A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Куде мене е топ, за тоа веќе неам коментари..Него, би требале да ги намалат цените на пакетите..
Значи макс оптик има ОПТИЧКИ ИНТЕРНЕТ 50мбпс со 600 гига (сосема доволно за секој)+МАКС ТВ+ТЕЛЕФОН за 1800 денари.
А близу нет 50мбпс (некаде оптика некаде коаксиален кабел, додуше повеќе коаксиален) + телевизија + телефон за 2000.

И после се разбира дека ќе изберат Макс Оптик...Ем стабилни (ма да ја реков, ни близу немаат паднато во ЛАН зониве уште од козјнае кога), ем поевтини за 200 денари...

Близу, се надевам ќе го прочита барем некој од вас ова.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Куде мене е топ, за тоа веќе неам коментари..Него, би требале да ги намалат цените на пакетите..
Значи макс оптик има ОПТИЧКИ ИНТЕРНЕТ 50мбпс со 600 гига (сосема доволно за секој)+МАКС ТВ+ТЕЛЕФОН за 1800 денари.
А близу нет 50мбпс (некаде оптика некаде коаксиален кабел, додуше повеќе коаксиален) + телевизија + телефон за 2000.

И после се разбира дека ќе изберат Макс Оптик...Ем стабилни (ма да ја реков, ни близу немаат паднато во ЛАН зониве уште од козјнае кога), ем поевтини за 200 денари...

Близу, се надевам ќе го прочита барем некој од вас ова.

da, ama na blizoo barem gi imash site kanali so 2k, na max TV za sekoe sranje kako sportski paket ovo ono si doplakjash. pak poisplatlivo ti e od blizoo.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
da, ama na blizoo barem gi imash site kanali so 2k, na max TV za sekoe sranje kako sportski paket ovo ono si doplakjash. pak poisplatlivo ti e od blizoo.
Е да, и плус некој ако премногу симнува 600 гига може не ќе му бидат доволно...

Чек знае ли некој каде ја ставаат оптиката Blizoo? Мислев дека е тој дебелиот црн кабел но не е, тој е за кабловската..Приметувам дека од земја, преку тоа цевката идат 2 кабли: дебелиот црн и уште еден..Али тој ми личи на мрежен..Што значи терминалот за оптика е на некое друго место, а не во сандачињата у зградите ..

Не тролајте, чисто онака ме интересира..

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Е да, и плус некој ако премногу симнува 600 гига може не ќе му бидат доволно...

Чек знае ли некој каде ја ставаат оптиката Blizoo? Мислев дека е тој дебелиот црн кабел но не е, тој е за кабловската..Приметувам дека од земја, преку тоа цевката идат 2 кабли: дебелиот црн и уште еден..Али тој ми личи на мрежен..Што значи терминалот за оптика е на некое друго место, а не во сандачињата у зградите ..

Не тролајте, чисто онака ме интересира..
На Blizoo мрежата е хибридна, си има поставено станици, до станица оптика , од станица до краен корисник коаксијален. А за ова со лан кабелот не ми е јасно зашо..

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
На Blizoo мрежата е хибридна, си има поставено станици, до станица оптика , од станица до краен корисник коаксијален. А за ова со лан кабелот не ми е јасно зашо..
Значи до кај мене не иде со коаксијален тоа е финтата :D Кај мене од сандаче иде со ethernet кабел...

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Значи до кај мене не иде со коаксијален тоа е финтата :D Кај мене од сандаче иде со ethernet кабел...

до сандачето иде со ethernet, и од него исто така.Пред да оди до сандачето поминува низ свич доле, во големите сандачиња пред зграда или кај и да се, а во тој свич влага со коаксијален, во лан зониве.сегде друго освен лан зона се исто, освен до свич шо иде со оптика во другиве.кај и да е ќе ги мењаат и коаксијалните.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
до сандачето иде со ethernet, и од него исто така.Пред да оди до сандачето поминува низ свич доле, во големите сандачиња пред зграда или кај и да се, а во тој свич влага со коаксијален, во лан зониве.сегде друго освен лан зона се исто, освен до свич шо иде со оптика во другиве.кај и да е ќе ги мењаат и коаксијалните.
Чек не разбрав делот:
, а во тој свич влага со коаксијален, во лан зониве.сегде друго освен лан зона се исто, освен до свич шо иде со оптика во другиве.

ОК а од земја до сандачето пред зграда иде со оптика или ТЕРМИНАЛОТ е некаде подалеку, некаде централно поставен (како што видов Т-Хоум што имаат поставено изгледа исто како сандаче за струја ставено на сред тротоар) ?

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Вака сега јас сум на Blizoo нет / 20 пакетот...ама ми треба поголем аплоад од 1 мбит....да не знае некој пакет од близу со поголем аплоад ?

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Ако не си во лан зона нема поголем аплоуд.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Дознав како работи мрежата на Близу...Додуше ова е за DOCSIS...Но за ЛАН зониве сеуште не ми е јасно како upload брзината да е иста со download, доколку и ова работи исто како што работи DOCSIS
http://searchnetworking.techtarget.com/definition/fiber-to-the-curb

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Имате проблеми со нетот? Сите такви ми трепкаат ко што треба, но нема нет...Пробувам да се јавам преку телефонот на техничка, гласот сецка цело време ништо не се разбира...

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Имате проблеми со нетот? Сите такви ми трепкаат ко што треба, но нема нет...Пробувам да се јавам преку телефонот на техничка, гласот сецка цело време ништо не се разбира...
И кај нас цела зграда имаше проблеми денес со нетот али телефонот си работеше нормално.Се јавив ми кажаа дека се работи на дефектот ке го сределе.Сега се вратив дома нетот си е нормално добар :)

C

Crazy Diamond

Гостин
И јас имав проблеми денес, ама еве го сега се оправи. :) btw, само кај мене сега бара да се најавувам?

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
И кај нас цела зграда имаше проблеми денес со нетот али телефонот си работеше нормално.Се јавив ми кажаа дека се работи на дефектот ке го сределе.Сега се вратив дома нетот си е нормално добар :)
Еве сеа се среди...Дури ми се јавија :) Алал да им е за ова :D

И јас имав проблеми денес, ама еве го сега се оправи. :) btw, само кај мене сега бара да се најавувам?
Кај мене не бара...

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
И кај мене од сабајле, падна десетина пати цело време бараше да се најавам (n)

Kajgana Shop

На врв Bottom