Каде ова лето? - прашања и предлози за туристички дестинации

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
А колку е цена за овие излети? Леле дај да те частам, ептен ми помагаш, најозбилно :)
Такси како е?

хахах можеш да ми донесеш една камила од таму :D мала шала
Вака излетите до луксор и до каиро беа најскапи, не ме држи за збор но мислам дека беа околу 80 евра, или 50 не сум сигурна. Со што мислам дека имаше и ручек вклучено во цената. луксор вреди да се оди ако си колку-толку запознаен со Египтологија, зошт во спротивно ќе влегуваш во гробниците и нема да знаеш што гледаш. Каиро вреди да се оди во секој случај, нормално ако не ги видиш пирамидите исто како да не си бил во Египет. Сафарито кошташе 12 евра, а тука некаде беше и нуркањето. На сите излети си поминавме феноменално, без исклучок. Само малку во Луксор ни беше преееемногу топло и се изнаповраќавме :sick: по тоа гробниците, но се друго беше ОК (y).
Такси од хургада каде што се хотелите до центарот мислам дека беше евро-две, со тоа што треба да се ценкаш инаку може да те одерат и 20-30 евра. Всушност за се треба да се ценкаш во Египет. Инаку таксистите таму са луди, во буквална смисла, ако не погинеш таму ќе живееш 101 и назад:P Ние со еден што се возевме влезе во едносмерна улица и уште се бунеше зошто другиве му свират и знаците наопаку му биле поставени:facepalm:
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 20:35 ---
Значи лани бев лефкада и тоа за водата нема врска дека е ладничка напротив водата е супер,+е тоа што тоа место не е за млади-тинејџери т.е нема забава нема лудории туку само за релаксација и беспрекорни плажи мислам дека најсрдечно би ти го препорачал ова место.Ако одите со кола нема да имаш никаков проблем за плажите и паркинг во секое време.Сум бил и дубаи турција египет ама како лефкада никаде не сум поминал толку убаво нема во никој случај да погрешиш.Значи ако бараш место за ОДМОР не се двоуми.Јас бев со девојками и бевме сместени во Нидри си изнајмив кога мотор кога кола и цел остров се поминува за пола сат без проблем
Кажи ми се вози ли Лефкада со скутер? Мислам од Нидри до плажите дали може со скутер да се вози? Нас не испоплашија дека е мнооогу далеку, па мора кола па не знам што и уплативме за Парга. Дај кажувај додека е време да ја мењавам резервацијава. И дали е подобро во Василики да се сместиш или во Нидри??? Одиме дечко ми и јас;)

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
хахах можеш да ми донесеш една камила од таму :D мала шала
Вака излетите до луксор и до каиро беа најскапи, не ме држи за збор но мислам дека беа околу 80 евра, или 50 не сум сигурна. Со што мислам дека имаше и ручек вклучено во цената. луксор вреди да се оди ако си колку-толку запознаен со Египтологија, зошт во спротивно ќе влегуваш во гробниците и нема да знаеш што гледаш. Каиро вреди да се оди во секој случај, нормално ако не ги видиш пирамидите исто како да не си бил во Египет. Сафарито кошташе 12 евра, а тука некаде беше и нуркањето. На сите излети си поминавме феноменално, без исклучок. Само малку во Луксор ни беше преееемногу топло и се изнаповраќавме :sick: по тоа гробниците, но се друго беше ОК (y).
Такси од хургада каде што се хотелите до центарот мислам дека беше евро-две, со тоа што треба да се ценкаш инаку може да те одерат и 20-30 евра. Всушност за се треба да се ценкаш во Египет. Инаку таксистите таму са луди, во буквална смисла, ако не погинеш таму ќе живееш 101 и назад:P Ние со еден што се возевме влезе во едносмерна улица и уште се бунеше зошто другиве му свират и знаците наопаку му биле поставени:facepalm:
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 20:35 ---

Кажи ми се вози ли Лефкада со скутер? Мислам од Нидри до плажите дали може со скутер да се вози? Нас не испоплашија дека е мнооогу далеку, па мора кола па не знам што и уплативме за Парга. Дај кажувај додека е време да ја мењавам резервацијава. И дали е подобро во Василики да се сместиш или во Нидри??? Одиме дечко ми и јас;)

под итно менувај за лефкада а уште подобро е ако си во василики зашто од василики ти се на дофат скоро сите плажи кој се на западна обала а од нидри имаш + 9-10мин возење со скутер..значи не е страшно ако возиш пола сат од нидри за тие плажи верувај ке се преродиш а 15 мин од василики е со скутер до плажите ...имаш на 4 тркала и обични скутерчиња јас за неполни 45 мин го вртев островот со скутерце 50 кубици

