Евро 2012 - група Ц (Шпанија и Италија во 1/4 финале)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување

Кои две репрезентации ќе продолжат во втора фаза?

• Вкупно гласачи
    230
Значи за 7 години ова навивање на ирциве нема да се рачуна?

Нема врска, не ми беше тоа поентата, за сега правев муабет ама ок, ваше мислење. (y)

Коа ве читам во врска со навивање,а пола немате врска од тоа...:facepalm::pos:

Дај ако не стадионите да ги напраат театри,нека има навивачи како Ирцине на секој стадион и не мора за спиење да идам дома,ќе спијам на стадион додека трае утакмицата.:D

Историјата се повторува. Ако Хрватска и Шпанија изиграат 2:2 (може и со повеќе голови нерешено), тогаш Италија испаѓа.

Буфон веднаш почнал со провокации после натпреварот, за да предизвика реакција во јавност и да се избегне секаква сомнеж за такво пријателско завршување на тој натпревар. :)
--- надополнето: 14 јуни 2012 во 23:53 ---
Коа ве читам во врска со навивање,а пола немате врска од тоа...:facepalm::pos:

Мислиш на навивање или на хулиганство? :P

И да не има факултет за навивање па пола од тука немале врска?

Едноставно е, гледаш натпревар, слушаш реакција од трибини, ако таа реакција кај тебе потикнува позитивни емоции, ако допре до тебе, тогаш тоа е добро навивање. Нема тука што да се ’има врска’, зборуваме за емоции, а не за математички операции.

Абе какво местење сега сигурно во иста формација офанзивно ќе играат Шпанците против Хрватска и нема да ме чуди да им пикнат 2 или 3 гола со тоа што немаат никаков профит да играат 2-2 не ги засега кој ќе продолжи понатаму што пак во најлоша ситуација според мене ја става Хрватска и покрај тоа што има 4 бода. Зошто, ради тоа што играат најтешка утакмица а Италија објективно најлесна и пак сама одлучува за понатаму.

Италија ако тепа 3 разлика секако оди, а на една ваква Ирска ќе и дадат. Настрана тоа што и Шпанија лесно ќе помине со Хрватска.

Мислиш на навивање или на хулиганство? :P

И да не има факултет за навивање па пола од тука немале врска?

Едноставно е, гледаш натпревар, слушаш реакција од трибини, ако таа реакција кај тебе потикнува позитивни емоции, ако допре до тебе, тогаш тоа е добро навивање. Нема тука што да се ’има врска’, зборуваме за емоции, а не за математички операции.

Навивањето и хулиганството до некаде имаат допирни точки ако не си знаел,значи до некаде.
Во секоја навивачка група,јака навивачка група има барем по една јака хулиганска група или подгрупа.
И тие идат на утакмици да навиваат,ама пред утакмица се шамараат на договорени тепачки или на сред улица.Им чуе.

Прееска Ирците звучеа многу добро,на моменти и грмеа,ама да ги плукате и Хрватите поради две бакљи што ги запалиле,мислам нема логика.
Па Хрватите се едни од најватрените навивачи на репрезентативни настапи во фудбал,таму има членови и на секоја навивачка група од Хрватска и нормално е да се запали некоја бакља.
Ако не си бил на стадион,не си навивал и наеднаш гледаш околу тебе дузина бакљи како се палат,како ти се крева адреналинот до крајни граници и ти дава се повеќе и повеќе сила да навиваш,нема што да збориме.

Ирците навиваат воглавно со раце,глас,шалови,т.е стара англиска школа,додека цела Европа,со исклучок на Англија е во друга димензија.

Абе какво местење сега сигурно во иста формација офанзивно ќе играат Шпанците против Хрватска и нема да ме чуди да им пикнат 2 или 3 гола со тоа што немаат никаков профит да играат 2-2 не ги засега кој ќе продолжи понатаму што пак во најлоша ситуација според мене ја става Хрватска и покрај тоа што има 4 бода. Зошто, ради тоа што играат најтешка утакмица а Италија објективно најлесна и пак сама одлучува за понатаму.

И јас не верувам дека ке има местење, него интересен момент е, плус Буфон почна да провоцира, да крева малку тензија.

Хрватите изнервирани на ова изјава му се завртија на ХРТ и почнаа со иронични коментари, демек прав човек се нашол да збори за местење, човек кој уште е под истрага. :)

абе какво местење друго беше тогаш скандинавски земји тука некаде по квалитет и да нема ризик се договориле што има сега Шпанија да се замара да мести утакмици коа и така и вака 99,9 % ќе тепа

Ај свестете се ова е фудбал, Европско не е ова скандинавија и евровизија :pos: И е гајле на Шпанија дали ќе испадне Италија или ќе биде фер и ќе и даде на Хрватска простор за Х . Билиќ и момците треба да покажат дали сакаат да поминат група или не исто така Трапатони треба да покаже колку ги знае неговите Италијани и дали ќе успее да ги прочита и надмудри.

Ај свестете се ова е фудбал, Европско не е ова скандинавија и евровизија :pos: И е гајле на Шпанија дали ќе испадне Италија или ќе биде фер и ќе и даде на Хрватска простор за Х . Билиќ и момците треба да покажат дали сакаат да поминат група или не исто така Трапатони треба да покаже колку ги знае неговите Италијани и дали ќе успее да ги прочита и надмудри.

Друго ми беше поентата, но ајде нема везе.

Е тоа зборам од прееска...
Миланска школа е секогаш миланска школа, џабе мењање клуб, тоа си е тоа, си останува до крај на животот тоа...:icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Моментот кога Пирло на 33 години игра подобро него ли во најдобрите години во милан...

Моментот кога Пирло на 33 години игра подобро него ли во најдобрите години во милан...
не не, моментот кога интер го позајмуваа по други екипи, па го продадоа во милан. тоа е ПОмомент, од твојот :)

И јас не верувам дека ке има местење, него интересен момент е, плус Буфон почна да провоцира, да крева малку тензија.

Хрватите изнервирани на ова изјава му се завртија на ХРТ и почнаа со иронични коментари, демек прав човек се нашол да збори за местење, човек кој уште е под истрага. :)
Погрешна информација имаат Хрватите. Буфон не е под истрага туку само му било кажано да внимава што изјавува во иднина. Ова се однесува на изјавата "Подобро двајца повредени отколку еден мртов".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom