- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.830
- Поени од реакции
- 8.858
Па те замолив учтиво да одиш во подфорум Религија, да ме означиш во која сакаш тема, и ете ќе си позбориме.Изненаден сум од Пумата , колку е добро упатена..... Предизвик ми е средно име![]()
Па те замолив учтиво да одиш во подфорум Религија, да ме означиш во која сакаш тема, и ете ќе си позбориме.Изненаден сум од Пумата , колку е добро упатена..... Предизвик ми е средно име![]()
тоа само кај насКако и секогаш....секое чудо за 3 дена
Се дигна прашина....и толку....никој не одговараше за незаконското отстранување на билбордот.....не беше покрената кривична пријава за авторот....луѓево како и секогаш си се раскараја меѓу себе...и толку....до наредната афера или скандал
Како прво не ми се верува дека на оваа глупа тема се испишале 46 страни.Абе ајде?! А ако ,,овие,, посакаат да палат вештерки, да не ги исмевам? Ако издејствуваат (како до пред некоја година во Грција) новородените деца ДА МОРААТ да се крстат на 40 дена, притоа ДА МОРААТ да носат православно име? Исто така, ако бебето умре до 40 дена (пред крштевката) да НЕ СМЕЕ да биде закопано на гробиштата, туку настрана од нив, зашто не е крстено?
Ќе исмевам секој што сметам дека треба да исмевам, и ќе се бунам против секого за кого сметам дека греши.
Што се однесува до мене, дома можат што сакаат да бидам, не сакам ЈАВНО да ме замараат со нивните верувања. Кога религијата ќе стане ЛИЧНА, а не институционализирана и јавна каква што е, јас исто така, нема никого да закачам.
Сега за сега, МЕНЕ ме закачаат. Утре моето дете ќе биде принудено да учи вера во школо, а јас такви глупости не сакам за моето дете.
Се повеќе оваа религиозност го загрозува моето нормално живеење (дал муслимани, дал христијани) и јас се бунам против тоа што го загрозува мојот мир.
И овој билборд не е ништо, треба многу поостро, многу посилно.
Во оваа држава има се, освен секуларност.Како прво не ми се верува дека на оваа глупа тема се испишале 46 страни.
Работата е многу едноставна. Противзаконски билборд е отстранет. Толку завршена дискусија.
Билбордот не е ниту уметност ниту креативен адвертајзинг. Овој билборд беше најобична глупост и кич.
Според устав во Макаедонија е да се навредува и дискриминира по било која основа, па и по религиозна.
Секуларноста на државата не подразбира и кршење на нечии права.
Го читаш болдираното???
Зошто кога ти го бараш тоа за тебе не дозволуваш и “другите“ (нелуѓето, дебилите, малоумните... верници) да го побараат истото за себе, односно да бидат рамноправни со тебе во своите права.
Дома нацртај си каков сакаш постер немаш никаков проблем. Нема да ти тропне на врата никој од омразените верници, да те прекорува да го тргнеш постерот.
До сите “атеисти“. Прочитајте ги своите постови пред да ги постирате и размислете напишаното што кажува за вас. Кога се полни со омраза, навреди и гнев, каква слика проектирате за вас во виртуелниов свет???
Па што мислиш, зошто порано им успевале вакви "чуда" кај народот мил и суеверен, затоа што немало модерна технологија.ајде и политика умешавте за е*ниов билборд
како и да е Има само една вистина сето друго лага е
Вистината е во камерите нека ги пуштат ама некако не им се пуштаат а ??
![]()
![]()
Според кој закон овој билборд е противзаконски? Можеш ли да го поткрепиш ова што си го напишал или само онака мрчеше?Како прво не ми се верува дека на оваа глупа тема се испишале 46 страни.
Работата е многу едноставна. Противзаконски билборд е отстранет. Толку завршена дискусија.
Според закон за дискриминација, билбордов е противзаконски.Според кој закон овој билборд е противзаконски? Можеш ли да го поткрепиш ова што си го напишал или само онака мрчеше?
Би било фино тој закон да се цитира овде, има доволно правници, а потоа и да се најде документ со кој е образложена навредувачката и противзаконска содржина на самиот билборд (мислам на закон, а не мислам на нечии лични чувства), бидејќи билбордот беше тргнат БЕЗ ПРЕДХОДНО да биде донесена одлука за истото, или одлуката е некаде ,,во фиока,,.Според закон за дискриминација, билбордов е противзаконски.
Не е дозволено навредување и омаловажување на поединци или групи по ниеден основ пол, раса... за твоја жал и религијата е ставена во тој закон против дискриминизација. Ако се оценило дека билбордот навредува нечии религиски чувства и се исмева нивното верување (станува збор збор за поголема група на луѓе не е некој фанатичен поединец) билбордот станува противзаконски и според законот треба и да се отстрани.
И во уставот мислам дека има член за меѓусебно почитување на различните народи и народности и религиски групи што живеат во Македонија.
Играњето на картата на “уметност“ “креативнотс“ “уметнички израз и слобода на авторот“ во случајов не проаѓа, бидејќи едноставно билбордов немаше благе везе со уметност.
Ако си љубител на кич испечати си го и залепи го ко постер во соба.
Никој нема да ти бара да го отстраниш.![]()
А кој тоа го оцени? Ти? Г.г.Стефан? Коце?Според закон за дискриминација, билбордов е противзаконски.
Не е дозволено навредување и омаловажување на поединци или групи по ниеден основ пол, раса... за твоја жал и религијата е ставена во тој закон против дискриминизација. Ако се оценило дека билбордот навредува нечии религиски чувства и се исмева нивното верување (станува збор збор за поголема група на луѓе не е некој фанатичен поединец) билбордот станува противзаконски и според законот треба и да се отстрани.
И во уставот мислам дека има член за меѓусебно почитување на различните народи и народности и религиски групи што живеат во Македонија.
Играњето на картата на “уметност“ “креативнотс“ “уметнички израз и слобода на авторот“ во случајов не проаѓа, бидејќи едноставно билбордов немаше благе везе со уметност.
Билбордот ја исмева глупоста на лицата во мантии и нивното донесување на заклучоци, ако билбордот е навреда или омаловажување, тогаш никогаш не би постоел англискиот хумор.Според закон за дискриминација, билбордов е противзаконски.
Демократија е да ги почитуваш верниците, и да ги толерираш нивнте јавни прокажувања и докажувања на религиозност, а истовремено да молчиш и да не се буниш кога тие тебе не те почитуваат.Билбордот ја исмева глупоста на лицата во мантии и нивното донесување на заклучоци, ако билбордот е навреда или омаловажување, тогаш никогаш не би постоел англискиот хумор.
Навреда ја сваќаат оние лица што зауздани маски со религија, секој разумен човек па и оној што го пишувал законот и уставот ова го сваќа како исмевање, а ако ова е демократија како што се труби насекаде тогаш сите ние треба да бидеме разумни луѓе.
Protivzakonski e svesno da se lazhe narod za zgolemuvanje na promet u hramot. Toa bilbordot go ismejuva.Според закон за дискриминација, билбордов е противзаконски.