Мајке ми, ти давам чесен збор, не мора да постиш. Ќе постам ја ако треба за двајцата, ти само како домаќинка зготви ми нешто за ифтар за да не ти цркнам, па после "ќе си ги маваме јајцата" онака..ко за велигден. Ете ти еден вид на компромис нели?
Свадба нит во џамија нит црква. На некои водопади некаде ќе се венчаме, ќе ти ја пеам ја тебе засвирете ми чалгии, а ти мене ој нусе нусе.
Факторите кои што влијаат во целата работа зависат од самите личности и ништо друго. Доколку двајца индивидуалци се договорат за нешто, нема никаков друг фактор кој ќе влијае на тоа. Религијата што ја имаш ти, никој не може да ти промени мислење за да ја смениш. Таквите кои што менуваат религија поради брачен партнер, уште од самиот старт се слаби верници, па лесно доаѓаат до одлука на менување на религија. Чим па се слаби верници...нека не мрчат за религија. Слави си и велигден и божиќ, и бајрам и рамазан и ханука и што сакаш.
Ехеееј да знаеш ти колку пати сум славел ја свети Трифун пијаница со винце загреано, можеби ти самата толку не си го славела, си била презафатена со свети Валентин некаде гушнати..
Башка не гледам причина зашто да не се слави рамазан најискрено...па тоа сочни јадења, па таан-алва, па баклави, па локуми мф мф...мераци. За бајрам па да не ти спомнам...секоја куќа балкава, курбан бајрам едно убо теленце коа ќе фатиш, па тоа бифтек, вакво месо такво месо...е тука ти ќе се убациш со некое винце и комбинација снова...
Се е до тебе...ти си факторот...никој друг.