- Член од
- 26 март 2011
- Мислења
- 659
- Поени од реакции
- 667
А колку е цена за овие излети? Леле дај да те частам, ептен ми помагаш, најозбилно
Такси како е?
хахах можеш да ми донесеш една камила од таму мала шала
Вака излетите до луксор и до каиро беа најскапи, не ме држи за збор но мислам дека беа околу 80 евра, или 50 не сум сигурна. Со што мислам дека имаше и ручек вклучено во цената. луксор вреди да се оди ако си колку-толку запознаен со Египтологија, зошт во спротивно ќе влегуваш во гробниците и нема да знаеш што гледаш. Каиро вреди да се оди во секој случај, нормално ако не ги видиш пирамидите исто како да не си бил во Египет. Сафарито кошташе 12 евра, а тука некаде беше и нуркањето. На сите излети си поминавме феноменално, без исклучок. Само малку во Луксор ни беше преееемногу топло и се изнаповраќавме по тоа гробниците, но се друго беше ОК .
Такси од хургада каде што се хотелите до центарот мислам дека беше евро-две, со тоа што треба да се ценкаш инаку може да те одерат и 20-30 евра. Всушност за се треба да се ценкаш во Египет. Инаку таксистите таму са луди, во буквална смисла, ако не погинеш таму ќе живееш 101 и назад Ние со еден што се возевме влезе во едносмерна улица и уште се бунеше зошто другиве му свират и знаците наопаку му биле поставени
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 20:35 ---
Кажи ми се вози ли Лефкада со скутер? Мислам од Нидри до плажите дали може со скутер да се вози? Нас не испоплашија дека е мнооогу далеку, па мора кола па не знам што и уплативме за Парга. Дај кажувај додека е време да ја мењавам резервацијава. И дали е подобро во Василики да се сместиш или во Нидри??? Одиме дечко ми и јасЗначи лани бев лефкада и тоа за водата нема врска дека е ладничка напротив водата е супер,+е тоа што тоа место не е за млади-тинејџери т.е нема забава нема лудории туку само за релаксација и беспрекорни плажи мислам дека најсрдечно би ти го препорачал ова место.Ако одите со кола нема да имаш никаков проблем за плажите и паркинг во секое време.Сум бил и дубаи турција египет ама како лефкада никаде не сум поминал толку убаво нема во никој случај да погрешиш.Значи ако бараш место за ОДМОР не се двоуми.Јас бев со девојками и бевме сместени во Нидри си изнајмив кога мотор кога кола и цел остров се поминува за пола сат без проблем