Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

• Креатор на темата Креатор на темата flopo
  • Време на започнување Време на започнување
Да ве прашам, колку долго ви трае полнењето на батеријата на ајфон ?

Зависи што му правиш.

Нормално телефонско користење (разговори и пораки) - 2-3 дена. Со интернет, игри, музики, јутуб, чуда.... еден ден.
Секој смартфон е ист во овој поглед.

Зависи што му правиш.

Нормално телефонско користење (разговори и пораки) - 2-3 дена. Со интернет, игри, музики, јутуб, чуда.... еден ден.
Секој смартфон е ист во овој поглед.

Не сум бил јасен изгледа.

За колку време ви се полни батеријата.

Не сум бил јасен изгледа.

За колку време ви се полни батеријата.
Не сум мерел, али за разлика од други телефони се полни со брзината на светлината... негде одприлика од 0% до 100% батерија ми се полни за саат ипол

Ај малку помош.
Последниве два дена кога ке го уклучам iPhone 3g да ми се полни преку УСБ порт и тогаш од пцто ми се гасат надворешните уреди што ми се приклучени, на пример, еднаш тестатурата што e на PS/2 конектор и некогаш маусот, што е на усб порт. Потоа треба да го рестартирам за пак да проработат.
Пробав да го полнам ајфонот на лаптопите, имам три и нејке на никој, на eeеPc-то ми вика "Power surge on hub port", а на другите два лаптопи не го ни препознава. До пред два три дена беше се ок.
На некој му се има десено слично?

Има ли некаде каде прават ова jailbreak за ајфон?. Ми е страв да не го заебам телефонот, самиот ако чепкам.

Ај малку помош.
Последниве два дена кога ке го уклучам iPhone 3g да ми се полни преку УСБ порт и тогаш од пцто ми се гасат надворешните уреди што ми се приклучени, на пример, еднаш тестатурата што e на PS/2 конектор и некогаш маусот, што е на усб порт. Потоа треба да го рестартирам за пак да проработат.
Пробав да го полнам ајфонот на лаптопите, имам три и нејке на никој, на eeеPc-то ми вика "Power surge on hub port", а на другите два лаптопи не го ни препознава. До пред два три дена беше се ок.
На некој му се има десено слично?

Од кога ти прави вака? Што си инсталирал/направил пред да почне вака да те зеза?

Има ли некаде каде прават ова jailbreak за ајфон?. Ми е страв да не го заебам телефонот, самиот ако чепкам.

Јас можам да ти го средам ако не знаеш сам.

Од кога ти прави вака? Што си инсталирал/направил пред да почне вака да те зеза?
Oд вчера конкретно, не сака да се полни и кога ке го приклучам на усб на ПЦ-то обавезно се гаси тастатурата или маусот и морам да го ресет пц.
На лаптопот не го ни препознава дека е конектиран со кабелчето.
Батеријата ми е на 5%, живци искинав...
Немам полнач за во ѕид, да пробам дали така ке сака.

Ако дозволиш да се испразни до крај, тогаш мора да го уклучиш на ѕиден полнач и тоа оригиналниот шо иде со него. Барем кај мене беше така на 3џи-то.

Oд вчера конкретно, не сака да се полни и кога ке го приклучам на усб на ПЦ-то обавезно се гаси тастатурата или маусот и морам да го ресет пц.
На лаптопот не го ни препознава дека е конектиран со кабелчето.
Батеријата ми е на 5%, живци искинав...
Немам полнач за во ѕид, да пробам дали така ке сака.

Можно е да си инсталирал нешто преку Cydia. Пробај рестартирај го во Safe Mode преку SBSettings и после пробај да го полниш. А пробај и на некој 6ти компјутер.

Со gevey ultra и плус некои софтверски средувања

Што пари ке треба за тоа и кој може да го направи ? Како што прашував и гледав демек со тој фирмвер не можело на др картички кај нас...

Само што купив нов Ipad3...
Иам некои прашања :
Му пишува ли на некој кога ќе го стави USB кабелот од Ipad 3јката во лаптоп (WIndows 7) - на местото за состојба на батерија "Not Charging" ?????
Зошто кога правам Sync преку кабел, (Ipad3 и лаптоп W7) на лаптопот имам интернет преку Lan, а не се дели интернетот и на Ipad- от..?

Сакам да прашам, телефонот ми е донесен од Англија и на него има моментално 4.1 софтвер , што ке се случи ако му дадам Update преку iTunes ке се updatetira 4.1.1? или ке се заклучи на скрос... или има друг начин како да му дадам упдајте за 4.1.1 софтвер?
--- надополнето: 2 јули 2012 во 01:53 ---
бидејки преку 4.1 софтверот не ми работи Safari , cydia... :S

Zdravo pomagaci i odmagaci! Imam eden mal (mozebi golem) problem na uredov ( iphone 3G 8Gb)

- Za vreme na formatiranje na telefonot bese slaba baterijata , pa se iskluci. Voopsto ne se pusta , samo go pokazuva znakot za polnejne na baterijata a ustvari ne pokazuva deka se polni.

Molba do strucnite lica na forumov za kakvo bilo resenie , prosto ili slozeno sveedno.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom