на полициската станица во Врање, Драган Стаменковиќ, без да соопшти други детали за инцидентот, објави „Б92“.
Селото Добросин, каде е распореден и контролен премин за Косово се наоѓа на околу 16 километри југозападно од Бујановац.
Добросин е познато по тоа што на почетокот на јануари 2000 година таму е формирана Ослободителната војска на Прешево, Медвеѓа и Бујановац.

Каква врска има нападов на ПС со темата “Македонски специјални единици“
?

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Како стоиме со фабрики за муниција/оружје? Мислам имаше една две во мк ама ништо не се слуша за нив...
Да не ги дале на ватерполистиве и тие?

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Како стоиме со фабрики за муниција/оружје? Мислам имаше една две во мк ама ништо не се слуша за нив...
Да не ги дале на ватерполистиве и тие?
Имам на страна 129 пишувано за тоа. Сврти, прочитај
--- надополнето: 18 мај 2012 во 09:42 ---
Каква врска има нападов на ПС со темата “Македонски специјални единици“
?
Па во скоро време и кај нас се спрема такво нешто, па да видиме колку се ЕБР и мажроеткиве (обичниве) спремни.

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
А ти “разузнувач“ некој да не си ,па знаеш што ќе се случи кај нас.
Имам на страна 129 пишувано за тоа. Сврти, прочитај
--- надополнето: 18 мај 2012 во 09:42 ---

Па во скоро време и кај нас се спрема такво нешто, па да видиме колку се ЕБР и мажроеткиве (обичниве) спремни.
А ти “разузнувач“или “соработник“ да не си ,па знаеш што ке се случи кај нас.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
А ти “разузнувач“ некој да не си ,па знаеш што ќе се случи кај нас.

А ти “разузнувач“или “соработник“ да не си ,па знаеш што ке се случи кај нас.
А што те интересира тоа тебе?

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Тешко стоиме со Србите на спремност, тие се доста искусни за било какви воени дејстивија, многу војни искусија.САЈ (Специјална Антитерористичка Јединица) може да се каже дека е една од поспреминте анти-терористички единици во Европа па и пошироко.Специјалната Бригада која е во склоп на Војската на Србија е исто така доста искусна и обучена за било какви воени дејствија, доста се покажа за време на војната во Косово, додека Жандаремеријата им е доста спремна за оперирање во урбана средина, како и ПТЈ (Против Терористичка Јединица), како опозиција на САЈ од Жандармеријата, денес под комадна на Министерството за Внатрешни Работи на Србија МУП.

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Дали некој знае на колку метри надморска висина скокаат нашите падобранци?

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
На колку сакаат и зависи од ситуација...
Не ме смеј, се скока од 700 метри па се до 10.000 метри, се зависи од обуката и техниктата, прашањето ми е на колку скокаат нашиве?

Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.268
Поени од реакции
958
Дечки незнам за вас но мене ме мн нервира тоа што знам за ЕБР имаше конкурс и мн души тогаш влегоа.А за тигрите(моите омилени специјалци) нема уште од 2001 е тоа веќе не е фред.А 2001 кога беше тогаш вежбата на тигрите воедно и конкурс јас бев таму.И да кажам беше доста интересно имаше најразлични справи за качување, трчање и мн други.Тогаш најдов граната неиспуката од рачен фрлач на ракети ама главно беше еден припадник на тигрите кој е мој чичко тој беше главен инструктор на тигрите заедно со него бев таму.Многу нешта има тоа неможе да се каже треба да се види.Од него имам стариот амблем црниот а дај боже дреба да ми даде и беретка.Кога јас се родив 96 тој тогаш се вработи таму што значи тогаш бил и конкурсот и работеше се до 2006.Сега е главен телохранител на Б.Ц. Едноставно права машина за убивање а штом го видиш така во фаца се уплашуваш,а не пак да стави фантомка или да се маскира. Сега за сега тоа од мене некој ако сака повеќе нека ми пиша порака.Малку да ја освежиме темата. :P:eek:

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Има некој информации за специјална единица алфи,каде оперираат кој справи ги користат обука и слично ?
Гледам скоро и нема информации во темава...а слушнав дека се најдобра единица во македонија т.е со најмногу заслуги во 2011/2012..

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Не ме смеј, се скока од 700 метри па се до 10.000 метри, се зависи од обуката и техниктата, прашањето ми е на колку скокаат нашиве?
Па братми зависи од мисијата нели...

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Па братми зависи од мисијата нели...
Зависи и до авионот,на која височина може да се вивне,каква опрема користат,техниката,регионот и слично...ама сепак сите овие фактори зависат од мисијата,убаво му кажа :)

Kajgana Shop

На врв Bottom