THE_CHOSEN_ONE
1903-2012
- Член од
- 13 август 2007
- Мислења
- 3.724
- Поени од реакции
- 1.333
Нема тука никаков криминал луѓето се снаоѓале како знаат и умеат за парче леб.
Исто како и овие сега.Да ги правдаме велиш?Нема тука никаков криминал луѓето се снаоѓале како знаат и умеат за парче леб.
Застарено.. супер, спопадна ме сречаЌе ги стигне правдата. Застарено дело е од 90-ти, понови има од 2005-6 навака.
Залупа ти срцеЗастарено.. супер, спопадна ме среча
Кој не,ќе арбати за 200 евра,или ќе бега по бел свет да чисти јавни клозети и по бродови да мести чаршафи.. од таквите пропаднавме,а некој уште па ги браниКој успеал да се снајде тогаш , ќе има за него , за децата и за уште 2 поколенија
Пропаднавме од сите досегашни власти. Не се ни овие од вчера на власт па да биде муабетот "од некаде мора да се почне"Кој не,ќе арбати за 200 евра,или ќе бега по бел свет да чисти јавни клозети и по бродови да мести чаршафи.. од таквите пропаднавме,а некој уште па ги брани
Од негде мора да се почне..нека се почне од почеток од 90-та..па да се тера до крај закључно со денешен ден.. а не застарено дело било.. ме боли ташак дали е Бранко,Грујо,Фрчко или Станко,кога ни е украдено од мене и тебе,од обичен народ,а ние тука да се фаќаме за гуша за нив,кој помалце е крив и која партија е подобра.Пропаднавме од сите досегашни власти. Не се ни овие од вчера на власт па да биде муабетот "од некаде мора да се почне"
Ништо не е украдено технички. Таа нафта од Грција иде специјално за Србија. Македонија е транзитна земја. Доколку не сме го дозволеле транзитот немало воопшто нафтата да биде во Македонија. Плус ќе сме влегле и ние во тефтерот за отворање војни на Слобо. Овде единствениот проблем е што не успеале да договорат посилна државна компензација за шверцот што морале да го одобрат. Се задоволиле само со лична. Сигурен сум дека можеле да ги направат двете работи.Од негде мора да се почне..нека се почне од почеток од 90-та..па да се тера до крај закључно со денешен ден.. а не застарено дело било.. ме боли ташак дали е Бранко,Грујо,Фрчко или Станко,кога ни е украдено од мене и тебе,од обичен народ,а ние тука да се фаќаме за гуша за нив,кој помалце е крив и која партија е подобра.
Е нека се почне од почеток, колку години ќе имаш до завршетокот на тој експеримент транзицоненОд негде мора да се почне..нека се почне од почеток од 90-та..па да се тера до крај закључно со денешен ден.. а не застарено дело било.. ме боли ташак дали е Бранко,Грујо,Фрчко или Станко,кога ни е украдено од мене и тебе,од обичен народ,а ние тука да се фаќаме за гуша за нив,кој помалце е крив и која партија е подобра.
Цики знаев дека си неписмен ама до толку бе,ако за транзит зимале по 30 марки од литар тогаш продажната цена на литар нафта во србија би требало да биде 300 марки,ај смени го текстот за да изгледаш помалку глупо.Во емисија „Бисери“ Љубомир Периќ-Магаш, припадник на српските криминални структури тврди дека сумата за еден литар нафта, која низ Македонија била шверцувана за Србија, во текот на деведесеттите години, изнесувала 30 тогашни германски фенинзи.
Не бе не пропаднавне од такви, пропаднавне од градењето споменици, жални врби од 250 000 евра,огради од 1 000 000 евра, тениски игралишта.Кој не,ќе арбати за 200 евра,или ќе бега по бел свет да чисти јавни клозети и по бродови да мести чаршафи.. од таквите пропаднавме,а некој уште па ги брани
Зборев со еден екс министер од 90-тите и ми рече дека “прошверцувал„ 4 композиции од 30 вагони со нафта за Србија. Се било во договор со премиерот и претседателот на РМ тогаш. Договорот бил Србија да пушти струја за Македонија. Дури и ООН дознало за тоа па била опомената Македонија.
Ц
Дај све да се то пореди уз ѕид и по кратком поступком,конфискација на имотите и на секого да му се даде неговото.
Им завидувам на тие што се снашле , секоја чест ...Кој не,ќе арбати за 200 евра,или ќе бега по бел свет да чисти јавни клозети и по бродови да мести чаршафи.. од таквите пропаднавме,а некој уште па ги брани