Епа вака сега.....
Во последно време се повеке и повеке се појавува Сити синдромот.
Навивачите се повеке и повеке немаат трпение за неуспехот на својот клуб и се повеке и повеке сакаат успех добиена преку ноќ.
Едно мора да се свати...... такво нешто нема ниту со пари да се добие.
Некако како сите да си ги заборавија своите зборови кога ги пишуваа по форумите, по ФБ статусите, или пак кога во обичен разговор со познавач на фудбалот се молеа на Бога само некој да го одкупи клубот од Луѓето кои го растурија клубот тотално.
Како сите да заборавија дека нам, на Клубот Ливерпул му се закануваше ситуација во која моментално се наоѓа Ренџерс, ситуација во која сите молевме бога кога ке седнеме пред компјутер да не прочитаме информација дека ФА не исфрлила од лигата.
По преземањето на клубот од страна на новите Американци, клубот до ден денес врши реинсталација на БУКВАЛНО целиот клуб. Сето тоа мора да се исчисти , промени, поправи и да се стави во погон работата каде предходно Хикс и Жилет едноствно прегазија се во својат лакомштина за пари.
Една неизбежна грешка која според мене не кошташе многу време е таа што новите Газди во старт ги послушаа Срцата на Скаузерите. Назначувајки го Кени за Менаџер.
Никој тогаш не сакаше да признае дека Кралот и не е баш за човек на таква позиција и покрај добрите резултати по назначувањето како ВД Менаџер до периодот на подпишувањето на Официјален Договор. Таму погрешија Ракводството на Ливерпул. Таму тие го изгубија она скапоцено време на градење на еден нов Ливерпул.
Назначувањето на Роџерс треба да ви биде јасно што всушност сакаат тие.
Сакаат човек кој ќе воспостави своја филозофија и човек кој таа филозофија ке треба да ја работи години и години понатаму.
Е сега да се навратам на она за кое гледам се повеке и повеке навивачите на Ливерпул го тражат од клубот.
Купување на играчи во стилот на Сити.
Моменталната неактивност на Трансфер пазарот не значи пропаст на клубот.
Купувањето на играчи неможе да се споредува со купување на патлиџани..... ако се скапат ке ги фрлиме и ке купиме нови.
Купувањето на играчи е една многу сложена стратегија, стратегија која е важна за развивањето понатаму на овој клуб.
Неможе да се купува играчи каде на полусезона ке кажеме дека тие истите не вредат ни за 1 кг патлиџани (Даунинг, Адам, Керол, Хендерсон и заборавните реакции по Лукас каде и јас самиот пожалив за истите).
Јуни завршува во Недела..... вие баравте и сеуште барате трансфери, и тоа во период кога се игра Европско првенство каде потоа следува Олимпијада.
Еве ви ги неколку играчи купени од Бенитез...... со дадена дата за тоа во кој период се купени играчите.
Забележете кои играчи се купени и во кој период!
Забележете кога се купуваат играчи.
Објаснете ми сега по која основа вие барате нови играчи пред почетокот на Трансфер пазарот?
Мене веќе ми станува смешно кога читам постови од типот
Споредете го периодот од последните 10 години помегу МанЈун, МанСити, Челси, Арсенал со нашиот Ливерпул!
НЕСПОРЕДЛИВО!
Во каква ситуација бевме ние.... во каква ситуација беа тие.
Ние имавме пат сличен на оној како до Маврово...
Тие сличен на Тетово-Гостивар....
Амн престанете веќе!!!!