Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Не. Никако од друга религија! Ограничен сум од десетина обреди, датуми и неколку симболи како и пет-шест рецепти за јадење. :kesa: Батали ти човечки квалитети, привлечност, генетика, ЉУБОВ и срања. Она ако го вика богот Алах или Јахве НИ ПОД РАЗНО НЕ БИ ЈА САКАЛ! ФУЈ! :pipi:

The_DaRKeR

~Мрчатор~
Член од
26 јули 2008
Мислења
110
Поени од реакции
8
Не. Никако од друга религија! Ограничен сум од десетина обреди, датуми и неколку симболи како и пет-шест рецепти за јадење. :kesa: Батали ти човечки квалитети, привлечност, генетика, ЉУБОВ и срања. Она ако го вика богот Алах или Јахве НИ ПОД РАЗНО НЕ БИ ЈА САКАЛ! ФУЈ! :pipi:
Заради тие десетина обреди, симболи и пет-шест рецепти би се жртвувал. Замисли запознаеш особа која целосно одговара на твојот поим за совршена жена, целосно се поклопува со сите твои размислувања, многу е убава, добро градена, едноставно личност која те надополнува и ја сакаш премногу и неможеш да бидеш со друга особа.Но е муслиманка.Без разлика дали е : Албанка, Турчинка, Босанка, Французинка, Германка итн.... Би го отфрлил сето тоа само заради религијата. И да бидеме реални не си некој верник коа религијата ти се сведува на тоа што го наброја : Ограничен сум од десетина обреди, датуми и неколку симболи како и пет-шест рецепти за јадење. Me занима твоето мислење за ова.:helou:

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Сарказмот е цинично исмејување на некоја личност и појава со тоа што се наведуваат особини спротивни од вистинските. :back:

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Сарказмот е цинично исмејување на некоја личност и појава со тоа што се наведуваат особини спротивни од вистинските. :back:
Добро де имај разбирање немаат сите завршено во Корчагин.

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Де бе па ти, опен мајндед ќе ти најдам што се секираш, па ќе видиш дали различната вера е или не е проблем (јас знам дека не е, ама ја прават). Па...да видиш дали си личност која што си стои на ставот или само да се биде космополит на форум демек еве јас ова она :)
Se razgorela temava pak!
Abe se praam i jas eve sho sum, kosmopolit, ova ona neoti stvarno mislam sho pisuvam!
Ama za cudo uste si stojam na zborot! Sepak ima vrska koi dve religii ke se spojat! Jas sum opkruzena so evrejsko - hristijanski dvojki koi odlicno funkcioniraat, slavat i Bozik i Hanuka odat na pricesna i na toa nivnoto passover ili kako i da se vika!
E sega kako bi funkcionirale Ramazan i Veligden pod ist pokriv, neznam:smir: Mnogu faktori vlijaat!
Svadba vo Dzamija ili Crkva, a? ;)
Tu i do svadba ja doterav rabotava! Ajt:back:

Nikolic

Џентлмен
Член од
8 април 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
68
Заради тие десетина обреди, симболи и пет-шест рецепти би се жртвувал. Замисли запознаеш особа која целосно одговара на твојот поим за совршена жена, целосно се поклопува со сите твои размислувања, многу е убава, добро градена, едноставно личност која те надополнува и ја сакаш премногу и неможеш да бидеш со друга особа.Но е муслиманка.Без разлика дали е : Албанка, Турчинка, Босанка, Французинка, Германка итн.... Би го отфрлил сето тоа само заради религијата. И да бидеме реални не си некој верник коа религијата ти се сведува на тоа што го наброја : Ограничен сум од десетина обреди, датуми и неколку симболи како и пет-шест рецепти за јадење. Me занима твоето мислење за ова.:helou:
Па според тоа што тој го кажа,ваљда под поимот СОВРШЕНА ЖЕНА подразбира некоја од неговата религија...така да,не ти држи ова:helou:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Ednas se izjasniv na ovaa teme,gledam pak e aktuelna samo ke se povtoram,nema sansi.Sakam da slavam Bozik ne Ramazan,sakam da odam vo crkva da se molam da cedoto bozjo i negovata majka Marija ,za Veligden da ofarbam jajca,da gi krstam decata vo crkva,da me pogrebaat oblecena i pop da me pee .
Па кој те тера да славиш рамазан или ти брани да те пее поп. Ти тешки умри, после лесно е да ти се исполнат желбите. :pop:
Не не, не ти посакувам да умреш, така се вика...

Пренагласеност во секоја смисла е општа катастрофа. Патриот gone on the dark side... became nationalist. Мислењево ти заслужува црвенко, бидејќи е едно од поплитките кои сум ги прочитал до сега на форумот од луѓе кои се декларираат како свесни, совесни и сериозни. :nesum:

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Па кој те тера да славиш рамазан или ти брани да те пее поп. Ти тешки умри, после лесно е да ти се исполнат желбите. :pop:
Не не, не ти посакувам да умреш, така се вика...

Пренагласеност во секоја смисла е општа катастрофа. Патриот gone on the dark side... became nationalist. Мислењево ти заслужува црвенко, бидејќи е едно од поплитките кои сум ги прочитал до сега на форумот од луѓе кои се декларираат како свесни, совесни и сериозни. :nesum:
E pa ne moze site da sme sovrseni i istomislenici neli?Vo krajna linija ne e zabraneto da bides nacionalista.

And im not going in the dark side im just real .:helou:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
u moe vreme ljudite se delea na klasni osnovi bogati so bogati, siromasi so siromasi-radnicka klasa, lumperproleteri i site rmbaci, nevraboteni protiv kremcite, bogatite i takvite gadurii posto siromav i bogat braka ne biduvaat, e sea doe drugo vreme sea demek nacionalno i verski pocnaa da se delja demek ako sit na gladen ne verue sepak vazno sme bile ista nacija, ista religija, ova ne e sustinska podelba, me zabole mene za makedoncite koi se bogati, podragi mi se albancite so ne vrzua istata beda i zaednickiot neprijatel nego nekoj bogat makedonec koj ne me esapi za coek poso sum bil klosar oti neam pari.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Se razgorela temava pak!
Abe se praam i jas eve sho sum, kosmopolit, ova ona neoti stvarno mislam sho pisuvam!
Ama za cudo uste si stojam na zborot! Sepak ima vrska koi dve religii ke se spojat! Jas sum opkruzena so evrejsko - hristijanski dvojki koi odlicno funkcioniraat, slavat i Bozik i Hanuka odat na pricesna i na toa nivnoto passover ili kako i da se vika!
E sega kako bi funkcionirale Ramazan i Veligden pod ist pokriv, neznam:smir: Mnogu faktori vlijaat!
Svadba vo Dzamija ili Crkva, a? ;)
Tu i do svadba ja doterav rabotava! Ajt:back:
Мајке ми, ти давам чесен збор, не мора да постиш. Ќе постам ја ако треба за двајцата, ти само како домаќинка зготви ми нешто за ифтар за да не ти цркнам, па после "ќе си ги маваме јајцата" онака..ко за велигден. Ете ти еден вид на компромис нели?
Свадба нит во џамија нит црква. На некои водопади некаде ќе се венчаме, ќе ти ја пеам ја тебе засвирете ми чалгии, а ти мене ој нусе нусе.

Факторите кои што влијаат во целата работа зависат од самите личности и ништо друго. Доколку двајца индивидуалци се договорат за нешто, нема никаков друг фактор кој ќе влијае на тоа. Религијата што ја имаш ти, никој не може да ти промени мислење за да ја смениш. Таквите кои што менуваат религија поради брачен партнер, уште од самиот старт се слаби верници, па лесно доаѓаат до одлука на менување на религија. Чим па се слаби верници...нека не мрчат за религија. Слави си и велигден и божиќ, и бајрам и рамазан и ханука и што сакаш.
Ехеееј да знаеш ти колку пати сум славел ја свети Трифун пијаница со винце загреано, можеби ти самата толку не си го славела, си била презафатена со свети Валентин некаде гушнати..
Башка не гледам причина зашто да не се слави рамазан најискрено...па тоа сочни јадења, па таан-алва, па баклави, па локуми мф мф...мераци. За бајрам па да не ти спомнам...секоја куќа балкава, курбан бајрам едно убо теленце коа ќе фатиш, па тоа бифтек, вакво месо такво месо...е тука ти ќе се убациш со некое винце и комбинација снова...

Се е до тебе...ти си факторот...никој друг.

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Мајке ми, ти давам чесен збор, не мора да постиш. Ќе постам ја ако треба за двајцата, ти само како домаќинка зготви ми нешто за ифтар за да не ти цркнам, па после "ќе си ги маваме јајцата" онака..ко за велигден. Ете ти еден вид на компромис нели?
Свадба нит во џамија нит црква. На некои водопади некаде ќе се венчаме, ќе ти ја пеам ја тебе засвирете ми чалгии, а ти мене ој нусе нусе.

Факторите кои што влијаат во целата работа зависат од самите личности и ништо друго. Доколку двајца индивидуалци се договорат за нешто, нема никаков друг фактор кој ќе влијае на тоа. Религијата што ја имаш ти, никој не може да ти промени мислење за да ја смениш. Таквите кои што менуваат религија поради брачен партнер, уште од самиот старт се слаби верници, па лесно доаѓаат до одлука на менување на религија. Чим па се слаби верници...нека не мрчат за религија. Слави си и велигден и божиќ, и бајрам и рамазан и ханука и што сакаш.
Ехеееј да знаеш ти колку пати сум славел ја свети Трифун пијаница со винце загреано, можеби ти самата толку не си го славела, си била презафатена со свети Валентин некаде гушнати..
Башка не гледам причина зашто да не се слави рамазан најискрено...па тоа сочни јадења, па таан-алва, па баклави, па локуми мф мф...мераци. За бајрам па да не ти спомнам...секоја куќа балкава, курбан бајрам едно убо теленце коа ќе фатиш, па тоа бифтек, вакво месо такво месо...е тука ти ќе се убациш со некое винце и комбинација снова...

Се е до тебе...ти си факторот...никој друг.
A koj ke ne venca? Pop ili oga?
Nisto ne praime, I'm not a kind of girl you take home! Ne jadam meso a za topeno blago da ne praime muabet! Sepak sakam lokum i vino i do sega veruval ili ne namam podareno nitu edno mece so svetkav natpis "I Love You" :wink:

Tocno dogovorot apsolutno zavisi od dvajcata individui! I ako dvajcata individui se izrasnati vo liberalni semejstva so otvoreni razmisluvanja i bez predrasudi togas sigurno deka ke ima kompromis i ke se pie i vino na Sv. trifun i ke se jade telesko na bajram. Ama ajde malku poobjektivno! Preovladuvaat semejstva kade sto roditelite se i te kako biten faktor vo donesuvanje na vakvi zivotno odluki iako ne stanuva zbor za niven zivot! Pa kaj nas uste svadbite ni gi plakaat pobogu! Pa onda imas pritisok od niv, pa decata kako ke bidat odgledni, pa dali ke bidat krsteni ili ne i op ete ti kurslus ako ne si dovlno samouveren i resitelen da zazemes svoj stav i da im kazes STOP! Najcesto puka edna vrska, ili onaa so roditelite ili onaa pomegu vljubenite! Ne e taka lesno tamu nadvor i ne se site vaka open minded apropos prasanjevo!

