МВР ве предупредува!

• Креатор на темата Креатор на темата iksimkd
  • Време на започнување Време на започнување
Мвр кога ќе ги покаже фотките од крајслерите како непрописно паркираат, како сечат дупла пуна, како стојат на автобуска, тогаш нека се прават фраери.

Мош да камерите ќе бидат подобра опција. Уствари сигурно ќе бидат. Само една вистинита случка.

Место на настанот: некаде во Кочани.

Полицаец сопира некој Скопјанец. Пазете зошто е казнет Скопјанецот, спазете го дејствието на муабетот:

Полицаецот : Кажи пи ле бе!? ( Мислејќи дали Скопјанецот се напил вечерта).

Скопјанецот го слуша " Kaжи пиле " и му одговара: Пиле.

Полицаецот: Абе не ме заебавај, кажи пи ле?

Скопјанецот: Пиле

И така полицаецот се курчи и му влепува казна. Јбг тоа е.

Би рекол посоодветен наслов за видеото, а и пораката што МВР сака да ја прати е ЗАПЛАШУВАМЕ наместо предупредуваме. :) Сфатија и они дека народов функционира само кога го заплашуваш и казнуваш и кога таа казна е минимум x10 од приходите што ги има. Welcome to Macedonia - a country where the government intimidates their own people. :P

Мош да камерите ќе бидат подобра опција. Уствари сигурно ќе бидат. Само една вистинита случка.

Полицаец сопира некој Скопјанец. Пазете зошто е казнет Скопјанецот, спазете го дејствието на муабетот:

Полицаецот : Кажи пи ле бе! ( Мислејќи дали Скопјанецот се напил вечерта).

Pa od glup dzandar poveke i ne ocekuvav,seljandura teska oblekla uniforma.

Значи имаат под контрола , камерите чисти регистрираат секое движење.
Многу ми се допаѓа со камерите заради безбедноста.

Се надевам ќе почнеме да ги почитуваме правилата на сообраќај ... а и да добиеме навика да даваме предност на пешаци , а пешаците да се движат по обележани места и да чекаат на семафор.

Јас неколку пати како пешак поминав на црвено , пошто ако чекаш на семафор те гледаат чудно останатите пешаци , што му е на овој што чека.
А на истата раскрсница имаше камери , можда ќе ме прикажат и мене овие од МВР , се надевам нема да ме казнат.

Полицаецот : Кажи пи ле бе!? ( Мислејќи дали Скопјанецот се напил вечерта).

:pos:
Да си е**ш векот ме изнасмеа. :icon_mrgr:

Се надевам ќе почнеме да ги почитуваме правилата на сообраќај ... а и да добиеме навика да даваме предност на пешаци , а пешаците да се движат по обележани места и да чекаат на семафор.

Јас неколку пати како пешак поминав на црвено , пошто ако чекаш на семафор те гледаат чудно останатите пешаци , што му е на овој што чека.
А на истата раскрсница имаше камери , можда ќе ме прикажат и мене овие од МВР , се надевам нема да ме казнат.
Како да не ќе те казнеле. Ко ќе ти покажат снимак ти ќе кажеш дека си бил у подрум. Ај да ги видам нека те казнат.

Dardanija...vie ste nevidlivi za kamerite.

Ако почнам јас низ Велес да сликам како паркираат партиски полтрончиња, што правиме тогаш? Сред чаршија паркира како ќе му текне, а на 5 метра од таму казнуваат таксисти за банални причини. И ова не го измислувам, со свои очи имам видено, еднаш и се расправав со едни полицајци, ми рекоа да заќутам.

Сме го смениле грбот а јас не знам за тоа? Каде е црвената петокрака на грбот на амблемот на МВР на крајот од видеото? :)

Ако стаа камере низ Тетово, е тек тогаш реакциите и прекршоците ќе бидат библиски.

Јас се прашувам дали тогаш полицијата ќе биде моќна да ги наплаќа казните или многу вероватно е дека ќе им се расипе софтверот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom