Сакам да студирам Архитектура

Член од
29 јули 2011
Мислења
36
Поени од реакции
4
Ааааа со ова Демо тестираљава обавезно мора часови ..... може некој да ми каже какви прашања има овој популарен тест :facepalm:

Член од
11 јуни 2012
Мислења
1
Поени од реакции
0
Дали некој има информации за тоа Демо тестирање...Кога е? каде да се обратам да прашам? Како се пријавува ? контакт од некој што е задолжен за тоа тестирање?!!!!! секаква инормација во врска со тоа Демо тестиранје и тие часови што се плакаат ми е потребна ! :) Поздрав!!

Член од
16 септември 2011
Мислења
36
Поени од реакции
3
Дали некој има информации за тоа Демо тестирање...Кога е? каде да се обратам да прашам? Како се пријавува ? контакт од некој што е задолжен за тоа тестирање?!!!!! секаква инормација во врска со тоа Демо тестиранје и тие часови што се плакаат ми е потребна ! :) Поздрав!!
Значи еве да ве известам денес дознав нешто за Демо тестирањето. Тестирањето ќе се одржело на 30 Јуни, а подготвителните часови некаде од 7 Јули или после 7 Јули. За демо тестирањето ќе излези соопштение и ќе треба да се пријави тој што сака и да уплати за пријавување. Понатака ќе видиме

Член од
14 јуни 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
И јас барам цимер, по можност да е на архитектонски, ако има некој нека ми пише :)

Член од
15 јуни 2012
Мислења
8
Поени од реакции
0
Здраво :)
Изминативе 3 часа ги помнав во читање на овој форум поврзан со АФ.При читањето сретнував само образивание од гимназија, јас учам во средно стручно училиште т.е. економска. Завршив 3 година. Успехот ми е 5.00. Дали некој знае кои предмети треба да се одберат за полагање државна матура од ова училиште што ке придонесат за запишување на АФ ? :pipi: Благодарам

Член од
16 септември 2011
Мислења
36
Поени од реакции
3
Здраво :)
Изминативе 3 часа ги помнав во читање на овој форум поврзан со АФ.При читањето сретнував само образивание од гимназија, јас учам во средно стручно училиште т.е. економска. Завршив 3 година. Успехот ми е 5.00. Дали некој знае кои предмети треба да се одберат за полагање државна матура од ова училиште што ке придонесат за запишување на АФ ? :pipi: Благодарам
За ектерен можеш да избериш или математика или англиски јазик, а за интерните за средно стручно образование
еден предмет од листата со општообразовни
предмети по избор на кандидатите и
еден стручен предмет според образовниот профил
на кандидатот

S.S

Член од
24 мај 2011
Мислења
5
Поени од реакции
0
На страната на факултетот објавија дека Демо тестираањето оваа година ќе се одржи на 30 Јуни, а подготвителните часови почнуваат од 2ри Јули, па до 7ми Јули. Демото чини 2000 ден, а подготвителните за приемен 6000. Е сеа да ги прашам оние кои веќе поминале и демо и подготвителни и студираат на архитектонски. Досега знам дека демо тестирањето било ден пред приемниот, односно откако веќе ќе ги поминеш подготвителните, али оваа година демото е прво. Која е поентата демо тестирањето да е пред јас да имам било каква обука? Треба да отидам и да видам колку незнам? Затоа сакам да ги прашам оние кои веќе студираат дали толку од голема помош ќе ми биде демото или едноставно да си идам само на подготвителна и во август да си идам на приемен?

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
На страната на факултетот објавија дека Демо тестираањето оваа година ќе се одржи на 30 Јуни, а подготвителните часови почнуваат од 2ри Јули, па до 7ми Јули. Демото чини 2000 ден, а подготвителните за приемен 6000. Е сеа да ги прашам оние кои веќе поминале и демо и подготвителни и студираат на архитектонски. Досега знам дека демо тестирањето било ден пред приемниот, односно откако веќе ќе ги поминеш подготвителните, али оваа година демото е прво. Која е поентата демо тестирањето да е пред јас да имам било каква обука? Треба да отидам и да видам колку незнам? Затоа сакам да ги прашам оние кои веќе студираат дали толку од голема помош ќе ми биде демото или едноставно да си идам само на подготвителна и во август да си идам на приемен?
Да, демото е да видиш отприлика шо е како е. Јас пред 2 години не бев на него и сметам дека е непотребно да потрошиш 2000 денари за работи кои ќе ги научиш за време на подготвителната настава.
Да ти одговорам конкретно на прашањето: Демото нема да ти биде од голема помош. Оди само на подготвителна и со тие 2000 части се сладолед. :)

Член од
27 април 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
сакав да прашам колку државната матура влијае врз уписот на архитектонски факултет?

Член од
19 април 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
може ли да ми кажете дали многу ни користат предавањата за приемниот тест и демо тестирањето. И дали е потребно многу да одиме на нив или пак да одиме прави на приемен тест?

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Нејќам да сум груб, ама добро бе ги читате бар последниве 10тина мислења? Сите прашања и недоумици ќе си ги одговорите, ако не ве мрзеше да кликните 2 пати и да потрошите 2-3 минути.

Член од
14 септември 2011
Мислења
13
Поени од реакции
2
Од колку до колку работи студентската служба? Фала :)

Член од
14 јуни 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
може некој да ми каже што ке има на подготвителните часови? ја сакав да одам само на демо часовите а на подготвителните не, што е подобро?
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 15:39 ---
може некој да ми каже што ке има на подготвителните часови? ја сакав да одам само на демо часовите а на подготвителните не, што е подобро?

Член од
16 септември 2011
Мислења
36
Поени од реакции
3
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 15:39 ---
Heyy vsusnost demoto e samo test za proverka i e bez ocenuvanje znaci kako nasoka za priemniot vo avgust i toj e samo eden den odnosno na 30 juni. A casovite se 6 dena od 2 do 7 juli i na tie mislam deka e dobro da odis.

Kajgana Shop

На врв Bottom