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
A koj ke ne venca? Pop ili oga?
Nisto ne praime, I'm not a kind of girl you take home! Ne jadam meso a za topeno blago da ne praime muabet! Sepak sakam lokum i vino i do sega veruval ili ne namam podareno nitu edno mece so svetkav natpis "I Love You" :wink:

Tocno dogovorot apsolutno zavisi od dvajcata individui! I ako dvajcata individui se izrasnati vo liberalni semejstva so otvoreni razmisluvanja i bez predrasudi togas sigurno deka ke ima kompromis i ke se pie i vino na Sv. trifun i ke se jade telesko na bajram. Ama ajde malku poobjektivno! Preovladuvaat semejstva kade sto roditelite se i te kako biten faktor vo donesuvanje na vakvi zivotno odluki iako ne stanuva zbor za niven zivot! Pa kaj nas uste svadbite ni gi plakaat pobogu! Pa onda imas pritisok od niv, pa decata kako ke bidat odgledni, pa dali ke bidat krsteni ili ne i op ete ti kurslus ako ne si dovlno samouveren i resitelen da zazemes svoj stav i da im kazes STOP! Najcesto puka edna vrska, ili onaa so roditelite ili onaa pomegu vljubenite! Ne e taka lesno tamu nadvor i ne se site vaka open minded apropos prasanjevo!
Eми баш се натегнав реков си најдов животен партнер, па ме разочара да ти кажам искрено. Не си материјал за мене. Не сакам јас девојки кои што сеуште зависат од родителите. Пу...јаз'к.
Како и да е, темата како таква е за личниот став. Нашиот став каков би бил на дадената тема. Твојот став искажи го, а не ставот на твоите родители. Дека крај краева, ако така гледаш, твоите родители (хипотетички кажано или во случајот, родителите на персона ИКС) можат да се вмешаат и во врска од иста националност/религија.. Така да може тоа да потрае до бескрај.
Тоа е најголемиот проблем и кај нас што воопшто постојат вакви прашања, стереотипи и генерализирања...

"ми кажаа дека..."
"сум слушнал дека..."
"ми рекоа дека .."

Кога ќе дојде денот кога нашава омладина која што толку се смета себеси за инфериорна во одност на другите низ целиот свет да завземе сопствен став???

После американците биле глупи, не знаеле бојлер да променат бе...ебате нацијата. Важно секој сам за себе си живее...па сеа ако му пукне сијалица, ќе живее во мрак. А ние така среќни и весели, ќе бараме 100 денари од тато за на кафе да идеме...

Патетика.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Eми баш се натегнав реков си најдов животен партнер, па ме разочара да ти кажам искрено. Не си материјал за мене. Не сакам јас девојки кои што сеуште зависат од родителите. Пу...јаз'к.
Како и да е, темата како таква е за личниот став. Нашиот став каков би бил на дадената тема. Твојот став искажи го, а не ставот на твоите родители. Дека крај краева, ако така гледаш, твоите родители (хипотетички кажано или во случајот, родителите на персона ИКС) можат да се вмешаат и во врска од иста националност/религија.. Така да може тоа да потрае до бескрај. .
Остај све, а ако неам родители, тогаш кого ќе разочарам, а Ветерна? Али те сакам у пичку матер. Сакам да завршам со тебе до крајот на светот, дури и Кит Ричардс да умре заедно со неговите две бубашваби... и до таму... ама неам родители, нишо не праиме а? :cry:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Rymz, на телевизија (мислам у Касандра и Жаде) видов дека различни националности (Касандра беше со ромско потекло, а Игнацио хиспанос) и религии (Жаде муслиманка, а љубовта нејзина католик), тешко може да бидат заедно.
Али ипак, ако има љубов, ако стварно се сакаат, све може да се преброди.
Ете ја така мислам. Пошо така рекоа на ТВ :moron_kez:

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Остај све, а ако неам родители, тогаш кого ќе разочарам, а Ветерна? Али те сакам у пичку матер. Сакам да завршам со тебе до крајот на светот, дури и Кит Ричардс да умре заедно со неговите две бубашваби... и до таму... ама неам родители, нишо не праиме а? :cry:
Ти си посебен случај, знаеш...еден од таквите со посебни потреби...ти текнуе де..

Тебе ќе те негуваме колективна распаљотка. А љубовта наша чим немаш родители па да не сфатат...џабе. Ќе се онадиме без љубов крај краева, ти е гајле..

Kajgana Shop

На врв Bottom