Фан Клуб: Италија

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
КОНЕЧНО ДУРИ СЕГА УСПЕВАМ ДА ИСКОМЕНТИРАМ ЗА НАТПРЕВАРОТ ПРОТИВ ХРВАТСКА, И ИМАМ ДА КАЖАМ ДЕКА ЗА ЖАЛ ПОВТОРНО ОДИГРАВМЕ САМО ЕДНО ПОЛУВРЕМЕ:(
ПРАНДЕЛИ СО ОВА ФОРМАЦИЈА 3-5-2 НАЈВИСОКИОТ РЕЗУЛТАТ ШТО МОЖЕ ДА ГО ДОСТИГНА Е НЕРЕШЕНО И НИШТО ДРУГО, И ДОКОЛКУ САКАМЕ 1/4 ФИНАЛЕ МОЕ МИСЛЕЊЕ Е ДЕКА СЕЛЕКТОРОТ ТРЕБА А И МОРА ДА ЈА ТРАНСФОРМИРА ФОРМАЦИЈАТА ВО 4-3-3,ИЛИ 4-3-1-2 И ЈУВЕНТАШИ ДОСТА СО КАСАНО,ГЛЕДАТЕ ИЛИ ТАКА ОД ИНАЕТ САМО ЗБОРИТЕ, НЕЛИ ПРИМЕТИВТЕ ДЕКА ЕДИНСТВЕНИОТ ШТО ЈА ПРАВИ РАЗЛИКАТА ВО НАПАДОТ Е КАСАНО.
И ИСТО ТАКА МОРАМ ДА ГО ПОФАЛАМ ДУОТО КИЕЛИНИ-ЏАКЕРИНИ:tapp: ЗНАЕМЕ САМИТЕ ЗОШТО:P
ПОЗДРАВ И СЕ НАДЕВАМ ДЕКА ИТАЛИЈАНЦИТЕ ЌЕ ОДАТ ВО 1/4 ФИНАЛЕ А И НАВИВАЧКИ Е ДА СЕ НАДЕВАМЕ;) ... FORZA ITALIA

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.660
Поени од реакции
88.498
КОНЕЧНО ДУРИ СЕГА УСПЕВАМ ДА ИСКОМЕНТИРАМ ЗА НАТПРЕВАРОТ ПРОТИВ ХРВАТСКА, И ИМАМ ДА КАЖАМ ДЕКА ЗА ЖАЛ ПОВТОРНО ОДИГРАВМЕ САМО ЕДНО ПОЛУВРЕМЕ:(
ПРАНДЕЛИ СО ОВА ФОРМАЦИЈА 3-5-2 НАЈВИСОКИОТ РЕЗУЛТАТ ШТО МОЖЕ ДА ГО ДОСТИГНА Е НЕРЕШЕНО И НИШТО ДРУГО, И ДОКОЛКУ САКАМЕ 1/4 ФИНАЛЕ МОЕ МИСЛЕЊЕ Е ДЕКА СЕЛЕКТОРОТ ТРЕБА А И МОРА ДА ЈА ТРАНСФОРМИРА ФОРМАЦИЈАТА ВО 4-3-3,ИЛИ 4-3-1-2 И ЈУВЕНТАШИ ДОСТА СО КАСАНО,ГЛЕДАТЕ ИЛИ ТАКА ОД ИНАЕТ САМО ЗБОРИТЕ, НЕЛИ ПРИМЕТИВТЕ ДЕКА ЕДИНСТВЕНИОТ ШТО ЈА ПРАВИ РАЗЛИКАТА ВО НАПАДОТ Е КАСАНО.
И ИСТО ТАКА МОРАМ ДА ГО ПОФАЛАМ ДУОТО КИЕЛИНИ-ЏАКЕРИНИ:tapp: ЗНАЕМЕ САМИТЕ ЗОШТО:P
ПОЗДРАВ И СЕ НАДЕВАМ ДЕКА ИТАЛИЈАНЦИТЕ ЌЕ ОДАТ ВО 1/4 ФИНАЛЕ А И НАВИВАЧКИ Е ДА СЕ НАДЕВАМЕ;) ... FORZA ITALIA
Сакам да го пофалам Касано во нападот (y) Ѕвер, само се смее ( се клешти ) и трча ко мува без глава на теренот :cuc:

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
ај кажи ја разликата која ја прави - поконкретно асистенции,голови,изнудување слободни,корнери,пенали, се извинувам ако промашив некоја категорија

оваа селекција НЕМА НАПАД

Член од
7 јуни 2011
Мислења
4.309
Поени од реакции
3.365
Vo napad 100 pati podobro ke izigra Borini nego Baloteli ili Kasano...Mora da mu se dava sansa na deteto !!!

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.475
Поени од реакции
14.913
ај кажи ја разликата која ја прави - поконкретно асистенции,голови,изнудување слободни,корнери,пенали, се извинувам ако промашив некоја категорија

оваа селекција НЕМА НАПАД
ОВа е доста глупо што си го напиша, секој играч треба да се гледа во околностите во кои играл, т.е. колку изиграла целата репрезентација и колку бил неговиот придонес во сето тоа или колкава штета му нанесол на тимот, но ајде нека ти биде... Имаше добри асистенции, сега што Балотели не ги искористи тоа е друга работа. Изнудување пенали? А бе колку пенали имаше на цело првенство? Ти сакаш во два не цели изиграни натпревари да изнудил пенал, ако не тогаш имаме проблем, а бе ајде... Слободни изнуди, посебно еден против Шпанија кој беше блиску до гол, за корнери не обрнувам толку вниамение кој ги изнудил, па затоа не знам што и како е.

И нападот не може да игра сам за себе. А Касано башка е втор нападач, тој не е најблиску до гол... Е, па, се извинувам и јас :), но посебно против Хрватска создаваше шанси. Во второ полувреме што цела репрезентација се повлече и што од таква игра не можеш да очекуваш нешто многу од нападачите е друг муабет. Додека има кондиција да игра Касано во Италија нема конкуренција моментално. Ова се тешки натпревари, посебно Италија играше против Шпанија и Хрватска, ако тука си очекувал Касано и Балотели да дриблаат по десет души и да влезат со топка во гол, тогаш другарче здраво си се зезнал.

Кои играчи одиграа добро до сега за Итлаија? По мене Буфон, Де Роси, Пирло, Касано. Значи, не што одиграл лошо, туку беше во првата четворка.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Единствената грешка на Кјелини во двата натпревари,или чисти гол ситуации што дечково од твојот аватар ги пуцаше над гол или право у голман,не си реален

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
ОВа е доста глупо што си го напиша, секој играч треба да се гледа во околностите во кои играл, т.е. колку изиграла целата репрезентација и колку бил неговиот придонес во сето тоа или колкава штета му нанесол на тимот, но ајде нека ти биде... Имаше добри асистенции, сега што Балотели не ги искористи тоа е друга работа. Изнудување пенали? А бе колку пенали имаше на цело првенство? Ти сакаш во два не цели изиграни натпревари да изнудил пенал, ако не тогаш имаме проблем, а бе ајде... Слободни изнуди, посебно еден против Шпанија кој беше блиску до гол, за корнери не обрнувам толку вниамение кој ги изнудил, па затоа не знам што и како е.

И нападот не може да игра сам за себе. А Касано башка е втор нападач, тој не е најблиску до гол... Е, па, се извинувам и јас :), но посебно против Хрватска создаваше шанси. Во второ полувреме што цела репрезентација се повлече и што од таква игра не можеш да очекуваш нешто многу од нападачите е друг муабет. Додека има кондиција да игра Касано во Италија нема конкуренција моментално. Ова се тешки натпревари, посебно Италија играше против Шпанија и Хрватска, ако тука си очекувал Касано и Балотели да дриблаат по десет души и да влезат со топка во гол, тогаш другарче здраво си се зезнал.

Кои играчи одиграа добро до сега за Итлаија? По мене Буфон, Де Роси, Пирло, Касано. Значи, не што одиграл лошо, туку беше во првата четворка.
кажи колку глупа работа што нема досега ништо направено за Италија

FikoX

Impossible is nothing
Член од
13 август 2007
Мислења
2.850
Поени од реакции
128
Штом ќе играат со четворица во одбрана, а Барзаљи се враќа нека го стават Бонучи во напад, за да не кукаат Јувенташиве.

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.150
Поени од реакции
913
Буфон​
Маџо Барзаљи Киелини Балѕарети​
Монтоливо Де Роси Маркизио​
Пирло​
Касано Балотели​
ово е то !​

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
Маџо никако како десен бек во ваква формација,Абате 100 пати подобра солуција......Маџо е дупка во одбрана

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Буфон​
Маџо Барзаљи Киелини Балѕарети​
Монтоливо Де Роси Маркизио​
Пирло​
Касано Балотели​
ово е то !​
Tamu pirlo ako go naredis, isto kako da go nemas vo igra, se znae pirlo kaj igra pred odbranata odnosno site topki da idat preku nego na sredina...

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
можен - Buffon, Abate, Barzagli, Chiellini, Balzaretti, De Rossi, Pirlo, Marchisio, Motta, Cassano, Di Natale.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
Италија, незнам колку е способна, ама мора да победи со 3 разлика во случај Шпанија и Хрватска да одиграат нерешено ама 1-1. Значи доколку не се повтори скандинавското сценарио, во игра би била вкупната гол разлика и на Италија и е неопходна една таква победа. Можна е и победа од 3-1 но во тој случај Италија би имала иста гол разлика со Хрватска а не сум сигурен кој е следниот критериум во една ваква ситуација. Можеби фер плајот (жолти, црвени картони)?

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
^и мене тоа ме интересира .. :)

го читав Прандели кажа дека тимот може во текот на играта да ја смени формацијата, во зависност од ситуацијата .. значи доколку играат со 3 дефанзивци тогаш Де Роси е сигурен во одбрана, доколку играа со 4 тогаш Де Роси влегува во средина .. кажа дека ќе има некои промени за со Ираска, нешто најверојатно е да има измени на бековските позиции, Абате и Балцарети ин, Маџо и Џакерини аут или само Џакерини аут ... можно е и Ди Натале да започне наместо Балотели, ма да чисто сумњам во тоа .. средниот ред не треба да го фаќа, Пирло, Мота и Маркисио играат сосем солидно ..

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
баш интересен натпревар ќе биде ова - Италија не може да игра со влечкање како и секое првенство и да калкулира,сега мора да нападне и да избори сигурна победа

само најспремните треба да бидат извадени за овој дуел,ако се оди на 4-4-2 нека го остави Маџо како крило каде мава одлични спринтови да се покриваат со Абате покрај линијата......е сега игра со центарпутови би била чиста лудост против Ирците кои само тоа го знаат да го направат во одбрана и напад,но мора да се рашири играта за да играчите од средината имаат простор за шут

Kajgana Shop

На врв Bottom