Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Ситуацијата во Шкендија сеуште не е јасна. До крајот на следната недела се ќе биде јасно, кој ќе си оди, кој ќе си остане и кој ќе си дојде.

Моментално само Ерсен Сали отиде во Дачија, на Никитовиќ не му е продолжен договорот, а сите други се во преговори со Шкендија за да го продолжат договорот. Нема никакво раскинување на важечки договори.
На тренинзите се појавил Ертан Хасан наш поранешен играч кога бевме во Втора Лига, а во текот на следната недела се очекуваат 2-3 нови имиња.

За Аломеровиќ да има шанси да си оди и најверојатно ќе си оди во Металург бидејќи не му го продолжуваат договорот. Пеев и Марко Јовановски имаат уште една година договор со Шкендија така да нема шанси да си заминат ако Шкендија не сака. Можеби има нешто вистинито за Пеев бидејќи поголемиот дел на сезоната го помина на клупа, така да можеби ќе биде продаден.

Сите тие играчи на кои им заврши договорот се појавиа на тренинзите и траат преговорите за продолжување на договорите. Бериша и Цуцули бараат клуб во странство, ако не испадне ништо остануваат. Усеини 99% останува. Не знам каква е ситуацијата со Елмедин Реџепи, се зборува дека нема да го задржат и можеби ќе си оди во Дрита или Руфеја.

Со Положани траат преговорите, а не знам до каде се со Ејупи.
Пеев побарал раскин на договор поради неколку заостанати плати и веројатно веќе му е уважено барањето.
Кировски официјално потпишал за Металург ? :/
Не е уште. Мислам дека во понеделник треба да им даде одговор дали ја прифаќа понуда или ќе се реши повторно да бара клуб на страна.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Спорот го доби австриецот, но сега пак пробуваат нешто тие. Соработуваат со Реџеп Беџети (поранешниот потпреседател на ФФМ) и некои други мафијашки структури, но изгледа сепак останува австриецот. Сега сите сакаат дел од колачот бидејќи со преминувањето на АД после ќе сакаат да ќарат со продавање на акциите.
:pos: :pos: :pos: Така е тоа во фудбалот, ова мислиш Пивара или Алкалоид е...

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
:pos: :pos: :pos: Така е тоа во фудбалот, ова мислиш Пивара или Алкалоид е...
Не знам што е смешно? Гарнитурата што сакаат да ја превземат Шкендија се обични лигуши кои за пари и своите жени би ги продале, а ако се знае дека има интерес во Шкендија да влезат други спонзори кога ќе премине во АД тогаш сите трчаат да ќарат.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Не знам што е смешно? Гарнитурата што сакаат да ја превземат Шкендија се обични лигуши кои за пари и своите жени би ги продале, а ако се знае дека има интерес во Шкендија да влезат други спонзори кога ќе премине во АД тогаш сите трчаат да ќарат.
Ад не ви ги брише долговите, ад не ви ја зголемува цената, во фудбалот нема пари, во фудбалот треба да се даваат пари... Шкендија со неиграње во ЛШ губи доста пари, ако некако успее да не игра и ЛШ ќе биде многу во минус, не пак пари да се направат...

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ад не ви ги брише долговите, ад не ви ја зголемува цената, во фудбалот нема пари, во фудбалот треба да се даваат пари... Шкендија со неиграње во ЛШ губи доста пари, ако некако успее да не игра и ЛШ ќе биде многу во минус, не пак пари да се направат...
Долгови нема многу, ситно нешто останало така да тоа не е проблем.
Јас ти зборувам едно ти велиш друго. Јас ти кажувам дека сакаа да ја превземаат Шкендија пошто одма откако ќе се направи АД ќе има многу нови спонзори што ќе сакаат да влезат во Шкендија и ете им можност да профитираат нешто.
Јас ти кажувам која им е замислата, не сакаат тие да влезат и да си останат па и да ја финансираат Шкендија, сакаат да го искористат моментот.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Долгови нема многу, ситно нешто останало така да тоа не е проблем.
Јас ти зборувам едно ти велиш друго. Јас ти кажувам дека сакаа да ја превземаат Шкендија пошто одма откако ќе се направи АД ќе има многу нови спонзори што ќе сакаат да влезат во Шкендија и ете им можност да профитираат нешто.
Јас ти кажувам која им е замислата, не сакаат тие да влезат и да си останат па и да ја финансираат Шкендија, сакаат да го искористат моментот.
Ама кој е проблемот сега да влезат спонзорите? Мислиш дека спонзорите тукутака ќе влезат со секој сопственик? ... Ајде, ќе видиме...

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ама кој е проблемот сега да влезат спонзорите? Мислиш дека спонзорите тукутака ќе влезат со секој сопственик? ... Ајде, ќе видиме...
Има заинтересирани спонзори, ако остане австриецот тогаш тој ќе го има мнозинството на акциите и нема да ги продава, а ако влезат Ибиши и компанијата тогаш тие ќе ги даваат одма. Е сега дали ќе влезат тоа не се знае, ама овие мафијашиве подготвени се да ги продаваат и пониско од реалната цена само да ќарат нешто.

Но Ќатип Османи сега пред 30 минути на МТВ 2, во емисијата за ЕП кажа дека според последните информации што ги има решена е таа работа т.е останува австриецот.

B

Beck's

Гостин
inaku samo sto dobiv informacija deka deneska e postignat dogovor so Artim Pollozhani, pa da pocekame podobro i na oficialna potvrda :D

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
sto e so Ertan Hasan eden drugar moj sto igra za Rufeja mi rece deka veke e igrac na Shkendija

ako e tocno togas super podoar od Ersen e moze ve cudi faktot sto igral 2liga no tamu otisol od zimskiot preoder rok zatoa so bil sloboden igrac nesot taka i stanal najdobar strelec so 17/18golovi kako sto znam jas.

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
Oficialno.
Novoto rakovodstvo na Shkendija ke bidat Avstrijcite vo sorabotka so Nuriman Shaqiri.

Od Shkendija ide : Oliver Peev(Metalurg) Kemal Almerovic (Iran ili Metalurg) Vladimir NIkitovic N/A i Ersen Sali Dacia.
A vo denovite za Shkendija ke potpishuvat : Genc Iseni, Ertan Hasan, 2ca igraci od Kosovo i Artim Pollozhani so Muzafer Ejupi sega po racistuvanjeto na problemot so upravata treba da dojdat vo Shkendija.
Za Pollozhani ne e sigurna situacijata a za Ejupi sansite se pogolemi da dojde kaj nas.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Oficialno.
Novoto rakovodstvo na Shkendija ke bidat Avstrijcite vo sorabotka so Nuriman Shaqiri.

Od Shkendija ide : Oliver Peev(Metalurg) Kemal Almerovic (Iran ili Metalurg) Vladimir NIkitovic N/A i Ersen Sali Dacia.
A vo denovite za Shkendija ke potpishuvat : Genc Iseni, Ertan Hasan, 2ca igraci od Kosovo i Artim Pollozhani so Muzafer Ejupi sega po racistuvanjeto na problemot so upravata treba da dojdat vo Shkendija.
Za Pollozhani ne e sigurna situacijata a za Ejupi sansite se pogolemi da dojde kaj nas.
А дечко за тебе да не важат посебни правила па пишуваш на латиница?

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Не постој такво правило, морално е да се пишува на кирилица, но не и задолжително.
Во тој случај јас се извинувам!
Само се сеќавам одамна беше на една тема еден член беше укорен заради тоа, па заради тоа јас го сметав како правило тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom