Евро 2012 - група Д (Англија и Франција во 1/4 финале)

Кои две репрезентации ќе продолжат во втората фаза?

• Вкупно гласачи
    158

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
И шо ако е Англија? И нив против Германија не им признаа гол за 1-1, да беа некој фактор и пенал ќе им дадеа тогаш.

И не се палете бе, размислете малце, убаво ви посочи ob1 , да го признаеа голот па Англија ќе беше оштетена со гол од офсајд даден. Тогаш ќе беше домаќините ги местат, нели? Никако не ви се фаќа. Не навивам за овие ама што е право, право е.
Сакам да кажам со такви одлуки на судиите ми се одмили да глеам фудбал,треба ОДМА ДА СЕ СТАВИ ТЕХНОЛОГИЈА која беше испробувана пред некое време пошо вака само фудбалот у минус иде..

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
За технологија да, таква со сигнали, да нема никакви прекини. Онаква со прегледување снимки, челинџ ко у тенис, не, претерано е.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
И шо ако е Англија? И нив против Германија не им признаа гол за 1-1, да беа некој фактор и пенал ќе им дадеа тогаш.

И не се палете бе, размислете малце, убаво ви посочи ob1 , да го признаеа голот па Англија ќе беше оштетена со гол од офсајд даден. Тогаш ќе беше домаќините ги местат, нели? Никако не ви се фаќа. Не навивам за овие ама што е право, право е.
Не е работата што е Англија. Јас лично немам ништо против нив ама судиите се катастрофа на европсково. Како прва работа, еден куп пенали не беа судени за игра со рака во сопствениот шеснаесетник. Не е можно сето тоа да било ненамерно. Како второ, еден куп непостоечки офсајди се судени или обратно, не биле судени а ги имало. И да несакаш тоа ќе те исфрустрира додека го гледаш мечот и ќе почнеш да фрлаш клетви по судијата и помошниците ( не сум сигурен која е нивната улога, да помагаат на главниот судија или да земаат хонорар без врска затоа што во 70-80% случаи не се во право). Ова со Англија денес беше само капак на се што се случи во досегашниот тек на шампионатот.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
За кое лошо судење на европсково зборите,ја мислим дека до сега добро се суди освен ова денеска,какви пенали какви глупости,у сите тиа ситуаци раката е прилепена за тело и не пречи на движењето на топката.Што ќе беше ако све се судеше,само пенали ќе глевмо,ама ни тоа немаше да ви чини.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.204

Уште поголема грешка на судиите, секако имале превид - офсајд, прва грешка.Ако веќе не свирна офсајд, а топката е во голот, не е гол?!...Во секој случај дел судии се само ДЕКОР во последно време, шо би рекол Марјан Ников.А Англија незаслужено во 1/4.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
За кое лошо судење на европсково зборите,ја мислим дека до сега добро се суди освен ова денеска,какви пенали какви глупости,у сите тиа ситуаци раката е прилепена за тело и не пречи на движењето на топката.Што ќе беше ако све се судеше,само пенали ќе глевмо,ама ни тоа немаше да ви чини.
Пеналот за гејците во прво коло во првото полувреме не би рекол дека беше рака прилепена за тело. Пеналот за Холандија против Данска. Пеналот за Италија со Ирска. Сето ова беа далеку од раце прилепени за тело и овие ми текнаа во моментов а има уште такви ситуации. Судиите едноставно се избламираа на европсково.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Уште поголема грешка на судиите, секако имале превид - офсајд, прва грешка.Ако веќе не свирна офсајд, а топката е во голот, не е гол?!...Во секој случај дел судии се само ДЕКОР во последно време, шо би рекол Марјан Ников.А Англија незаслужено во 1/4.
Значи не ме сфаќаш, никој не вика дека не е гол ама читај го убаво об1, така ќе испаднеше Јужна Кореа бр. 2. Никој не вика дека не требаше да го признае ама сите заборавате дека имаше офсајд пред тоа.
Да бевме ние на местото на Англија сеа ќе се истуревме спамирања дека Блохин бил слеп шо се буни, да си видел прво дека имало офсајд.

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Уште поголема грешка на судиите, секако имале превид - офсајд, прва грешка.Ако веќе не свирна офсајд, а топката е во голот, не е гол?!...Во секој случај дел судии се само ДЕКОР во последно време, шо би рекол Марјан Ников.А Англија незаслужено во 1/4.[/quote]
Co 2 победи и реми, ич незаслужено :icon_lol:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
За технологија да, таква со сигнали, да нема никакви прекини. Онаква со прегледување снимки, челинџ ко у тенис, не, претерано е.
Или пак како во рагби, жолта крпа да фрла тренерот. :)

Eric The King

Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Или пак како во рагби, жолта крпа да фрла тренерот. :)
Овој предлог јас го предложив за последното Светско Првенство, ама добро е што еве и ти го постира. Најзакон работа!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Овој предлог јас го предложив за последното Светско Првенство, ама добро е што еве и ти го постира. Најзакон работа!
Не знам ти дали си бил сериозен, ама јас бев саркастичен. :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Греота е тоа што Кош не доби ни минута на првенството. Класи е над овие двајцава што се влечат во одбрана.
Ќе добие сега против Шпанија, а против Торес има искуство, знае како да се справи со него. :D

Eric The King

Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Не знам ти дали си бил сериозен, ама јас бев саркастичен. :)
Jaс сум сериозен, мора нешто да се преземе. Не знам дали знаеш како фунционира тоа во американскиот фудбал, ама мене ми се допаѓа!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Jaс сум сериозен, мора нешто да се преземе. Не знам дали знаеш како фунционира тоа во американскиот фудбал, ама мене ми се допаѓа!
Друже, таму играта е таква со многу прекини.
Да не глумиме Берни Еклстон во фудбалот, само ќе се искарикира играта така со непотребни глупости.

Да не збориме што на чиста одлука можат да фрлат жолто знаме тренерите и да прекинат напад во сред игра. Или пак како вчера, ако било гол и после англичаните дадат гол во контра-напад - а тренерот фрлил жолто знаме...што праиме?

Технологијата е веќе одааамна решението, но проблемот е чисто маркетиншки - со вакви контроверзни работи само се зголемува гледаноста, напротив. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom