Кошаркарска репрезентација на Македонија

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
ИЗВОР-Телма
КОШАРКАРИТЕ ПОДОБРИ ВО ВТОРИОТ КОНТРОЛЕН НАТПРЕВАР :)

Репрезентацијата на Македонија синоќа го совлада комбинираниот универзитетски состав во Атланта со 97-87.
Македонските репрезентативци одиграа уште еден квалитетен натпревар во САД против комбинираната универзитетска екипа и по поразот во првиот меч од 81-79, денеска славеа со 97-87. Тодор Гечевски со 22 поени повторно беше најефикасен во нашиот состав, а според реализацијата се истакнаа и Дамјан Стојановски со 15 поени, Предраг Самарџиски со 14, како и Перо Антиќ, Ѓорѓи Чековски и Војдан Стојановски кои завршија со по 10 постигнати поени. Репрезентацијата синоќа се комплетираше со приклучувањето на Лестер Бо Мекејлеб, кој иако не настапи на мечот против универзитетскиот тим, ќе биде на располагање на селекторот Лазовски за претстојните пријателски натпревари во Порто Рико-известуваат од КФМ.
Репрезентацијата на Македонија денеска заминува за Порто Рико каде во среда и четврток ќе ги одигра двата последни пријателски натпревари од подготовките против домашната репрезентација. Веднаш по нивното завршување, нашиот состав се сели во Каракас каде ќе го очекува стартот на предолимпискиот турнир на 2 јули.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.985
Поени од реакции
74.054
Ајде ете го и Бо :sneaky:
Гечевски си гази. Јас сум сигурен дека ако го имаме здрав за сите дуели во Литванија, ќе освоевме медал. Срцето на тимот.
Оваа шанса ако не ја искористиме никогаш нема екипно да одиме на олимпијада во било кој спорт!

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Не знам што се ширеа дезинформации дека немало да пристигне Бо, ете сега се комплетирани со Порто Рико ќе се види правата сила на репрезенацијата.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.838
Поени од реакции
20.304
Мене уште од сега адреналин постепено ми се качува, а несакам сакам посмирено да ги следам квалификациите, ама како викаат пуста желба за капка радост во сивилото никад неможе да те остави рамнодушен, на момциве со цело срце им посакувам лесен шут и челична одбрана и нормално да капеме солзи радосници пак ПРАВО НА ТЕРАСА! :vozbud:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Ете го Борче, не знам зашо толку испаничивте, мораше и тој да се пододмори троа, да земе душа, што се вика вчера ја земаа титулата. :)

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Мене уште одсега ме фатија нервози, неизвесности.....би сакал да можам барем еднаш кога игра Македонија да ја гледам утакмицата без да не се нервирам, возбудувам ама неможам....вечер во колку часот ќе ја даваат утакмицата со Грција????

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Мене уште одсега ме фатија нервози, неизвесности.....би сакал да можам барем еднаш кога игра Македонија да ја гледам утакмицата без да не се нервирам, возбудувам ама неможам....вечер во колку часот ќе ја даваат утакмицата со Грција????
Kaква Грција бе :pos::pos::pos: Во среда и четврток играме со Порторико :)
Грција бе :vozbud::pos:

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Kaква Грција бе :pos::pos::pos: Во среда и четврток играме со Порторико :)
Грција бе :vozbud::pos:
Ги даваат на Шител репризите од европско секоја вечер.Али со се и тајмаути и реклами да ти се смачи додека да догледаш нешто.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не знам што се ширеа дезинформации дека немало да пристигне Бо, ете сега се комплетирани со Порто Рико ќе се види правата сила на репрезенацијата.
Абе увек ќе се најдат такви што само шират негативна енергија. Ко едвај да чекаат некој куршлус да се деси. Не зборам за на форумов стриктно, општо.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Штета што не е земен Мираковски. Ќе нема со кој да си прај муабет Бо на тајм-аутите :confused:

Kajgana Shop

На врв Bottom