Евро 2012 - група Ц (Шпанија и Италија во 1/4 финале)

Кои две репрезентации ќе продолжат во втора фаза?

• Вкупно гласачи
    230
Член од
25 декември 2008
Мислења
1.879
Поени од реакции
1.092
Навивачката химна на Хрватска за првенствово
http://www.youtube.com/watch?v=9zNUpnoNJvc
GLAS U NOĆI TVOJE IME TUŽNO DOZIVA
JA SI LICE KRIJEM POKRIVAM GA RUKAMA
TI SI PALA ONOG PUTA NISI USPJELA
AL DIŽI GLAVU NEDAJ SE
TVOJA DJECA BODRE TE

KAD HLADNE KIŠE PADAJU IL OGANJ ŽARI ZEMLJU TU
LJEPOTA TVOJA OSTAJE JER SAM TU I ČUVAM TE
JA TE VOLIM DOBRO ZNAM KAD TI PJEVAM OSJEĆAM
DA SMO KAO JEDNO MI U PORAZU I POBJEDI

OPET TVOJE IME JE NA ONIM USNAMA
A SAD RUKOM DRŽIM ČVRSTO GRB NA GRUDIMA
POBJEDOM SI ONU NADU TI PROBUDILA
DA SMO KAO JEDNO MI
SLUŠAJ KADA KAŽEM TI

SA VRHA VELEBITA
ZAORI JEKA HRVATSKA
NEKA TVOJI VALOVI
NOSE PRIČU O TEBI
DA ME ČUJU PJEVAT ĆU
ONU PJESMU NAJLJEPŠU
GUBILA IL DOBILA
ZAUVIJEK SI MOJA VOLJENA

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Ако некој досега бил изигран на нечесен начин тоа е Италија на ЕП 2004. Мене не ми текнува Италија да одиграла договорен меч со друга репрезентација или некој да им пуштил за да поминат а притоа да биде оштетена трета репрезентација. Ситуацијава сега само им ги враѓа сеќавањата на мечот помеќу топлите браќа Шведска и Данска и имаат потполно право да размислуваат во таа насока. Е сега веќе кога го вртиш муабетот на клубско ниво со курвата и поштењето, Динамо Загреб во ЛШ намести меч каде беше оштетена трета екипа така да ни на нив не им е ова непозната работа, нека не се прават наивни.
Биле изиграни и сега кој кур им е филмот....... од каде се тие толку убедени дека ќе им се случи тоа втор пат? Баш сега и сакам да им се случи втор пат после цело јадење гомна.
Ирска сигурно победена е ?
Апсолутно се убедени дека Шпанија и Хрватска ќе изиграат 2-2....... ? Ако сакаат сега можат од хрватскиот и шпанскиот фудбалски сојуз да ги тужат италијаните за клевета. Со кое право го прават тоа ? Знаеш какви сериозни обвинувања се тоа што пласираат во Италија ?

Иначе на графчиња гледаше и дозна дека е наместена Динамо - Лион ?
Докази за тоа има ? Или Вида што намигнал е главнио "доказ" ?
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 15:11 ---
А од тој поштен тим на Динамо Загреб има дури 5 репрезентативци во составот на Хрватска и бар уште 4-5 екс фудбалери на Динамо кои и сега се во составот што значи горе доле 10тина. И секако на чело на тој тим е најпоштениот човек Мамич ..
Италија пола тим го има од екипа што си местеше титула да земе........,а бога ми ни другите екипи не беа чисти.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Биле изиграни и сега кој кур им е филмот....... од каде се тие толку убедени дека ќе им се случи тоа втор пат? Баш сега и сакам да им се случи втор пат после цело јадење гомна.
Ирска сигурно победена е ?
Апсолутно се убедени дека Шпанија и Хрватска ќе изиграат 2-2....... ? Ако сакаат сега можат од хрватскиот и шпанскиот фудбалски сојуз да ги тужат италијаните за клевета. Со кое право го прават тоа ? Знаеш какви сериозни обвинувања се тоа што пласираат во Италија ?

Иначе на графчиња гледаше и дозна дека е наместена Динамо - Лион ?
Докази за тоа има ? Или Вида што намигнал е главнио "доказ" ?
--- надополнето: 17 јуни 2012 во 15:11 ---

Италија пола тим го има од екипа што си местеше титула да земе........,а бога ми ни другите екипи не беа чисти.
Понекогаш не треба голема филозофија за да се види дека некој меч е наместен. 5-6 гола примени за пола саат се повеќе од доказ дека мечот Динамо го пушти и со тоа го оштети Ајакс.
За разлика од нив кои оштетиле екипа од друга земја и за разлика од Шведска и Данска кои оштетиле трета репрезентација, Италија со интерните клупски местенки во домашото првенство не оштетила никој освен себе. Им падна рејтингот, гледаноста, коефициентот во УЕФА и ред други работи. Ако е за така во секое првенство има местенки (немој да ми кажеш дека Хрватското е чисто жити се) ама мене тоа не ме тангира затоа што тие местенки не одат против мој тим или репрезентација, нивни проблем што се вика. Значи збориме за две различни работи. Местење каде како поразен испаѓа некој трет и местење кое е исклучиво против тебе како што објаснив погоре. Доколку Шпанија и Хрватска наместат 2-2 тоа сигурно нема да се одрази негативно на фудбалот во овие две земји како што негативно се одразија местенките во Италија за италијанскиот фудбал.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Понекогаш не треба голема филозофија за да се види дека некој меч е наместен. 5-6 гола примени за пола саат се повеќе од доказ дека мечот Динамо го пушти и со тоа го оштети Ајакс.
За разлика од нив кои оштетиле екипа од друга земја и за разлика од Шведска и Данска кои оштетиле трета репрезентација, Италија со интерните клупски местенки во домашото првенство не оштетила никој освен себе. Им падна рејтингот, гледаноста, коефициентот во УЕФА и ред други работи. Ако е за така во секое првенство има местенки (немој да ми кажеш дека Хрватското е чисто жити се) ама мене тоа не ме тангира затоа што тие местенки не одат против мој тим или репрезентација, нивни проблем што се вика. Значи збориме за две различни работи. Местење каде како поразен испаѓа некој трет и местење кое е исклучиво против тебе како што објаснив погоре. Доколку Шпанија и Хрватска наместат 2-2 тоа сигурно нема да се одрази негативно на фудбалот во овие две земји како што негативно се одразија местенките во Италија за италијанскиот фудбал.
Понекогаш треба малце поглема филозофија да видиш дека една екипа е претепана,некарактерна,екипа која се откажа веќе во 45 минута,која едвај чекаше да дојде крајот,екипа која прими 2 гола од офсајд и играше 70 минути со играч помалку........екопа која немаше никаков мотив да намести 1-7 резултат во ЛШ.Знаеш ли ти колку штета им донесе тој резултат ?Угледот цел го изгубија,играчите не можат ни да ги поклонат веќе,а не па да ги продадат.Мамиќ може е лопов и си има психички проблеми,но типот едно не е,а тоа е идиот.Не е ни он толку улав.
Мотив нема,доказ за финаксиска трансакција во клубот или кај некој од играчите нема,доказ за ставена поголема сума во некоја кладилница нема.......тогаш од каде е наместена ?
Поентата на мојот пост не беше таа,али ете таму го свртевте муабетот.

Швдеска и Данска ги оштетиле,тие 2 земји се како газ и гаќи,а меѓу тие две не се наоѓа европскиот и светскиот првак........не е иста ситуацијата.
Дали си ти свесен колку тешки обвинувања се тоа ?
Па плус тоа однесување како Ирска да не постои во оваа ситуација.Хејј па тие веќе укнижиле 3 бода против ирците,готова работа е тоа,само останува да не изиграат овие 2-2,3-3......
Која ароганција и кој образ треба да го имаш се тоа да правиш.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Понекогаш треба малце поглема филозофија да видиш дека една екипа е претепана,некарактерна,екипа која се откажа веќе во 45 минута,која едвај чекаше да дојде крајот,екипа која прими 2 гола од офсајд и играше 70 минути со играч помалку........екопа која немаше никаков мотив да намести 1-7 резултат во ЛШ.Знаеш ли ти колку штета им донесе тој резултат ?Угледот цел го изгубија,играчите не можат ни да ги поклонат веќе,а не па да ги продадат.Мамиќ може е лопов и си има психички проблеми,но типот едно не е,а тоа е идиот.Не е ни он толку улав.
Мотив нема,доказ за финаксиска трансакција во клубот или кај некој од играчите нема,доказ за ставена поголема сума во некоја кладилница нема.......тогаш од каде е наместена ?
Поентата на мојот пост не беше таа,али ете таму го свртевте муабетот.

Швдеска и Данска ги оштетиле,тие 2 земји се како газ и гаќи,а меѓу тие две не се наоѓа европскиот и светскиот првак........не е иста ситуацијата.
Дали си ти свесен колку тешки обвинувања се тоа ?
Па плус тоа однесување како Ирска да не постои во оваа ситуација.Хејј па тие веќе укнижиле 3 бода против ирците,готова работа е тоа,само останува да не изиграат овие 2-2,3-3......
Која ароганција и кој образ треба да го имаш се тоа да правиш.
Кој еднаш се изгорел од млеко и на јогурт ќе дува. И тогаш се плашеа од истото притоа пред време укнижувајќи ги трите бода со Бугарија и стравовите им се остварија. Јас искрено не гледам некоја разлика од тогашната Бугарија и сегашнава Ирска. Италија одигра во најмала рака рамноправно со Шпанија и Хрватска а на моменти и беше подобар противник и сега не гледам причина зошто да не ја победат една Ирска која покрај споменатите две изгледаше како мало дете кое се изгубило на панаѓур и си ги бара таткото и мајката.

Член од
25 август 2009
Мислења
2.078
Поени од реакции
1.243
Го направија со Чиле мислам на СП пред 2 години,а и со тоа нерешено 2-2 идат и они и Хрватска.Шпанија со 2-2 резултат не ризикува пласман,напротив го осигурува.
Само и ја не верувам во таа можност,но ете само да ти реплицирам дека и оваа Шпанија знае така курвински да си изигра.

Иначе многу ме нервива ова жабариве што дигаат паника,веќе се уверени дека е готово дека 2-2 ќе заврши Шпанија - Хрватска и дека Италија ќе ја тепа Ирска.Како прво ова е ко о чему,курва о поштењу муабет.... кај немаат право да зборат за местенки,бар не они,уште и ги вреѓаат другите двајца и набедуваат дека веќе се договориле.
Како второ, они воопшто и не размислуваат за ирците дека постојат,они укнижиле 3 бода веќе......кое потценување,се надевам дека ќе им се одбие од глава тоа и дека ирците ќе им земат бод.
Ич не ги сакам циганиве шпански,ама само ради ова што прават сега италијаниве сакам да испаднат.
што направија со Чиле? си тепаа најпоштено , a никој не им беше крив на Швајцарија што неможе да победат против еден Хондурас...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
што направија со Чиле? си тепаа најпоштено , a никој не им беше крив на Швајцарија што неможе да победат против еден Хондурас...
Си тепаа со резултат што им одговараше.Од кога беше 2-1 не мрднаа ни они ни чиленаците....
Небитно,али не се ни они имуни на тоа.Мислиш дека кога ќе излезат на терен и веќе да почне утакмицата да иде кон тој смер,дека нема да им се мотаат тие 2-2 на сите низ глава ?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
ај дознајте ми утре дали ди натале ќе игра прва постава и цитирајте ме за да ми стигне известување

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Не верувам ни 1% , но ептен сакам да ги наместат гадниве Италијанци.:D

I

IBIZA SOUND

Гостин
kako trebe da zavrse natprevarot spanija hrvatska za italija da ode
i ima li nekakvi sansi spanija da ispadne ili sigurno ode :)

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
Ама ич не ги сакам италјанциве ...

:love:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
kako trebe da zavrse natprevarot spanija hrvatska za italija da ode
i ima li nekakvi sansi spanija da ispadne ili sigurno ode :)
Италија оди понатаму доколку победи со Ирска и има победник на другиот дуел. Исто така Италија оди доколку победи а на другиот дуел нема голови. Ако Шпанија и Хрватска одиграат 1-1, Италија мора да победи со 3-0. Со нерешено 2-2 или повеќе помеѓу Шпанија и Хрватска Италија отпаѓа без разлика што ќе направи на дуелот со Ирска.

Шпанија може да отпадне доколку загуби од Хрватска а Италија ја победи Ирска.

Kajgana Shop

На врв Bottom