Грција ги „фиромизира“ новите регистарски таблички

Статус
Затворена за нови мислења.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Продавам „патриотски„ фиром налепници.
Една налепница 50 денар,
10 Налепници 350 денари
месечна преплата за флетрејт одење во Гејлада 500 денари.
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 20:58 ---
И морам да го ставам клипот :

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=kB2gLIrq8cw

Од 5 до 6 минута е поентата.
Ај ми ја украде идејата.Да не бараш некој за печатење, тогаш? :icon_lol: Сега е бизнисот, да ќариме сега или никогаш.

и сигурно каде и да живеете имате начекано грчка кола.
ете повелете залепетему некоја лепенка по свој избор. не се скапи и ке си го направите кефот, ете ке си ја оправдате патриоштината и мирно ке спиете.
Фашист!

Помагајте на нашите најсакани комшии, како тие нас

Неонацистите од Златна зора отворено им се заканија на Македонците

Агресијата на неонацистите врз Македонците од улиците на Грција се префрла во грчкиот парламент. Златна зора се закани –нивното силно националистичко движење ќе прекине многу идеи на соседите.(обновено 14.53)

Според соопштението од партијата ние сме се вознемириле од нивниот влез во парламентот. Иронично не нарекуваат „добрите соседи“. Го пренесуваат рекламниот спот на Милчо Манчевски за Macedonia timeless, и коментираат дека содржи делови од грчката култура.
Ако не се најде некој да ги прекине, наскоро ќе ја рекламираат и Белата Кула! За среќа секогаш лошо ги снаоѓаше со Златна зора, било какви обиди за пропаганда и да правеа во рамките на Грција, а од утре ќе им се прекинат многу идеи со силното националистичко движење во парламентот“ – пишува во соопштението од Златна зора.
Високите 7% на неонацистите од минатомесечните избори не биле случајни, не биле ниту од гнев, ниту од огорченост. Оние кои гласале за нив на 6ти мај, гласале и во неделата.
И повторно, Златна зора, добила голема поддршка од грчката полиција. Според информациите на весникот Вима, еден од двајца полицајци гласале за неонацистите. Факт што предизвикал загриженост кај одговорните.
„Речиси половина од грчката полиција изгледа се уште има иста перцепција на политичкиот систем, како и "Златна зора". Ова е критичен проблем"- коментираат од полицијата за грчкиот весник.
Според Вима, на 11 гласачки места во Атина каде што гласале полицајците, Златна Зора добила од 17-20% од гласовите.
Сања Ристовска
19.06.2012, 10:42

Е вака да реагирате:

Marko DraMar Djuricic

sobrav iljada evra za odmor, najmnogu na grcija im trebaat tie pari i planiram tamu da odam... Na ohridjani ne trosam zborovi :) Jadran iziveano.. Ostanuva Grcija vo koja letuva cel svet! pozz :) sirete ljubov ne omraza xD

Значи, во никој случај омраза да не ширите, фашисти фашизоидни националистички!

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
....малку е...треба и реденка да праат цариниците...па можеби некој ќе се опамети
На секој македонец што влегува у Грција по еден црнец да му го начука у г'з на лице место. Може ќе се замислат, од кај знаеш.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
19.06.2012, 10:42

Е вака да реагирате:

Marko DraMar Djuricic

sobrav iljada evra za odmor, najmnogu na grcija im trebaat tie pari i planiram tamu da odam... Na ohridjani ne trosam zborovi :) Jadran iziveano.. Ostanuva Grcija vo koja letuva cel svet! pozz :) sirete ljubov ne omraza xD

Значи, во никој случај омраза да не ширите, фашисти фашизоидни националистички!
Да, навистина, ширете љубов исто како јужните соседи.
Види они колку љубов имаат за нас, едноставно ме заслепува светлината на нивната љубов.
Вие тука ќе се нервирате, а они нас толку не сакаат.

Моментот:

Останува Грција во која летува цел свет...
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Па уште собрал 1000 евра за одмор и таму ќе ги дадел затоа што највеќе и требале пари на Грција. Оди во Африка на одмор ако толку ти е за тие на кои највеќе им требаат. ;)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
со 1000 евра имаш одмор било каде да бираш дестинација и понуда со пансион и уште 100 други поволности

Грција да поминеш ти требаат минимум 600 евра од човек,толку одприлика трошат секој нашинец кој планира летото да го помини на егејско или јонско море - од 600-700 евра

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.882
Поени од реакции
23.281
наместо да кажвате приказни трк спрејовите во раце по можност црвено и жолто и на сите грчки коли преку хауба и на шофершајбна едно големо мк да се знае .
туку не можете на магарето на самарот. сега криви ви се тие што одат на одмор грција. и јас би сакал на малдиви или бали бали ама не се фаќа до толку.
Грција да поминеш ти требаат минимум 600 евра од човек,толку одприлика трошат секој нашинец кој планира летото да го помини на егејско или јонско море - од 600-700 евра
е ај ако сакаш вака направи една проста математика како стигна до тие 600-700 евра по човек. чисто ме интересира онака.

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Срамота и жално е да се фрлаат пари за одмор у грчка, па сакале и со спејс шатл идете :)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
е ај ако сакаш вака направи една проста математика како стигна до тие 600-700 евра по човек. чисто ме интересира онака.
види,ако не јадиш,не пиеш,не мислиш да посетиш ништо,ами да седиш на некој пуст остров можеби ќе поминиш и со 300

во шпицот на сезоната за пристоен одмор ти требаат минимум 600 евра,за на пролет или наесен со нешто помалку од упола

Член од
25 април 2009
Мислења
367
Поени од реакции
135
земји кои никојпат не би ги посетил, грција и турција, еднаш се зезнав отидов грција, и кога на газдарицата на куката и реков македонија, ми викаа скопје, ми идеше да му ја запалам на бегање маме му ебем нејзино, а инаку штета што нема кај нас некоја АС националистичка партија, контра на овие пед**ите да им е

Член од
15 јануари 2012
Мислења
652
Поени од реакции
192
Ima luge koi imaat tamu rodnini, pa odat sekoja godina da si se vidat, pa koga se veke tamu i na more ke pojdat, sto ima loso vo toa. Na kraj kraeva neli e toa nase, pa sto ako i mi zalepat nalepnica bidejki ocigledno im e muka sto znaat deka ne e nivno pa po sekoja cena forsiraat da bide...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.882
Поени од реакции
23.281
види,ако не јадиш,не пиеш,не мислиш да посетиш ништо,ами да седиш на некој пуст остров можеби ќе поминиш и со 300

во шпицот на сезоната за пристоен одмор ти требаат минимум 600 евра,за на пролет или наесен со нешто помалку од упола
ако те сватив добро ти збораш за топ сезона башка со рацете во џеб да одиш. види и јас знам што е убо, ама не ке да е баш така.
тогаш и 1000 евра ти се малце.
не зборам за есен или пролет, лани бев баш ова време на одмор и можам да ти гарантирам дека цената ја имаш напумпано ептен.
и да на остров бев закинтос и патот и сместувањето ме фати цели 110 евра. вилата беше на 10 метра од плажата. другото зависи што подразбираш под одмор.
малце заминавме од темата ама добро е да се знае, пошто тука повеќето немаат ни пасош , а и да имаат треба да побараат дозвола од родителите за да одат на одмор сами.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Колку може на човек да не му е срам од себе и своите. Мене тоа ме фасцинира.

Еве еден совет: Ако немате пари за одмор у Грција - земете си 5-6 илјади евра потрошувачки кредит и фукнете ги сите пари на Закинтос.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
ако те сватив добро ти збораш за топ сезона башка со рацете во џеб да одиш. види и јас знам што е убо, ама не ке да е баш така.
тогаш и 1000 евра ти се малце.
не зборам за есен или пролет, лани бев баш ова време на одмор и можам да ти гарантирам дека цената ја имаш напумпано ептен.
и да на остров бев закинтос и патот и сместувањето ме фати цели 110 евра. вилата беше на 10 метра од плажата. другото зависи што подразбираш под одмор.
малце заминавме од темата ама добро е да се знае, пошто тука повеќето немаат ни пасош , а и да имаат треба да побараат дозвола од родителите за да одат на одмор сами.
и со клку ќе помине млад човек ?? точно е дека има од ОДМОР до ОДМОР,стегање не спаѓа во одмор да бидеме јасни

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
„Признаена од Грција како ПЈРМ" е содржината на натписот што грчките царински служби започнале да го лепат на возилата со македонски регистарски ознаки при влез во земјата.

На овој начин грчките царински служби ја покриваат ознаката МК, која е содржана на новите македонски регистарски таблички.

На фотографијата објавена од „Portalb" може да се забележи дека лепенката зафаќа околу 1/3 од површината на табличката, а нејзината содржина е напишана на грчки и англиски јазик.

Лепенки со слична содржина грчките царински служби поставуваа на задните стакла на автомобилите со македонски таблички и во минатото.
http://kajgana.com/grcija-gi-firomizira“-novite-registarski-tablichki

Samo me interesira koj ke se ponizi pred grcite povtorno?
Nisto drugo.

...(a plus sakam i da se 'smejam' na komentarite: "epa zosto ohrigjani naplakaat poveke" i slicno...)
Fala
Иста партија на власт како во 90те,иста фора,само тогаш лепенките ги лепеа назад фали само ортакот од Македонија па да допродаде тоа што остана.
Е тогаш може ќе влеземе во европа

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom