Партијата или животот?

M

MrzaRules

Гостин
вие не сте нормални бе...партија да ставам пред животот....или партија да ми е еднакво со животот :tapp::tapp::facepalm:

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
СЛОБОДА ИЛИ СМРТ...................................... = 19 век
Смрт на фашизмот - слобода на народот ...... = 20 век
Политика,Партија или Живот.............................= 21 век
..........................................
десница и левица од сега и на сите гробишта,лево и десно од патот
да се знае,и по смрта во животот каде си припаѓал на која партија
ќе има и центар - неопределени, под патот ?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Што е лошо да играш на македонски народни песни?
Незнаев дека на свадба се игра на Со маки сум се родила, Во струмица на улица, итн., јас мислев на нешто повесело се ѕенѕа. Од Македонски народни песни од типот на Гоце Арнаудов и Благица Павловска и оние од Царот има голема разлика. Али те цитирав оти едните не ти се допаѓале за ѕенѕање, али на комитско ѕенѕаш, чуден ритам фаќате.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Кои познати семејства нема врска, си пишува глупости некои новинарче.

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Јас сум ВМРОвка со срце и книшка. Ако воопшто правам свадба, нема да има Цеца и Лепа Брена, ич ни Аца Лукас. Ке има само македонска музика. Имаме прекрасни народни и забавни песни. Ако момчето се траќа на Аца Лукас, нема да биде момче. Нема ни дечко да ми стане :)
Знаете, премногу сме поделени. Во ваков ,,мешан'' брак ке можат само оние каде што двајцата се за кеш у партија, или барем едниот е таков, па не му смета идеологијата на другиот.
Замислете двајца политички активни во различни партии. Жената ја праќа на митинг на сдс, а он оди да шпиунира кој отишол, а кој не. Она оди на состанок до 12 кај се носат битни одлуки, он дома ја чека наапан оти се задржала толку. И што ке му рече, душо, вечерва гласавме кој да биде кандидат за градоначалник, ама не можам да ти кажам кој. Или па полошо, не можам да ти кажам што правевме вечерва.
Вакви мешани бракови, само кај членови од интерес. Можеби е, ако има мноооогу љубов помеѓу двајцата и разбирање, и поинаку е можно.
Јас имам другарка комуњарка, во двегодишна врска со ВМРОвец, и ете им оди. Само толеранција им треба повеќе и се издржува.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Јас сум ВМРОвка со срце и книшка. Ако воопшто правам свадба, нема да има Цеца и Лепа Брена, ич ни Аца Лукас. Ке има само македонска музика. Имаме прекрасни народни и забавни песни. Ако момчето се траќа на Аца Лукас, нема да биде момче. Нема ни дечко да ми стане :)
Знаете, премногу сме поделени. Во ваков ,,мешан'' брак ке можат само оние каде што двајцата се за кеш у партија, или барем едниот е таков, па не му смета идеологијата на другиот.
Замислете двајца политички активни во различни партии. Жената ја праќа на митинг на сдс, а он оди да шпиунира кој отишол, а кој не. Она оди на состанок до 12 кај се носат битни одлуки, он дома ја чека наапан оти се задржала толку. И што ке му рече, душо, вечерва гласавме кој да биде кандидат за градоначалник, ама не можам да ти кажам кој. Или па полошо, не можам да ти кажам што правевме вечерва.
Вакви мешани бракови, само кај членови од интерес. Можно е, ако има мноооогу љубов помеѓу двајцата и разбирање, и поинаку е можно.
Јас имам другарка комуњарка, во двегодишна врска со ВМРОвец, и ете им оди. Само толеранција им треба повеќе и се издржува.
Леле колку е ова погрешно на толку многу нивоа.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.169
Поени од реакции
25.899
Вакви мешани бракови, само кај членови од интерес. Можно е, ако има мноооогу љубов помеѓу двајцата и разбирање, и поинаку е можно.
Ту бре, а таман се понадевав :(.

А замисли вака, седиш ти во етно кафана Вергина во позадина иде строго Ансамбл Билјана, Октет Куманово, Кате со Нели ти реков и last but not least Селимова-Желчески. И одеднаш се отвора вратата од кафаната, и во слоу моушон стил, скоцкан како бечки швалер во црвена кошула на која има импринт од лав со 2 опашки, залижан како второкласен италјански фудбалски театралец кога ќе го сопнат, внатре влегува Ивијца Коневски. Ти упатува еден Џемс Бонд поглед на кој ти едноставно немаш одговор и се мрзнеш на лице место. Тој го забележува тоа и само ти вика-Ајде мала само следи ме. Те шета низ магични езера, волшебни фонтани во кој фрлате дваденарки позади грб за среќа, breath-taking статуи, и сето тоа не во Барселона или Рим туку во Аеродром. Те импонира неговата спосособност да го изгради сето тоа и тоа со туѓи пари, ти никогаш со туѓи пари одобрени на жими мајка не би можела такво нешто да направиш. Има нешто толку маженствено и клитовлажнечко во сето тоа. На крај те носи во почесна ложа во сала Јане Сандански и заедно со Џек Николсон го гледате дуелот Металски Завод Тодор Александров-Лос Анџелес Лејкерс. Некаде во сета таа еуфорија, додека на полна месечина се восхитувате на гејзерите за кои Јелоустоун и Исланд може да сонуваат, те бакнува страсно како Хемфри Богарт што ја залапа Ингрид Бергман во Казабланка, како Дилан што ја љубеше Бренда Волш, страсно како бакнежот во рекламата за Партнер цигари од 90-тите кои повеќето ја памтат како Еј пс, пс, муааау. Ти веќе си освоена, спремна си деца да му родиш и да ги крстиш Никола, Елизабета, Силвана, Гордана, Коце, Ѓорѓе (Хорхе). Влегувате во кола да те носи било каде, далеку кон ѕвездите and beyond и таман дава контакт, радиото се уклучува а на дисплејот ја читаш фрекфенцијата 104.4 Зона М1 радио, а во етерот струи маестро Александар Вуксанович со Ти ме дижеш, ти ме дижеш из коме, баш си добра у томе, док ме гледаш крв ми опет гори, и срце ми се бори, а веч сам био хладан и бео, ти ме дижеш из коме ал мртав сам веч живот цео.

И ти сакаш да ми кажеш сега дека на сето ова ти ќе станеш од кола и ќе си отидеш?

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.169
Поени од реакции
25.899
Сега ќе ти каже дека приказната никогаш нема да се случи.:icon_lol:
Абе што би рекол бугарскиот полицаец во Балканкан (од 1:45 натаму)-Казвам ти хипотетично.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
А замисли вака, седиш ти во етно кафана Вергина во позадина иде строго Ансамбл Билјана, Октет Куманово, Кате со Нели ти реков и last but not least Селимова-Желчески. И одеднаш се отвора вратата од кафаната, и во слоу моушон стил, скоцкан како бечки швалер во црвена кошула на која има импринт од лав со 2 опашки, залижан како второкласен италјански фудбалски театралец кога ќе го сопнат, внатре влегува Ивијца Коневски. Ти упатува еден Џемс Бонд поглед на кој ти едноставно немаш одговор и се мрзнеш на лице место. Тој го забележува тоа и само ти вика-Ајде мала само следи ме. Те шета низ магични езера, волшебни фонтани во кој фрлате дваденарки позади грб за среќа, breath-taking статуи, и сето тоа не во Барселона или Рим туку во Аеродром. Те импонира неговата спосособност да го изгради сето тоа и тоа со туѓи пари, ти никогаш со туѓи пари одобрени на жими мајка не би можела такво нешто да направиш. Има нешто толку маженствено и клитовлажнечко во сето тоа. На крај те носи во почесна ложа во сала Јане Сандански и заедно со Џек Николсон го гледате дуелот Металски Завод Тодор Александров-Лос Анџелес Лејкерс. Некаде во сета таа еуфорија, додека на полна месечина се восхитувате на гејзерите за кои Јелоустоун и Исланд може да сонуваат, те бакнува страсно како Хемфри Богарт што ја залапа Ингрид Бергман во Казабланка, како Дилан што ја љубеше Бренда Волш, страсно како бакнежот во рекламата за Партнер цигари од 90-тете кои повеќето ја памтат како Еј пс, пс, муааау. Ти веќе си освоена, спремна си деца да му родиш и да ги крстиш Никола, Елизабета, Силвана, Гордана, Коце, Ѓорѓе (Хорхе). Влегувате во кола да те носи било каде, далку кон ѕвездите and beyond и таман дава контакт радиото се уклучува а на дисплејот ја читаш френфенцијата 104.4 Зона М1 радио, а во етерот струи маестро Александар Вуксанович со Ти ме дижеш, ти ме дижеш из коме, баш си добра у томе, док ме гледаш крв ми опет гори, и срце ми се бори, а веч сам био хладан и бео, ти ме дижеш из коме ал мртав сам веч живот цео.

И ти сакаш да ми кажеш сега дека на сето ова ти ќе станеш од кола и ќе си отидеш?
Текстов ме потсети на колумните на Братислав Димитров:icon_lol:

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Ту бре, а таман се понадевав :(.

А замисли вака, седиш ти во етно кафана Вергина во позадина иде строго Ансамбл Билјана, Октет Куманово, Кате со Нели ти реков и last but not least Селимова-Желчески. И одеднаш се отвора вратата од кафаната, и во слоу моушон стил, скоцкан како бечки швалер во црвена кошула на која има импринт од лав со 2 опашки, залижан како второкласен италјански фудбалски театралец кога ќе го сопнат, внатре влегува Ивијца Коневски. Ти упатува еден Џемс Бонд поглед на кој ти едноставно немаш одговор и се мрзнеш на лице место. Тој го забележува тоа и само ти вика-Ајде мала само следи ме. Те шета низ магични езера, волшебни фонтани во кој фрлате дваденарки позади грб за среќа, breath-taking статуи, и сето тоа не во Барселона или Рим туку во Аеродром. Те импонира неговата спосособност да го изгради сето тоа и тоа со туѓи пари, ти никогаш со туѓи пари одобрени на жими мајка не би можела такво нешто да направиш. Има нешто толку маженствено и клитовлажнечко во сето тоа. На крај те носи во почесна ложа во сала Јане Сандански и заедно со Џек Николсон го гледате дуелот Металски Завод Тодор Александров-Лос Анџелес Лејкерс. Некаде во сета таа еуфорија, додека на полна месечина се восхитувате на гејзерите за кои Јелоустоун и Исланд може да сонуваат, те бакнува страсно како Хемфри Богарт што ја залапа Ингрид Бергман во Казабланка, како Дилан што ја љубеше Бренда Волш, страсно како бакнежот во рекламата за Партнер цигари од 90-тете кои повеќето ја памтат како Еј пс, пс, муааау. Ти веќе си освоена, спремна си деца да му родиш и да ги крстиш Никола, Елизабета, Силвана, Гордана, Коце, Ѓорѓе (Хорхе). Влегувате во кола да те носи било каде, далку кон ѕвездите and beyond и таман дава контакт радиото се уклучува а на дисплејот ја читаш френфенцијата 104.4 Зона М1 радио, а во етерот струи маестро Александар Вуксанович со Ти ме дижеш, ти ме дижеш из коме, баш си добра у томе, док ме гледаш крв ми опет гори, и срце ми се бори, а веч сам био хладан и бео, ти ме дижеш из коме ал мртав сам веч живот цео.

Жал ми е, жими баба ми.(за андерлајнот)
И ако е Ивица Коневски, ке попуштам и ке трпам додека не му сменам вкус за музика. Ама искрено, мнооогу ке ме нервира тоа. Ама у име залижане косе, погледа Џемс Бонда, ке трпам 2 недели. После тоа веќе не. Пошто и коса ке му попадне, а и очила ке стави. Ако не го слуша Тони Зен, тешка работа :)
Ама да не ја вртиме работата на музиката. Темата е дали би биле во врска со некој од друга партија. Не со друг вкус на музика. А ако одлучиме дека комуњарите слушаат турбо фолк, а ВМРОвците македонска музика, тогаш, така да ја тераме, а?
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 10:21 ---
Сега ќе ти каже дека приказната никогаш нема да се случи.:icon_lol:
Ти од кај знаеш јас што ке кажам?

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
дека партијата е животот, религијата, фамилијата ....потврдуваат акции како следнава:

.........список со 197 граѓани кои треба да добијат или низ минативе години веќе добиле работно место како членови на ВМРО ДПМНЕ ОК Охрид.

Конкурентноста помеѓу индивидуите за подобра позиција и постигнато во животот (борбата за опстанок) ги прават луѓето да си ја стават интелегенцијата во залог....партијата е мафија, клан...на неколку од горниот дел на пирамидата. Било да е на власт или опозиција...

Дали ова ве потсеќа на она што го има во романите од османлискиот период?

Наместо влианието на индивидуите биде основа за опстанок на партиите....опстанокот на индивидуата зависи од расположението на партијата. Катастрофа.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
дека партијата е животот, религијата, фамилијата ....потврдуваат акции како следнава:

.........список со 197 граѓани кои треба да добијат или низ минативе години веќе добиле работно место како членови на ВМРО ДПМНЕ ОК Охрид.

Конкурентноста помеѓу индивидуите за подобра позиција и постигнато во животот (борбата за опстанок) ги прават луѓето да си ја стават интелегенцијата во залог....партијата е мафија, клан...на неколку од горниот дел на пирамидата. Било да е на власт или опозиција...

Дали ова ве потсеќа на она што го има во романите од османлискиот период?

Наместо влианието на индивидуите биде основа за опстанок на партиите....опстанокот на индивидуата зависи од расположението на партијата. Катастрофа.
Дее бе ко нешто ново да е ова. Од ко постојат партии кај нас истото се дешава. Па ургенци кој да скокни погоре на списокот, па онај појќе лепел плакати треба во првите 5 да е, па се јавил некој си прептоставен па рекол тој шо е 108 по ред да е прв ... има дешавки.

П.С. Не е убо вака објавување на лични податоци во јавност.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406

Смешна споредба, но реална ебаго :) Тоа мие како на оние вестерн филмовине, кога ќе дојде некое Гринго или Десперадо и со латино-англиски акцент ќе ја праша штотуку окотената жртва „Your money or your life!“. Така и ова.. хах!

Има една изрека од Владимир Илич Улијанов - Ленин која вели: „Капиталистите ќе ни го продадат јажето на кое што ќе ги обесиме.“ Е сеа, во смисла на изрекава, тогаш, да партијата, ако тоа значи да се обеси партијата за мадиња и начисто пропадне како таква!

Али една работа ми е многу посмешна, отколку споредбава. Тоа се дел коментарите што ги прочитав.
Замислете какви глупости!
- Другариве си се ребрале НА ПИЈАНА БАЗА, овој му префрилал за БЦ, пошто бил „комуњар“ (се уште не ми е јасен овој збор), а другиов му префрлал за Гоце Делчев и Даме Груев - демек биле квази-патриоти и сл. (чисто сумњам дека баш онака и двајцава другари историски се потковани, ама ај)
- Свадби и патриотски песни. пфффффффф.. мислам од кога бре имало репер, од 1990 година па навака, за тоа што музика се свирело на свадба и каква требало да се свири?! Па свадбите кај нас (и на целиов Балкан) по дифолт 99 % се невиден кичерај и свесно ментално таралашкање и евтино дразнење на емоции. (А да не зборам што во суштина и самиве партии имаат такоречи свадбарски менталитет - сметајќи од избори на избори - па затоа и ние сме така гласачки расположени - „може сме бедни у душа, неаме нешто многу пари, смрдиме и корнеме на прчовина, ама затоа знаеме да се изнапиеме ракија, изнајадеме шопски салати и да си ги направиме со модрици градите лупаји се за Македонија и Аце Македонски, и да умреме уживајќи“).

И капак на се, на моја свадба Српско, Грчко и Бугарско нема да се свири! АЈДЕ БЕ!!?!? Ако, важно ќе се свири Ред Бул секси Бул од Елена Велевска.. WHAT THE FUCK?!

Шала на страна, али од 1990 година па навака, интелектуално заостанавме за некои си 500 години уназад.. Па нашиве во турско биле поодмерени од ние денес.. Така да, во суштина, изборот не е помеѓу Партијата и Животот, затоа што денес (т.е. од 1990 па навака полека се градеше тоа) Партијата=Животот и обратно. Изборот е или ќе се промени оваа состојба или ќе кубуриме вака како би дочекале „дијамантска свадба“ = 65 години ПАРТИЈА=ЖИВОТ.

Мала дегресија, иначе вака коа ќе ми текне на некои од коментарите, не само овде на форумов, туку и меѓу луѓево воопшто, сеуште преовладува онаа неразјаснета и нелогична одбивност према поранешниот систем (без истиот да се познава) како едноумие, комунистички, тоталитарен и слични други пикантни епитети. Па овие бре денес од 1990 година навака се бетер бре! АЛо! Не ми се верува како го прелажале и уште го лажат овој народ со вакви дебилни фрази, кога истите тие што ги пласираат фразиве, се полоши и од оние што ги критикуваат.
Најжалосно е што младиве, родени од 1980 па навака, а кои се мочале и сереле в гаќи додека поранешниот систем сам од себе се распаѓал, наседнуваат на такви глупости, и тоа за што, за корка леб.. ццц пацерство.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.726
Поени од реакции
31.828
,btw,,,,,,megjutoa so koe pravo ,,se objavuvaat ,,,lichni podatoci,,,bez odobrenie o navedenite lichnosti,,,,,seedno dali se vo prashanje ,,chlenovi na VMRO,,,ili SDSM,,,ili ti mi bilo koja druga partija ,,,,

Kajgana Shop

На врв Bottom