Македонија - внатрешни случувања (генерална дискусија)

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
М

Мартин`

Гостин
Секој што врши терор врз невини лица се знае каде му е местото ............ прво добро грбавење во станица, а после у самица и точка ............. но овдека имаме сериозен проблем, јас на пр. како Македонец го осудувам насилството врз оваа Албанска фамилија од Велес, напаѓачите иако се од моја нација, го осудувам нивното дело и треба да платат за тоа, но зашто Дарданија никогаш не го осуди насилството кое го правеа лица од неговата нација врз лица од друга(наша)нација ............. или секогаш по некое непишано правило невиниот го јаде подебелиот крај од стапот, без разлика дали бил Македонец или Албанец ........ :tapp:
Што те чуди тоа што Велешани си го бранат градот, оваа тактика е веќе видена низ Македонијава и не сакаме и нашиот град да стане Скопје/Тетово 2 дел каде што полека но сигурно си го завзимаат градот, се означуваат “опасни“ зони за движење на Македонците итн. Неможам да видам убаво од сликата но и блиску до мене мислам имаше фамилија Албанци кои се доселија тука некаде под кирија ама мислам си заминаа за брзо.. а и поарно што заминаа 6-7 деца за 20-25 години ќе станат 30+ мин..

Велешани а и општо сите Македонци си немаат проблеми со староседелците безразлика на која националност припаѓаат, во Велес има еден куп Турци, Роми па и Албанци кои живеат одамна тука па сосема добро си живеат со нив и немаат проблеми.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Знаеш што нон-стоп те гледам како само албанците ги пракажуваш како жртви,но моето мислење спрема албанците не е либерално и јас не сум космополит така да АКО ВИ Е !
Очекуваше нешто друго од тип кој ги бранеше убијците на децата и ги подржува „протестите“ за нивно ослободување ?

W

Werther

Гостин
Абе дардан како очекуваш да ве почитуваме и да ја оправиме Македонија со вас кога имате интелектуалци кои завршиле средно во АСУЦ за авто-лакер,а факултетот и дипломата им се енигма пример таков е Ким Мехмети,потоа пола од вашите интелектуалци на Косово биле:сточари,земјоделци,столари,стаклари итн. ,но кога дојдовте тука за вашите права се изборивте со војна,а не дипломатски како народ кои живее во 21век,пола од вас завршија факултети со купени дипломи се гледа по вашите политичари незнаат реченица да оформат,целиот криминал во земјата оди преку вас од:дрога,оружје,фалсификувана роба итн.Ова се општи работи кои на секој Македонец му се јасни,потоа зашто сме живееле одвоено,па јас еве неможам да си дозволам да седам со некој од вас испод чест би ми било.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Терор врз албанско семејство во Велес

4 години по ред , 8 членото семејство Ахмедов се жртви на закани и навреди од соседите македонци.

Едниственото албанско семејство во една од населбите во Велес , не може да најде мир во својот дом , Мусли Ахмедов со неговата жена и 6те деца се под константен притисок да се иселат.

Според Мусли , последниот месец притисокот е зголемен , му се закануваат дека ќе му ја запалат куќата , му доаѓаат пред домот со бејзбол палки.
Еднаш му ја нападнале ќерката со нож.

Тој вели дека е невработен и дека живее од социјална помош , нема каде да оди , освен да ја продаде куќата и да бега во Скопје.

Случаите ги пријавувал во полиција но тие ниеднаш не му помогнале , сега пријавил и кај Народниот правобранител , албанските партии , ОБСЕ.

Настанот го потврдуваат и од МВР , според кои Муслиу неколку пати се жалел во МВР , многу пати ги пријавил лицата ... а СВР Велес презела мерки , ги има повикано пријавените и ги има предупредено за правните последици за нивното однесување.

Муслиу во неможност да добие безбедност за своите деца , отишол во МВР и ги известил дека го напушта домот заради насилството и заканите.

Насилниците со дрвени предмети пред домот на Мусли :

http://www.koha.mk/aktuale/15150.html
Од кога Ахмедов стана Албанец? Ова не се торбешите или ромите кои за 200 евра се пишаа Албанци на претходниот попис и се зачленија во ДУИ, при што Дуи кандидираше градоначалник за Велес (неможам да го најдам клипот да умрете од смеа)? Кој му наредува да лаже и глуми жртва среде Велес? Овие со палките од чиста мира не ти идат во двор, мора да си се задевал. Велешанец не те тепа ако си мирен, туку ако лаеш без потреба.
Така да Дарди филмов на угнетени тешко дека ќе помине во Велес. Имаат среќа на клоци што не ги иселиле.
Патем до каде е судењето на копуците кои крвнички ни ги убија децата? Дали се вратија тие што незнаеа дека ги бара полиција? Дали дознаа дека ги бара и сами се предадоа?

W

Werther

Гостин
Патем до каде е судењето на копуците кои крвнички ни ги убија децата? Дали се вратија тие што незнаеа дека ги бара полиција? Дали дознаа дека ги бара и сами се предадоа?
Немој така те молам тие за него се миротворци...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
leandra

Ни во Чаир не ги дираат без причина.

А од кога ИванОВ и СтанковИЌ станаа македонци , или се од оние кои ги донесе српската кралевина на албанските имоти , односно бугарите асимилирани во македонци , од истата кралевина.

Овој Ахмедов белокожниот ром требало да ги убие сите што му се мотаат по куќата и што му ги тепаат децата ?!

Нели така треба , го подржувавте чинот на убиство на безразлика колку лица се , ако насилниците ти се доближуваат близу детето.

Овој напротив , не е дивљак , да убие секого што му се заканува .. си пријавува редовно во полиција ... а тие не ги казнуваат насилниците.

Што стана со цивилизираниот македонец кој не е заостанато племе да земе правда во свои раце ... што тоа не одат во полиција да пријават , кога знаат дека полицијата им стои на располагање и нема да остане работата само на информативен разговор.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

А од кога ИванОВ и СтанковИЌ станаа македонци , или се од оние кои ги донесе српската кралевина на албанските имоти , односно бугарите асимилирани од истата кралевина.

Овој Ахмедов белокожниот ром требало да ги убие сите што му се мотаат по куќата и што му ги тепаат децата ?!

Нели така треба , го подржувавте чинот на убиство на безразлика колку лица се , ако насилниците ти се доближуваат близу детето.

Овој напротив , не е дивљак , да убие секого што му се заканува .. си пријавува редовно во полиција ... а тие не ги казнуваат насилниците.

Што стана со цивилизираниот македонец кој не е заостанато племе да земе правда во свои раце ... што тоа не одат во полиција да пријават , кога знаат дека полицијата им стои на располагање и нема да остане работата само на информативен разговор.
Кај го виде белокожен? Дај да видам и јас.
И од твоево вртење аман ми се вика, каде виде дека поддржуваме насилство? Реков ако се задева и прави проблеми сигурно на клоци ќе го иселат, мирен човек никој не го задева освен ако не е Македонец во Чаир и си оди накај дома во 12 саат. Не е дивљак да убие некој кој си лови риби, знам. Особено деца да ги построи и да им пука во тил. Тоа само албански радикални гнаси можат да го направат и дивљак им е комплимент.
Нека си се жали во полиција и нашите се жалат али никој не ги слуша. Како за сите така и за новокомпонираниот албанец ахмедов од Велес.
Те прашав кај се тие што незнаеа дека ги бара полиција за убиството на децата? Дознаа дека ги бара? Какви им се плановите да се вратат?

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141

А од кога ИванОВ и СтанковИЌ станаа македонци , или се од оние кои ги донесе српската кралевина на албанските имоти , односно бугарите асимилирани од истата кралевина.

Бате, никој во Велес не тепа деца. Дојди поседи некое време, прошетај увери се. Не сме ние како некој кој се истураат на деца. Тоест, не сме како Албанците во Скопје кои напаѓаат се што е помало од 16 години.
А тоа дека не ги сакаме албанските фамилии, ДА, Генерално ДА.
Не е Велес Скопје, па да се курчите кај ке стасате и да барате прибежиште ако ви зажеже на задникот.
Пак ке ги спомнам децата, во Велес, имаат албански паралелки, третирани се како и сите други деца, си прават журки по кафичи, си чекаат родендени со класот, идат на базен. Немаат никакви проблеми. За разлика од повозрасните, диви албанци од селата, кои се во градот само да испровоцираат, нормално ке си сносат санкции.
Велес е град со богата мултиетничка историја. Едни од најстарите гостилници во градов се на муслимани. Најдобрите чалгии во Велес се во состав со муслимани. Никогаш немало меѓуетнички инциденти од поголем размер, освен маалски и школски тепачки. Во неколкуте лански и прекулански школски тепачки, беа прободени македонци од страна на албанци и босанци. Потоа тие босанци, албанци беа брутално претепани од 20-30 дечки. Сега ги нема ни да писнат на голем одмор, не па да мафтаат со ножеви. Лани, ова време во Велес беа прободени 2-3 дваесет годишници во школскиот двор Васил Главинов. На кои полицијата не им направи ништо, буквално ништо, додека прободените деца лузните ке ги имаат за цел живот.
Не ми сери ти мене за бруталност или дивеење од страна на Велешани. Никој во Велес не задева никој без причина или за рекреација. Сигурен сум дека тој што бил санкциониран од Велешани, е крив за било што. И нека се исели, бидејки не го чека добро. И не е само таа фамилија третирана на тој начин во Велес. Се што прават албанците им се враќа. За памет.

W

Werther

Гостин
leandraШто стана со цивилизираниот македонец кој не е заостанато племе да земе правда во свои раце ... што тоа не одат во полиција да пријават , кога знаат дека полицијата им стои на располагање и нема да остане работата само на информативен разговор.
Ти ли најде за племе да збориш...Сите ве знаат вас косоварите кој сте и што сте,затоа и поголемите земји од Европа го прогласија за 'црна дупка' на континентот Косово,сите можни криминалци од балканов (поголемите) се кријат таму,пред да дојдете од планините во Србија т.е пред да ве исели со се партали Слободан колку што ме држи сеќавањето многу поубаво си живеевме во Македонијава наша.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Кај го виде белокожен? Дај да видам и јас.
И од твоево вртење аман ми се вика, каде виде дека поддржуваме насилство? Реков ако се задева и прави проблеми сигурно на клоци ќе го иселат, мирен човек никој не го задева освен ако не е Македонец во Чаир и си оди накај дома во 12 саат. Не е дивљак да убие некој кој си лови риби, знам. Особено деца да ги построи и да им пука во тил. Тоа само албански радикални гнаси можат да го направат и дивљак им е комплимент.
Нека си се жали во полиција и нашите се жалат али никој не ги слуша. Како за сите така и за новокомпонираниот албанец ахмедов од Велес.
Те прашав кај се тие што незнаеа дека ги бара полиција за убиството на децата? Дознаа дека ги бара? Какви им се плановите да се вратат?
Господинот вели дека е албанец , според погледот не личи на ром... ако ти имаш поинакви докази , повели те читам.

Јас очекував од тебе и од сите вас да побарате да ги убие сите тие што му ги малтретираат децата. Јас помислив дека ти ќе бараш да се убијат овие со дрвени палки пред неговиот дом , но не само тие , туку и нивното семејство да се погуби на плоштад.

Но ете , за разлика од Гостивар , овој пат не ти е жал за децата , и тоа не за едно дете на ЈТ , туку за 6.

Овој има 6 причини да ги убие насилниците. Но ете не е дивљак , си продолжува институционално.

Се убиваат ли 5,6,7,8... лица за шлаканица и за закана од типот: Ќе ве убиеме.

Затоа ли според тебе овој е виновен : Затоа што не убил како тој од Гостивар.
Затоа што не употребува пиштол туку пријавува во полиција.

Ако твоите насилници се невини ... кажи ми колку пати пријавиле во полиција дека Мусли Ахмедов ги малтретира ?

Вистина дека овој не е дивљак да строи 7 лица и да ги убие за да се докаже пред светот.

А тие што ги бара полиција а не се пријавуваат , мислам дека ќе се пријават кога тогаш.
Имаше и од селото Сопот што не се пријавуваа ... 7 години се криеја ... на крај кога ги пуштија нивните соселани ... се појавија и тие , и сега не се во затвор на служење на затворска казна , туку дома си чекаат повторување на судењето , овој пат праведно судење со што ќе се докаже нивната невиност.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Господинот вели дека е албанец , според погледот не личи на ром... ако ти имаш поинакви докази , повели те читам.

Јас очекував од тебе и од сите вас да побарате да ги убие сите тие што му ги малтретираат децата. Јас помислив дека ти ќе бараш да се убијат овие со дрвени палки пред неговиот дом , но не само тие , туку и нивното семејство да се погуби на плоштад.

Но ете , за разлика од Гостивар , овој пат не ти е жал за децата , и тоа не за едно дете на ЈТ , туку за 6.

Овој има 6 причини да ги убие насилниците. Но ете не е дивљак , си продолжува институционално.

Ако твоите насилници се невини ... кажи ми колку пати пријавиле во полиција дека Мусли Ахмедов ги малтретира ?

Вистина дека овој не е дивљак да строи 7 лица и да ги убие за да се докаже пред светот.

А тие што ги бара полиција а не се пријавуваат , мислам дека ќе се пријават кога тогаш.
Имаше и од селото Сопот што не се пријавуваа ... 7 години се криеја ... на крај кога ги пуштија нивните соселани ... се појавија и тие , и сега не се во затвор на служење на затворска казна , туку дома си чекаат повторување на судењето , овој пат праведно судење со што ќе се докаже нивната невиност.
Надвор е многу жешко, незнам што ќе правиме со вакви температури. Плус мувите се навистина досадни не ме оставаат на мира. Има и комарци и скачки. Сакам лето, но овие работи ме нервираат.
Оти викаше дека незнаеле дека ги бараат за убиство, ако знаеле ќе се врателе, поминаа два месеца си викам уште да не незнаат дека ги бараат. Знаеш каде се? Ако има потреба јас ќе им се јавам да се вратат да ги информирам дека ги бараат.
Стратегијата збори само она што сакаш, а не што те прашуваат ми е монотона. Смени нешто друго, жешко е.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
А тоа дека не ги сакаме албанските фамилии, ДА, Генерално ДА.
Не е Велес Скопје, па да се курчите кај ке стасате и да барате прибежиште ако ви зажеже на задникот.
Епа и Чаир не е Гостивар да се курчите.

Не ми сери ти мене за бруталност или дивеење од страна на Велешани. Никој во Велес не задева никој без причина или за рекреација. Сигурен сум дека тој што бил санкциониран од Велешани, е крив за било што. И нека се исели, бидејки не го чека добро. И не е само таа фамилија третирана на тој начин во Велес. Се што прават албанците им се враќа. За памет.
Велес да не ви е каубојски Тексас , уште ли не стигнале џандарите таму, па вие си кажувате кој заслужува да се казни , исели , учи , слави.
Ја мислев македонците почитуваат закони.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323

Абе дарди,убаво ЛЕАНДРА те праша
КАЈ СЕ ТОА ПЕДЕРЧИЊАТА ШТО САМИ ЌЕ СЕ ПРИЈАВЕА ЗА УБИСТВОТО НА ЕЗЕРОТО ???
или на печалба се па да не им пропадне патот???
искрено,да ти кажам,бедни ми сте сите вие више...
и ако некој некогаш ме праша зашто ги мразам толку албанците,јас ќе кажам дека се е тоа поради ДАРДАНИА,човекот борец за албански права;)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.459
Поени од реакции
5.873
Абе дарди,убаво ЛЕАНДРА те праша
КАЈ СЕ ТОА ПЕДЕРЧИЊАТА ШТО САМИ ЌЕ СЕ ПРИЈАВЕА ЗА УБИСТВОТО НА ЕЗЕРОТО ???
или на печалба се па да не им пропадне патот???
искрено,да ти кажам,бедни ми сте сите вие више...
и ако некој некогаш ме праша зашто ги мразам толку албанците,јас ќе кажам дека се е тоа поради ДАРДАНИА,човекот борец за албански права;)
Една година од кога го имаш запознаено Дарданиа ...
Поради кого ги мразеше пред да ме читаш мене ?. :confused:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И така, си одговара сам на себе и си збори сам со себе. Вие лапајте банови ако немате попаметна работа. Затоа со него ќе си зборите едно исто и само тоа ќе си го верглате, оти он не одговара на тоа што не му одговара.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom