Сакам да студирам Архитектура

Член од
14 јуни 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
на кое дато е приемниот знае некој?

Член од
27 јуни 2012
Мислења
15
Поени од реакции
10
на кое дато е приемниот знае некој?
Демото е на 30ти во 12, ама за другиот приемен знам само дека е во август, а изгледа некаде на почеок на август.

Инаку едно прашање, ако се запишувам неопходно ќе ми биде да имам лаптоп или пак нема да ми треба? Зашто мислев да си земам нов PC, ама ми кажаа дека може да ми треба лаптоп за на факс...

Член од
16 септември 2011
Мислења
36
Поени од реакции
3
Демото е на 30ти во 12, ама за другиот приемен знам само дека е во август, а изгледа некаде на почеок на август.

Инаку едно прашање, ако се запишувам неопходно ќе ми биде да имам лаптоп или пак нема да ми треба? Зашто мислев да си земам нов PC, ама ми кажаа дека може да ми треба лаптоп за на факс...
Мислам дека ке треба лаптоп и тоа добар лаптоп со поголема меморија и сл.

Член од
27 јуни 2012
Мислења
15
Поени од реакции
10
Член од
14 јуни 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
само земи си лап топ со поголем дисплеј 21 инчен.. инаку колку треба да ти иде цртањето за да се запишеш на ахитектура, нацртна ми оди ама слобондно малку потешко, па се двоумам, а немам многу време :)

Член од
16 септември 2011
Мислења
36
Поени од реакции
3
Фала на одговорот. Само ако може и мислење за ова http://www.anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=3003&pid=12199. Дали е добар за барањата на факултетот или да барам некој ѕвер со i7ца?
Јас искрено многу не се разбирам од лаптопи ама колку што мене ми кажаа ке ни треба и7 или и5 иначе на овој од линкот супер му е и графичката и Hard Disk и еве гледам дека е и5. Јас мислам да земам и7ка кога веќе земам сега и давам толку пари. Паа незнам ќе видиме како ке биде

Член од
30 септември 2011
Мислења
48
Поени од реакции
30
Да ви одговорам на сите наеднаш, јас сум прошла скоро се во жолтана зграда па можам да ви кажам. Прво, ако идете на подготвителна не се правете стипси и дајте уште 2000 и идете и на демото, многу е важно поготово сега со промените во пиемниот, за нас се знаеше се, цртање и психо тестирање, сега е малку потешко. Инаку, демо тестирањето не предвидува тестирање кое вклучува поени за приемниот, и без оглед на тоа што е пред подготвителната идете слободно, дури и подобро е што е така, ќе знаете за време на подготвителната на што да обрнете повеќе внимание, веројатно постои нешто што ве бива повеќе и нешто што не ве бива. Студентски ви работат секој ден од 11ипол до 1ипол, тетките се многу фини, броевите ги имам пишано погоре и нека не ве мрзи даја прочитате целата тема, ако сега ве мрзи да читате ич не се запишувајте на овој факултет каде треба да имате предвид дека се е важно од она што е напишано, џабе ви е болдирање и извлекување на поважни работи од она што ви е дадено да се прочита, па така и на форумов, односо темава за факултетот, прочитајте си се за да не биде после не знаев никој не ми кажа. Имајте во предвид, ќе се запишете на еден од најзахтевните факултети во државава, овие 30тина страници нека ви бидат само добр припрема за тоа што ве чека ;)
Ете јас ве искарав ама не приметив дека имало уште една страна, значи во врска со лап топ, десктоп, дефинитивно лап топ, јас се зезнав со десктопот и мака мачев, ќе има доста цртање на факултет од трета година па натака, не дека и порано ќе нема ама нема да осетите толкава потреба. Е сега во однос на брзината, 3Д програмите бараат поголема меморија, искрено ја на работа цртам на антички примероци ама па живци искинав, подобро кога плаќате сега да платите повеќе отколку за некое време да треба да менувате. Што се однесува до монитор, подобро е да си земете нормален лаптоп, 17ка, а за дома да си имате некоја варијата од монитор поголем кој ќе си го поврзете со лаптопот, така со еден удар две муви, мислам дека ова ќе ви даде јасна слика колку ќе ве чини факултетот предвреме, не се надевајте дека ќе биде ефтино, јас веќе се разочарав еднаш па да ве предупредам ;)

Член од
28 јуни 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво на сите , до сега ги читав сите ваши мислења, и некои од нив ме охрабруваат а некои ме плашат , но како велат кој не пробал не знае :), јас имам едно прашање до вас каков прибор ќе ми биде потребен за подготвителната , и од колку часот ќе се започнува , фала однапред :love:

Член од
16 септември 2011
Мислења
36
Поени од реакции
3
Здраво на сите , до сега ги читав сите ваши мислења, и некои од нив ме охрабруваат а некои ме плашат , но како велат кој не пробал не знае :), јас имам едно прашање до вас каков прибор ќе ми биде потребен за подготвителната , и од колку часот ќе се започнува , фала однапред :love:
Za pribor ne znam tocno a inace demoto pocnuva vo 12 casot vo sabota i pred 12 site treba da ste tamu koi se prijaveni

Член од
30 септември 2011
Мислења
48
Поени од реакции
30
Веројатно хартија за цртање и прибор за цртање. Понеси си и лењири и тенка игла за плетење за секој случај бидеќи можно е да учите слободорачно цртање а тоа подразбира визирање. Мислам дека едно блокче, понекој лењир, моливи и гума и прочуената визирка ќе ти завршат работа. Ти посакувам многу среќа во жолтата зграда и пред се челични живци, ќе ти требаат :vozbud:

Член од
5 април 2011
Мислења
8
Поени од реакции
7
Дефинитивно лап топ и тоа како што рече AngelOfArh 17инчи со 4,6 GB меморија и i5 ќе биди сосема доволен. Ама имате време до втор сместар, до тогаш цените драстично ќе се намалат, така да може да си дозволите и нешто подобар.
И да, за прв семестар немате некоја посебна потреба од компјутер, зашто АutoCАD се изучува од втор семестар.

И ајде сега пофалете се како поминавте на Демо :D

Член од
27 јуни 2012
Мислења
15
Поени од реакции
10
Топ поминав на демото, 29 бода, ама кога го завршив тестот дури видов дека сум можел и со многу повеќе да поминам. Сега и дури криво ми е малку што ги земав и часовите, ама барем посигурен ќе бидам за вистинскиот тест :) Приметив дека имаше многу што, искрено, не им е место на архитектура, се зачудив дури што имаше некои со 0 поени, ама нема да бидеме сите истиве што бевме на демото, ќе има многу повеќе кандидати за вистинскиот приемен, што значи дека тесно ќе биде.

Член од
30 септември 2011
Мислења
48
Поени од реакции
30
Ич да не ти биде криво, да не те разочарам, кај нас имаше колеги кои на демото направиле добри резултати а на приемниот кикснаа и тоа ни повеќе ни помалку на полесниот дел, цртањето, ајде ќе речете оваа што збори цртањето полесен дел, ама мене навистина ми беше полесно цртањето, можеби што сепак доаѓав од средно уметничко :) Сега сконцентрирано на часовите и приемниот нека биде со уште подобри резултати, колку што се сеќавам 29 се од можни 40, кај нас со 29 влегуваа во приватна, јас имав 35, а имаше многу и со 39 поени, но секоја генерација различно нели ;)

Член од
5 април 2011
Мислења
8
Поени од реакции
7
Сите после демото можите подобро. Некој повеќе, некој помалку. Е сега гледај да не те надминат тие што биле послаби. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom