Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Vlatko_Gjorce не би рекол дека глумата е крш,сепак Фасбендер ака Дејвид 8 по мое мислење е ХАЛ 9000 во тело на андроид и заслужува оскар за споредна глума.

А за
Исус,тоа е само шпекулација,се ќе се дознае во другите 2 дела,освен ако Ридли ни даде LOST епилог.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
daj predlozite nekoj mindfuck film ko usual suspects,primal fear,fight club po 3 pat baram, fala :D

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Некој го гледал 'Moon'?

Ме интересира дали го има на добра снимка, и можеби некој адискусија да се започне за него?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Го имам гледано филмот,тамам кога излезе.Доста бавен во стил на Одисеја 2001,интересна глума.

Го хајпаа дека бил како Одисеја 2001 а јас како Кјубриков фан си реков да му дадам шанса,но не ми беше нешто посебен.

Повеќе ми се бендиса District 9 од истата година.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Го имам гледано филмот,тамам кога излезе.Доста бавен во стил на Одисеја 2001,интересна глума.

Го хајпаа дека бил како Одисеја 2001 а јас како Кјубриков фан си реков да му дадам шанса,но не ми беше нешто посебен.

Повеќе ми се бендиса District 9 од истата година.
Да има таков вкус, на одредени делови од филмот, ама и јас не би рекол дека до толку сличен како Одисеја на Кјубрик (исто зборам како фан :) )

И мене ме зачуди она за споро (и кога чув дека бил кратен ...) си викам замисли цел филм да го гледав човече.

Disctrict 9 беше феномен, и ми се допадна приказната ептен, не беше нешто типично од Холивуд :D

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Да има таков вкус, на одредени делови од филмот, ама и јас не би рекол дека до толку сличен како Одисеја на Кјубрик (исто зборам како фан :) )

И мене ме зачуди она за споро (и кога чув дека бил кратен ...) си викам замисли цел филм да го гледав човече.

Disctrict 9 беше феномен, и ми се допадна приказната ептен, не беше нешто типично од Холивуд :D
Moжеби затоа што доаѓа од Јужна Африка?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.631
Поени од реакции
34.020
Јас сум еден од хејтерите. District ми беше лош. Али Moon, Kevin Spacey.. :cuc:

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
daj predlozite nekoj mindfuck film ko usual suspects,primal fear,fight club po 3 pat baram, fala :D
Ме потсети со Primal Fear на еден филм со Ричард Гир The Mothman Prophecies се вика. Не е лош трилер, инаку Gothika е добар психолошки трилер.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Ако му се глеа на некој Bourne-like* акција му го препорачувам Safe House.

*значи не ги споредувам по квалитет

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Moon ми се свиѓаше оти немаше многу ликови и дијалози. Плус мајндфак... Ама бавен е
мојот attention span < времетраење на филмот :D

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Moon е типичен пример за нискобуџетна и независна кинематографија at its finest. Воопшто не ми беше досаден, напротив цело време чувствував некаква напната атмосфера. Иако мора да му се честита на Роквел што го носи целиот филм на грб, за мене врвот на филмот е Спејси. Посовршена гласовна глума немам видено на филм. И покрај тоа што глумата му се состои од монотоност и непокажување емоции, сепак го тера гледачот постојано да се прашува кои се мотивите на Gerty.

Инаку, Moon не би можел да го споредувам со District 9. Не дека овој вториот е лош, ама е многу поразличен од првиот, и покрај тоа што и двата се научна-фантастика. Moon е попсихолошки, побавен и остава дејството само да си тече. District 9 е поакционен филм, иако има супер главен лик кој совршено е обработен. Мене ептен ми се допадна, ама ако бирам кој е подобар помеѓу двата, дефинитивно би го одбрал Moon.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.558
Поени од реакции
2.521
не би рекол дека глумата е крш,сепак Фасбендер ака Дејвид 8
можеби (,) не го приметив, пошто цело време ме потсеќаше на Џад Лоу :):) (на кого што, пази, сега видов, правото име му е Дејвид :P )

