Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
И така, си одговара сам на себе и си збори сам со себе. Вие лапајте банови ако немате попаметна работа. Затоа со него ќе си зборите едно исто и само тоа ќе си го верглате, оти он не одговара на тоа што не му одговара.
На се ти одговорив , друго е што не ти се допаѓаат одговорите.
А ти си прескокнуваш цел мој коментар.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
На се ти одговорив , друго е што не ти се допаѓаат одговорите.
А ти си прескокнуваш цел мој коментар.
Кај се двајцата што незнаеа дека ги бара полицијата за масакарот, а да знаеле ќе се врателе? Ти и Принц дробевте да не ги барам постовите. Кај се два месеца?

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Кај се двајцата што незнаеа дека ги бара полицијата за масакарот, а да знаеле ќе се врателе? Ти и Принц дробевте да не ги барам постовите. Кај се два месеца?
Работат за да соберат пари за адвокат и ќе се вратат , а

Секако дека не знам кај се.

А пошто се создаде неверување околку акцијата и случајот, можно е тие што се бараат да не се вратат пред почнувањето на судскиот процес.
Еве пред малце прочитав дека Ахмети им се заблагодарува на ОБСЕ за нивната спремност да го следат понатамошниот процес околу Смилковци , со цел да се гарантира транспарентен и аргументиран судски процес.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Една година од кога го имаш запознаено Дарданиа ...
Поради кого ги мразеше пред да ме читаш мене ?. :confused:
Не ги мрзев,ги сакав со цело срце (ако се лажеме):love:
ама ти ме направи гневен и сега што праиме?:ROFLMAO:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Секако дека не знам кај се.
Не ми допишувај басни треба да спијам, конкретно прашувам сакам јасен и прецизен одговор. Значи она што го зборевте со Принц дека фамилијата нивна била изненадена оти ги бара полиција и дека не биле информирани затоа си заминале и дека ако има потреба и ќе се вратат е лага, измислица и тешка бљувотина?

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Не ми допишувај басни треба да спијам, конкретно прашувам сакам јасен и прецизен одговор. Значи она што го зборевте со Принц дека фамилијата нивна била изненадена оти ги бара полиција и дека не биле информирани затоа си заминале и дека ако има потреба и ќе се вратат е лага, измислица и тешка бљувотина?
ај те молам признај дека сакаш да е пред тебе дарданиа и онака чисто од љубов да го утепаш за добра ноќ:love:

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
И да имаат некој чип бараните осомничени лица , јас немам апаратура за истите.
Можам само да погодам причините зошто не се достапни. А тие ти ги кажав.
Ајде пак прашувај истото.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И да имаат некој чип бараните осомничени лица , јас немам апаратура за истите.
Можам само да погодам причините зошто не се достапни. А тие ти ги кажав.
Ајде пак прашувај истото.
Се одговара кратко и јасно, да Леандра јас и Принц напраивме филм и излажавме. Толку, други причини лаги што има во твојата глава не ме интересираат.
Мене ме интересира копилињата да се најдат под итно! Гнаси смрдени.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Се одговара кратко и јасно, да Леандра јас и Принц напраивме филм и излажавме. Толку, други причини лаги што има во твојата глава не ме интересираат.
Мене ме интересира копилињата да се најдат под итно! Гнаси смрдени.
Претпоследната реченица со мали корекции е коректна од твоја страна , и ќе ме штедеше и мене од непотребен разговор.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Претпоследната реченица со мали корекции е коректна од твоја страна , и ќе ме штедеше и мене од непотребен разговор.
Морам да ги потенцирам твоите лаги и измислици, тоа ми е цел.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
А инаку што се случува со Монструм? Нешто ново има? Судење, мудење? Или толку беше фамата и сега почна да се заборава?

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
А инаку што се случува со Монструм? Нешто ново има? Судење, мудење? Или толку беше фамата и сега почна да се заборава?
And not a single fuck was given after that period .. Нишо, ниедна новинска агенција ,ниедна телевизија не известува за ова .. мислам дека во последните 6-7 недели само еден ден имаше на кратко , малку инфо за ова , као дека е продужен притворот на „невините“ .. освен тоа нишо друго.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Зарем може некој да го заборави? И после 50 години ќе зборувам за денот кога ги убија децата. А денот кога ќе ги осудат го чекаме.

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
Зарем може некој да го заборави? И после 50 години ќе зборувам за денот кога ги убија децата. А денот кога ќе ги осудат го чекаме.
Ме интересира дали сѐ уште зборуваш за 2001 и злосторства (против човештво, итн.) извршени во тој период ?
Ако не, која е разликата ? (прашувам од формални причини за дискусија, се разбира дека нема разлика in concreto)

Затоа, благовремено требаше да се егзекутираат заради давање отпор при апсење. Инаку, ќе гледаме организирани (јавни, јасни, гласни, недвосмислени) протести за поддршка на убијците. За волја на вистината, толку трае размислувањето на народот во однос на случајот, што се однесува до нив, немаат забелешки (не се зборува никаде, итн.), иако двајца од егзекуторите не се пронајдени, иако потврдија дека се сами убијците кога рекоа дека требало да убијат униформирани лица, итн.
Таа страшна медиумска контрола! Нема независни новинари. Поточно, нема новинари.

Не е точно ако речам дека сум изненаден од случајот и последиците.
Уште повеќе, не би бил изненаден и да се случи нешто што ќе доведе до амнестија (од било кој ред, причина и релаксирање на околности и казни). Да, тоа звучи нереално, но јавна поддршка на убијците исто е далеку од здрав разум, но се има случено. Слично, се има случено и амнестија (на потешки дела дури). Лага која се протна дека овој случај е „најтежок“, пласирана од драгата(драгиот?) министер за внатрешни, е застрашувачки понижувачка во однос на жртвите од 2001. Дали до толку нѐ сметаат неинформирани ? (не, сѐ личи дека нѐ сметаат и поглупави, попасивни, меки, незаинтересирани, итн. елементи на тесто.. (како народ, како целина) - објективна вистина).

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ме интересира дали сѐ уште зборуваш за 2001 и злосторства (против човештво, итн.) извршени во тој период ?
Ако не, која е разликата ? (прашувам од формални причини за дискусија, се разбира дека нема разлика in concreto)

Затоа, благовремено требаше да се егзекутираат заради давање отпор при апсење. Инаку, ќе гледаме организирани (јавни, јасни, гласни, недвосмислени) протести за поддршка на убијците. За волја на вистината, толку трае размислувањето на народот во однос на случајот, што се однесува до нив, немаат забелешки (не се зборува никаде, итн.), иако двајца од егзекуторите не се пронајдени, иако потврдија дека се сами убијците кога рекоа дека требало да убијат униформирани лица, итн.
Таа страшна медиумска контрола! Нема независни новинари. Поточно, нема новинари.

Не е точно ако речам дека сум изненаден од случајот и последиците.
Уште повеќе, не би бил изненаден и да се случи нешто што ќе доведе до амнестија (од било кој ред, причина и релаксирање на околности и казни). Да, тоа звучи нереално, но јавна поддршка на убијците исто е далеку од здрав разум, но се има случено. Слично, се има случено и амнестија (на потешки дела дури). Лага која се протна дека овој случај е „најтежок“, пласирана од драгата(драгиот?) министер за внатрешни, е застрашувачки понижувачка во однос на жртвите од 2001. Дали до толку нѐ сметаат неинформирани ? (не, сѐ личи дека нѐ сметаат и поглупави, попасивни, меки, незаинтересирани, итн. елементи на тесто.. (како народ, како целина) - објективна вистина).
Секако, кој може Вејце и Карпалак да ги заборави, кој може Оливер во Арачиново да го заборави, кој може да заборави како ги извлекоа кучињата од Арачиново. Тоа ако власта заборавила или ги седнала во фотељи и ги амнестирала народот никогаш нема да го заборави.
За останатиот дел се согласувам, но ние сме тука да ги потсетиме. Ако нема резултат во скоро време не е лошо да испаднеме пред МВР, крвниците мора да лежат. Иначе и јас за овие гнаси бев за линч, вака од наши пари јадат во затвор.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom