Ma nikako, nije mi to bila namjera, a i ne želim da netko shvati kao provokaciju.Океј морав да прашам, за да не биде сфатено како провокација.
Продолжете си.
Сум гледал вести на ХРТ и колку што можев да забележам. Секој 10-20 збор им беше различен од српско-хрватскиот што го знам. Тука не ги бројам зборовите кој имаат само една буква разлика најчесто има едно ј екстра. Така да беше доста лесно да се разбере.Zato što me interesiraju jezikoslovne teme. Ovo mi je zanimljivo bilo za pitati, a gdje ću nego izravno vas pitati na vašem najvećem forumu. Zašto si ljuta odmah?
Бугарски слабо......јест да на истокот можеби е подруга ситуацијата и повеќе би го разбирале бугарскиот од српскиот,али тука во Скопје,на север и на западот од Македонија нема шанси.Можете ли да кажете колико отприлике разбирате бугарскиот јазик?
Ние во Хрватска и Србија веруваат дека македонскиот јазик е многу сличен или исти како бугарски. Да ли е македонскиот јазик денеска навистина поблиску до бугарски или хрватски / српски?
Бидете искрени.
ZDS!
разбирам бугарски, исто и српско/хрватски....нема некоја разлика, разликата е малку во далматинските говори исто така го разбирам и рускиотМожете ли да кажете колико отприлике разбирате бугарскиот јазик?
Ние во Хрватска и Србија веруваат дека македонскиот јазик е многу сличен или исти како бугарски. Да ли е македонскиот јазик денеска навистина поблиску до бугарски или хрватски / српски?
Бидете искрени.
istoto srbite go vikaat i za hrvatite- deka se ustvari srbi so govorna manaМени је жао што македонскиот постаје сличити све више на српски / хрватски. Срби веќ говоре да сте Срби са говорном маном. Не допустите то.
Јас по потекло сум бугарин i dont like this
Бугарски разбирам мн. малце,а српскиот јазик разбирам скоро се!
Ipak je drugačije 1.3 milijuna vas naspram njih 7 milijuna, nego nas 5 milijuna naspram njihovih 7.istoto srbite go vikaat i za hrvatite- deka se ustvari srbi so govorna mana