Грција ги „фиромизира“ новите регистарски таблички

Статус
Затворена за нови мислења.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Тие што планираат да одат за Грција нека си земат по една кубура, за недај Боже :pos::pos::pos::pos:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
пропаганда море....да се лепенките само......кркаш понижување на нивна територија
Таман работа, понижување...јок...плус тоа е делумно НАША територија. Они сами се понижуваат со ова, срам да им е, мамицата нивна, не образувана.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.031
Таман работа, понижување...јок...плус тоа е делумно НАША територија. Они сами се понижуваат со ова, срам да им е, мамицата нивна, не образувана.
државата одамна се откажа од тие територии

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
државата одамна се откажа од тие територии
не можам да изгестикулирам, за да сфатиш дека ми се полни со иронија и цинизам постовите. јасно ми е се.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Мое скромно мислење е дека оние што патуват за Гејлада треба сами да си лепат налепници онака чисто за добар впечаток на граница и плус зошто да ги расипуваме инзворедните меѓусоседски односи.

И да потсетам на враќање побарајте си лепенки а следниот пат кога ќе патувате во Гејлада или уште подобро не ги вадете налепниците кои ви ги стават на граница и онака во Македонија не се замараме со такви „ситници„.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Шо се замарате незнам,тоа им е и целта да привлечат внимание и успеаа,а да сме ние доволно паметни немаше да ја разшириме веста и да ја пренесеме преку сите медиуми и да се даваат интервјуа,туку ќе се направевме "На Тошо.." ако бевме доволно итри за да им го возвратиме ударот!
Среќа што е во банкрот,инаку досега ќе не срамнеа со земјата(да бидеме реални) ;)
И ова ни малку неможе да ми попречи да одам на одмор таму,нека ми лепнат на регистрација шо ми е гајле,јас битно да се одморам ко човек! ;)
То бе дечко! И см'кни ги гаќите на газ да ти истетовираат FYROM, веќе кога си таму!
Најубаво да се направевме за Тошо, и онака за сѐ се правиме на Тошо, па и за ова. Едно понижување мање-више што ни менува.
Само Македонец може да има вакво размислување, за жал. Каде ни е гордоста и достоинството? Во канализација изгледа... И не се работи овде за патриотизам, национализам или било каков-изам, се работи за начинот на кој те третираат како единка кога влегуваш во нивната "држава".
Ми се чини дека би изеле и кофа :гомце: само да добиеме нешто што ни се чини дека е подобро од нашето. Фино си рече *___* си имате златен Јадран, сте се запнале во Грција. Малце ви е, нека земат и тетоважи да прават, а може и со такво за обележување стока, оние што ги загреваат па ставаат печат. Не за друго, побрзо оди, ќе ви стават еден печат на чело и шетајте така.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Мое скромно мислење е дека оние што патуват за Гејлада треба сами да си лепат налепници онака чисто за добар впечаток на граница и плус зошто да ги расипуваме инзворедните меѓусоседски односи.
Најсмешното е дека во официјалното соопштение на амбасадата на Република Банкротија, велат дека овие работи се предвидени во тнр. времена спогодба, се вадат на спогодба која неколку пати ја прекршиле, последно со ветото во Букурешт.

Дали е потребна реакција од МНР е очигледно, само настрана од ова, не е лошо и малце свое јас и достоинство од фаците кои тргнале натака.Ама каква смешка кажав, достоинство и луѓе на кои им е ок Фиром налепница.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Се повикуват на Виенската конвенција,

Еве поточно појаснување од еден член на build.mk форумот.

Originally posted by гитардемон

Значи не ги оправдувам, но со тоа што го постира OCB од виенската конвенција, јасно е дека сме си потпишале и дека се слагаме со ова.

Ние Конвенцијата ја потпишавме во 1993, а резервацијата на Грција е искажана во 1994. Изборот на карактеристичен знак е оставен на волја на државите, па така ние сме го избрале знакот МК. Никоја потписничка на Конвенцијата нема право на вето во овој дел. Ова е единствената можна отстапка:

"Contracting Parties may refuse to admit to their territories in international traffic any motor vehicle, or any trailer coupled to a motor vehicle, which displays a distinguishing sign other than that prescribed in Article 37 of this Convention."

Членот 37 е технички и го пропишува бројот на букви (од една до три), бојата, висината, ширината итн. Во случај на спор, каков што може да стане нашиов, Конвенцијата предвидува:

"Any dispute between two or more Contracting Parties which relates to the interpretation or application of this Convention and which the Parties are unable to settle by negotiation or other means of settlement may be referred, at the request of any of the Contracting Parties concerned, to the International Court of Justice for decision."

Крајот на евентуалната приказна со судот и неговите одлуки ни е добро познат на сите. Преку овој пример, Македонија и Грција наликуваат на потпросечно интелигентни, неверојатно каприциозни дечиња.

Castor

Ќесеџија
Член од
2 мај 2012
Мислења
481
Поени од реакции
960
Дали е потребна реакција од МНР е очигледно, само настрана од ова, не е лошо и малце свое јас и достоинство од фаците кои тргнале натака.Ама каква смешка кажав, достоинство и луѓе на кои им е ок Фиром налепница.
МНР никој не го става на свирка,а реагирале а не,исто ти е,никој не го кецка,исто е ко да немаме Министерство за Надрворешни и ова не е само за Грција,за се!

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Македонците го измислија садомазото.....родени садомазо :гик:

B

Borg_Drone

Гостин
Дваесет и две години и уште не научивте?Па требало и на чело да ви напишат FYROM, чим не сте научиле досега.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Продавам „патриотски„ фиром налепници.
Една налепница 50 денар,
10 Налепници 350 денари
месечна преплата за флетрејт одење во Гејлада 500 денари.
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 20:58 ---
И морам да го ставам клипот :

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=kB2gLIrq8cw

Од 5 до 6 минута е поентата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.884
Поени од реакции
23.283
да бе ја откривте америка.
лепенки лепеја и пред тоа.
ако имаш ознака мк, едно време подзаборавија па ете пак почнале. и сега што??
јас треба да го водам битките на политичарите за кои сум гласал и плаќам данок. јас треба да изигрувам народен херој за некој дека не си ја завршил работата??
и сигурно каде и да живеете имате начекано грчка кола.
ете повелете залепетему некоја лепенка по свој избор. не се скапи и ке си го направите кефот, ете ке си ја оправдате патриоштината и мирно ке спиете.
и волкот сит и овците на број, владата ке рева раменици како божем не знае дечишта таму што разбираат, ке имаат мака само тие што ја врват границата.
и ние и тие, обичните граѓани ни криви ни должни.
чим кажат на вести на некој му ја ичкртале колата вие десет грчки ичкртајте. на еден му залепиле лепенка вие на десет.
па да видиме које поинаетчија. ете така се прави.
некој спомна имало други дестинации. ете имало не велам дека не.
каде ??
бугарија не не признаваат како народ.
србија не ни признаваат црква.
албанија тие пак многу не сакаат посебно западниот дел.
и ај сега дома да седиме.
и незнам колку патриоти имало по форумите тоа чудо едно.
патриот до патриот. да ти пукни душата од такви патриоти.
п.с незнам за вас ама ни мене досега не ми се случило ама ни еднаш никој ни да ми се закани, ни да го боли таквото од кај сум. сега ако се курчите на туѓо буниште тоа е друго. така и тука да ми дојди грк и да ми продава пуфки ке го јади, ама ако си ја гледа работата никој не го гиба.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom