Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
како да го отклучам ЛГ Л3 да прима други сим картички, само вип прима сеа
Тркни до најблискиот сервис каде што имаат опрема за декодирање

Член од
3 јули 2012
Мислења
22
Поени од реакции
12
dali znaete kako se pravi ,,hotspot'' ,,tethering'' i drugi slicni s****a se so cel internetot shto go imash na telefonot da mozesh da go koristish i na komp odnosno mobilniot ured da sluzi i kako modem. Jas vejke pobarav neso po marketot i najdov nekolku aplikacii no problemot e shto se uzasno skapi. Ako znae nekoj da mi kaze bi bil vecno blagodaren. koristam SE xperia x8

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.850
Поени од реакции
23.211
ај некој нека кажи дали
MOTOROLA Fire XT530
вреди за парите или општо како телефон дали го бива, пошто моторолата не ми е на добар глас, а ми го пофалија .

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
ај некој нека кажи дали
MOTOROLA Fire XT530
вреди за парите или општо како телефон дали го бива, пошто моторолата не ми е на добар глас, а ми го пофалија .
Јас искрено би избрал друга марка како на пример HTC, iPhone, & Samsung. ;)
--- надополнето: 4 јули 2012 во 10:51 ---
Во врска со хуавејов баланс, точно е дека не се вади батеријата - како на ајфон е направено и доколку заглави телефонот 10 до 15 секунди се држи дугмето за палење и тоа му е некој начин софт ресет или рестартирање како кај компјутерите. Во врска со force close проблемот, веќе ти одговорив во друга тема, навистина немаше потреба и овде да троламе, оштетен ти е дел од системот, се надевам со ресетирање/wipe ќе се среди, ако не со апдејт :)
Не постои телефон што не му се вади батеријата. Дај ми штафцигери и на Ајфон за 5-10 минути ќе ја извадам батеријата.
--- надополнето: 4 јули 2012 во 10:56 ---
извадија батеријата и повторно уклучи го, друго чаре незнам :cautious:
Треба на сервис да оди, нема да може сам да ја извади батеријата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.850
Поени од реакции
23.211
Јас искрено би избрал друга марка како на пример HTC, iPhone, & Samsung. ;)
.
И јас знам што е убаво, ама HTC со скоро исти перформанси е 3 пати поскап. овај е 2000 денари , тој 8000. Сега знам што е поубаво ама дали вреди за парите, то ми беше зборот.

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
аман бе...БАТЕРИЈАТА НЕ СЕ ВАДИ и точка !!!!!

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
аман бе...БАТЕРИЈАТА НЕ СЕ ВАДИ и точка !!!!!
Ќе те однесам кај еден тип и ќе ти ја отвори батеријата. Ти само спреми 2-3 бона да не почастиш, штом толку не веруваш дека се вади. :pos::pos:

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
абе мене ако ми се закочи нема да одам кај типот за да ми ја отвори батеријата...
Типов пишал извадија батеријата
извадија батеријата и повторно уклучи го, друго чаре незнам :cautious:
А батеријата не се вади...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
абе мене ако ми се закочи нема да одам кај типот за да ми ја отвори батеријата...

Да не барам наназад, на кој телефон не се вади батеријата?

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
dali znaete kako se pravi ,,hotspot'' ,,tethering'' i drugi slicni s****a se so cel internetot shto go imash na telefonot da mozesh da go koristish i na komp odnosno mobilniot ured da sluzi i kako modem. Jas vejke pobarav neso po marketot i najdov nekolku aplikacii no problemot e shto se uzasno skapi. Ako znae nekoj da mi kaze bi bil vecno blagodaren. koristam SE xperia x8
Побарај ги апликациите PdaNet или EasyTetherLite.. нормално за Андроид платформа. Има и многу други, но не сум проверил дали се стабилни и дали ја бркаат работата.
Голем дел од овие апликации се временски (trial) верзии, и потоа бараат регистрација и плаќање.
Дел од нив се кракирани, но земајќи во предвид дека голем % од андроид OS имаат веќе вградена опција за Хотспот тетеринг, мислам дека со сигурност ќе ја најдеш соодветната апликација за твојот модел.
Зависи и на кој начин сакаш да правиш тетеринг... Преку usb, bluetooth или wifi (ако мобилниот има таков хардвер).

Член од
29 септември 2011
Мислења
233
Поени од реакции
25
Jas sum od Bitola. Imam nokia n95. ima problem so monitorot. dali nekoj znae kade i dali se prodavaat takvite monitori?

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Jas sum od Bitola. Imam nokia n95. ima problem so monitorot. dali nekoj znae kade i dali se prodavaat takvite monitori?
Побарај во оние продавници што се за трампи на мобилни телефони. Исто таму набавуваат секакви дисплеи

Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Имам проблем со SE Xperia X10 (големата). Тачот си работи перфектно, но се случува понекогаш да не реагира или да си притиска само од себе. Но кога ќе го заклучам/отклучам пак си работи добро.

Пробав телефонот го рутирав и му ставив кастом ром, но повторно е така. Пробав преку Function Validation (апликација од ромот) и тачот работи на секој дел.

Има ли некое решение и дали мислите дека е софтверски или хардверски ?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348

ако не се вади со убаво пробај да го треснеш од циметно ;) верувам дека сама ке се извади

Kajgana Shop

На врв Bottom