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Into the Wild - http://www.imdb.com/title/tt0758758/

Филмов е според вистинска приказна која ќе ве шокира. Се работи за едно младо момче кое откако ќе дипломира ќе одлучи да остави се што има и да го помине неговиот живот во дивината, на патот кон неговот остварувањето ќе му се случат многу нешта кои што ќе му го сменат начинот на размислување.
На имдб има 8.2 ја би му дал чиста 10ка без сомнение, едноставно филм кој мора да го погледнете, а откако ќе го погледнете ќе барате како јуткави клипови од автобусот на јутјуб... :)
Завршена е дискусијата за тој филм, чисто да си прочиташ кој што имал да каже. Можеш се разбира да ја продолжиш овде, само внимавај на спојлери.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Не предложувам многу филмови и не пишувам рецензии. Но има ли подобар филм за ретко предложување од некој нискобуџетен, интелигентен, потценет филм кој алудира дека гледачот и обожавателот е многу паметен и кул? Не. :D
А не најдов рецензија или било што за филмов во подфорумов, така да me > you
I've struck gold I guess...

Трејлерот не помага ич. Подобро да не го гледате
И најверојатно ќе најдете подобри рецензии на имдб кај што копиљаците се фалат колку се они паметни со тоа што го гледале филмов и го сакале
Професорот Џон се спрема за да се сели. Доаѓаат кај него неговите пријатели, сите интелектуалци, професори со докторати во различни области. Џон тврди дека е човек стар 14000 години. Ова тврдење буди различни реакции кај сите ликови (сигурно ќе се пронајдете во еден). Низ целиот филм тече дискусија за разни филозофски и религиски теми. Цел филм е напнат и секогаш те тера да помислиш на темата на која зборуваат. Овие спојлери не знам дали би ви смениле нешто многу, но ако сакате plot twists не ги читајте, а ако го гледате филмот само заради дијалозите и пораките, читајте ги ако сакате.​
После долг муабет и убедување дали лаже или не, тој тврди дека бил Исус. Тука кажува тој дека многу работи се различни од тоа што го пишува во библијата.
Вториов спојлер е повеќе аматерско раскажување, ама whatеva', whateva' ill do what i waunt!
На крајот некаде, психологот го обвинува Џон дека лаже и му се „заканува“ дека ќе го пријави за лудак. Џон не сака да ризикува ништо бидејќи како што има кажано самиот му е страв од луѓе во бели костими да го набљудуваат додека тие пушат цигари. Па тој им вика дека ги лажел. И кога тврди дека ги лажел дава добри аргументи како на пример дека ја има најдобрата публика за вакво тврдење: психолог, теолог, физичар, историчар итн... Во текот на 10те години што се познава Џон со пријателите не остарел многу според нив. Џон ја кажуваше вистината. Почнуваат луѓето да си заминуваат и остануваат уште девојка му и психологот. Психологот ги наслушнува Џон и девојка му како прават муабет каде што Џон кажува дека бил професор во [не знам која година], каде што психологот го препознава својот татко. Итн итн, испаѓа дека психологот му е син на Џон (а всушност психологот е два пати постар од Џон). Психологот добива срцев удар и ова е прв пат Џон да си види свој син како умира.
Нема ич акција и уште помалку ефекти. Актерите не се многу познати, но добро изглумија. Може филмов и малку да ве насмее бидејќи има еден интересен лик што кажува one-liners и се „подбива“ со останатите. Има малку актери и целиот филм се врти само околу нив. Повеќе внимание е дадено на дијалозите и приказната.​
Омилен филм ми е после фајкла. Не знам да му дадам оцена, најверојатно 9/10 оти сум напален уште​
Од овде #355 натаму.
Очигледно многу членови ја промашиле темава.

Kajgana Shop

На врв Bottom