Член од
26 март 2011
Мислења
659
Поени од реакции
667
под итно менувај за лефкада а уште подобро е ако си во василики зашто од василики ти се на дофат скоро сите плажи кој се на западна обала а од нидри имаш + 9-10мин возење со скутер..значи не е страшно ако возиш пола сат од нидри за тие плажи верувај ке се преродиш а 15 мин од василики е со скутер до плажите ...имаш на 4 тркала и обични скутерчиња јас за неполни 45 мин го вртев островот со скутерце 50 кубици
Леле фала ти. Ние лани со скутерче од 50 кубици ја свртевме цела Кефалонија, што и не е така мал остров, но за Лефкада не испоплашија, не чинеле патиштата за скутер, не се возело, требало секој ден минимум саат време да се вози од нидри со скутер абе филмови и затоа уплативме за Парга со намера да рентаме кола барем ден два и да ја посетиме и Лефкада, но штом викаш дека се вози со скутер а имаме екстра понуда за Василики, да мењавам додека ми е време....фала ти многу

Член од
21 декември 2009
Мислења
19
Поени од реакции
1
Би сакала да добијам информација дали некој лани или пак оваа година патувал со сопствено возило за Црна Гора,ама преку Косово и Албанија? Значи каков е патот низ Косово и Албанија,каква е атмосферата и сл.Однапред благодарам...

Член од
21 април 2012
Мислења
144
Поени од реакции
58
Значи лани бев лефкада и тоа за водата нема врска дека е ладничка напротив водата е супер,+е тоа што тоа место не е за млади-тинејџери т.е нема забава нема лудории туку само за релаксација и беспрекорни плажи мислам дека најсрдечно би ти го препорачал ова место.Ако одите со кола нема да имаш никаков проблем за плажите и паркинг во секое време.Сум бил и дубаи турција египет ама како лефкада никаде не сум поминал толку убаво нема во никој случај да погрешиш.Значи ако бараш место за ОДМОР не се двоуми.Јас бев со девојками и бевме сместени во Нидри си изнајмив кога мотор кога кола и цел остров се поминува за пола сат без проблем
...еве неколку слики да се увериш :) да кажам дека имаш долгиииии песочни плажи и кристално чисто море....ако треба нешто инфо плус пишиПрегледај го приврзокот 45197Прегледај го приврзокот 45198Прегледај го приврзокот 45199Прегледај го приврзокот 45200Прегледај го приврзокот 45201Прегледај го приврзокот 45202Прегледај го приврзокот 45203Прегледај го приврзокот 45204Прегледај го приврзокот 45205Прегледај го приврзокот 45206Прегледај го приврзокот 45207Прегледај го приврзокот 45208Прегледај го приврзокот 45209Прегледај го приврзокот 45210Прегледај го приврзокот 45211Прегледај го приврзокот 45212Прегледај го приврзокот 45213Прегледај го приврзокот 45214Прегледај го приврзокот 45215
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 12:10 ---

http://forum.kajgana.com/threads/Летување-во-Кипар.61118/

Fala ti, iscrpno expose...Posle ova, izgleda deka tamu ke odime, odusevena sum od plazite.

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Завчера се вратив од Лефкада.
Плажите врв.
Смештајот секаде пристоен. Кое студио/апартман и да го одберте ќе бидете задоволни.
Храната не беше скапа.
Лидл е преевтин.
Рентање кола 20 евра дневно, мотор 7-10 евра дневно.
Не одете на крстарење, тапа е.
Изнајмете си кола и прошетајте го островот. Плажите се огромни и никаде нема да имате проблем со место наоѓање. Евентуално Порто Кацики може да има мала гужва ама ја 3 пати бев и 3 пати немаше гужва. Најверојатно дека Јуни месец. Шо ве интересира прашувајте.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.094
Поени од реакции
25.100
Еј другар за рентање кола/скутер ај ако може да ми го кажеш процесот? Дали МОРА да ја имам оваа биометрискава дозвола што исто му доага како мегународна или можам и со оваа старава да рентам И каде беше сместен и со која агенција? Однапред фала :)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Како што гледам овде се коментира многу .. кој што е за летовање во Охрид а нема смештај нека ме контактира . имам апартмани за издавање во центарот на градот поточно во самата чаршија ..апартманите се трокреветни и цената е 30 евра од вечер по апартман односно по 10 евра на кревет иде .
P1050783.JPG P1050766.JPG P1050764.JPG P1050763.JPG P1050765.JPG P1050762.JPG P1050767.JPG P1050769.JPG P1050770.JPG P1050771.JPG P1050772.JPG P1050774.JPG P1050776.JPG P1050777.JPG P1050779.JPG P1050780.JPG

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.282
Поени од реакции
563
Кој бил на Мајорка? ... дали најефтините хотели што се нудат кај нас со 1 или 2 звезди се ОК или не ... читав некои ривјуа од англичани и имаше некои ептен негативни за овие хотели, као немање основни услови за смештај ... нормално колку пари толку музика, ама барем основното да е ок ...

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Кој бил на Мајорка? ... дали најефтините хотели што се нудат кај нас со 1 или 2 звезди се ОК или не ... читав некои ривјуа од англичани и имаше некои ептен негативни за овие хотели, као немање основни услови за смештај ... нормално колку пари толку музика, ама барем основното да е ок ...
На кое место во Мајорка сакате да одите? Најбитна е локацијата, во хотел само за преспивање ќе сте.. И кои хотели ги гледаш?

N

Nicky Santoro

Гостин
Ај некој што идел за будва нека помага.
Колку џепарлак ќе ми треба да носам за таму.Значи платено пат и сместување.
Ќе ми стигнат ли 250е т.е 25евра по ден? Значи нормално ида прошеташ малце и по кафичи колку толку да влегуваш?
И гледам има добри понуди за Закинтос -Лаганас
смесатување за 10 ноќевања + појадок /ручек/вечера има за околу 170евра
Ќе ме скрпат за таму уште 250-300е?
Надвор од државава имам летувано само Бугарија неколку пати , па затоа тапа сум за грција/ц.гора.
Секој совет би бил добредојден.Каде поубаво / поисплатливо и сл.

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.282
Поени од реакции
563
На кое место во Мајорка сакате да одите? Најбитна е локацијата, во хотел само за преспивање ќе сте.. И кои хотели ги гледаш?
па не ги знаеме местата кои се поубај кои не ... препорачај некое ... се разгледува Cala d'or, Arenal i Can Picafort ... мислења?

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
па не ги знаеме местата кои се поубај кои не ... препорачај некое ... се разгледува Cala d'or, Arenal i Can Picafort ... мислења?
Can Picafort од старт исклучи го, на северниот дел на Мајорка е, а таму е пусто и не се ништо посебно плажите. El Arenal е интересно и можеш тоа да го земеш во обзир, една колешка беше и се фалеше, само што навечер имало многу Германци што се пијанчеле по улиците :) За Cala D'or не знам да ти кажам.. Јас ти го препорачувам Magaluf како опција, а највеќе Palmanova, пред 2 години бевме и преубаво си поминавме. Плажата и морето се сон, помирно е од другиве и Palma de Mallorca ти е блиску. Инаку ти препорачувам ако се решите да одите и ако имате можности, да изнајмите возило и да го прошетате целиот остров, има што да се види :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Кала дор ти е на еден саат од Палма со кола, убаво мирно фино место со мали песочни плажи. Имаш се што ти е потребно, само немаш забави преку ден, навечер има една дискотека во близина каде претежно се дечишта од Германија и Англија. Мораш да ренташ кола.
Аренал ти е во близина на Палма (ако збориме за истото место, ако нема некое исто), големи песочни плажи, журки пред хотели, пена парти, можеш и мотор да ренташ до Палма блиску ти е за ноќниот живот. Во Палма се наоѓаат најдобрите дискотеки како Титос и остали.
И Кан Пикафорт во превод ти е во пичку матер, на север од островот ќе се убиеш од патување и нема ништо да видиш од Палма. Зошто островот и не е баш мал. Не ти го препорачувам.
До Паша најпознатата дискотека има обезбедено превоз од цел остров само во четврток те земаат пред хотел и те враќаат било каде да си во Палма. Али само во четврток, за сите останати денови одиш сам. Се наоѓа во Андрахт, после Мегалуф.
Најдобро е да се сместиш во близина на Палма, главниот град. Што подалеку тоа полошо за забава.
Ако одиш за одмор оди во Кала Дор .

Член од
21 јануари 2009
Мислења
472
Поени од реакции
292
Здраво луѓе. Со друштвото планираме да одиме Закинтос - Лаганас годинава и да носиме некаде 220-250 евра отприлика со се платен смештај и превоз ( 190 евра ) дали оваа цена е доволна или треба уште да се носи таму ако исклучиме тоа дека пиење по кафичи навечер - не, и да скратиме други задоволства ? Поздрав.
Лани бев во Закинтос, и мој совет малку ти се тие пари за таму. Местото е екстра ама верувај за све таму ти требаат пари,местото е феноменално.Најефтино кафе ти е 3,5 евра, пијачка сок,пиво 4-5 евра а да не зборам за коктели и тн.Значи од Закинтос Лаганас плажата е најкатастрофа (може да ја споредам со Славија-Охрид ) така да ако не прошеташ по другите плажи Banana Beach, St.Nicolas, Keri Beach и ако не отидеш на крстарење околу островот (20 евра)ништо не си вишол од Закинтос. Размисли си ти ќе поминеш и без пари никој не ти наплаќа за воздухот :) ама нема убаво да си поминеш и да ги видиш сите убавини на овој остров.
+ да додадам до апартманот каде бев сместен имаше 3 другари што по цел ден си седеја на тараса, слушаа српска музика, и играа карти....верувајте на плажа отидоа 3 пати, а за во град да не зборам..И БИЛЕ ВО ЗАКИНТОС (можеа да се соберат по дома 10 дена на тараса барем ќе имаа плус 500 евра за аражманот ) :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom