Евро 2012 - финале Шпанија-Италија: 4-0

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување

Кој ќе биде новиот Европски шампион ?

• Шпанија

Гласови: 85 34,6%
  • Италија

Гласови: 161 65,4%

• Вкупно гласачи
    246

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Италијааааааааааа !!!! Првиот меч беа тотално надиграни,ама не ги послужи среќата на Италија. Веќе сите ги научија како играат,и тешко ќе им биде против одличната одбрана на жабарите. Видовме убаво со Португалија едвај стигаа 2-3 пати до голот,се провлекоа на пеналите и тоа среќно. Италија не е таа што сите ја знаеа,дади гол па брани се туку сега игра многу подруг фудбал.

S

Stivie G

Гостин
Vamos Espania :D.
Со таква или онаква игра Шпанија до финалето стигна сосема заслужено. Хејтање за најдобрите секогаш имало и ќе има. Верувам дека можат да ја одбранат титулата. А и фудбалерите на Барса треба да освојат позначајна титула, тоа им е навика последните 4-5 години :D.

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
Мислам дека Италија ќе биде новиот европски шампион!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Новиот европски шампион? Што ако Шпанија освои мислете со главите, воведов во темава може да биде многу подобар.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
Новиот европски шампион? Што ако Шпанија освои мислете со главите, воведов во темава може да биде многу подобар.
Ќе биде старо нов шампион:).

Инаку јас не би се сложил со повеќето дека Шпанија игра досаден фудбал. Играчите на Дел Боске точно знаат што прават и што сакаат да постигнат. Со таквата игра кога не му даваат на противникот да помириса топка всушност тие имаат 0-0 во џеб и од нив самите зависи дали ќе искористат некоја шанса. Искрено се надевам дека Италија ќе успее да украде нешто од поседот затоа што ако противникот ти ја држи цел меч топката, прашање на време е кога ќе ти падне концентрацијата во одбраната и ќе примиш гол. Италија мора да проба да се надигрува во финалето зошто според мене ништо нема да постигне ако им дозволи на Шпанците, како што некои од тука викаат, да кружат околку шеснаесетникот. Што ако на пример Шпанија цел меч е безопасна ама сепак го има поседот и во осумдесет и некоја минута им се отвори шанса и ја реализираат? Тогаш Италија ќе нема време да ја смени и да ја отвори својата игра. Затоа очекувам машка борба од италијаните, гради во гради што се вика, во текот на целиот натпревар.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Овој меч веќе еднаш се играше. Не верувам дека би бил нешто поинтересен од тогаш. Ќе се калкулира голем е влогот.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.895
Не ми се веруе дека навивам за Италија..после 2006... :pos:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
После ова со Англија и Германија сигурен сум дека Италија е новиот Европски Шампион , ова низ историјата малце :)
Според досегашните мечеви се некако мислам дека ќе заврши нерешено па на пенали ќе се решава.
Двете екипи се израмнети максимално
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 15:20 ---

Германија им е среќна амајлија на сите...:pos:
Ова да не испадне како Барса во ЛШ :unsure:
Во ЛШ италијанец тренер освои .
:unsure: Се некако ми иде дека Италија ќе освои :unsure:
--- надополнето: 29 јуни 2012 во 15:25 ---

Еве и уште една слика што ги "фаворизира" Италијаните
:unsure:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Штом италијаните вчера ги преслушаа хитлеровците кој пак највеќе покажаа на ова европско првенство,нивна е титулата. (y)
Марио пак ќе ја реши утакмицата.

Kajgana Shop

На врв Bottom