A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување
M

MrzaRules

Гостин
ја бев пред 2 дена да платам...и прашав за Спорт Клуб...и таа таму ми рече дека нема да ги доплаќам ја..а шо паќет имаме поима немам...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
ја бев пред 2 дена да платам...и прашав за Спорт Клуб...и таа таму ми рече дека нема да ги доплаќам ја..а шо паќет имаме поима немам...
Колку плаќаш месечно?
Или логирај се на страната да си провериш колку нет си потрошил во УСЛУГИ табот.
Најгоре треба да ти пишува

Пакети
Активен пакет: ПРЕМИУМ промоција*

*(ова е мојот пакет)

M

MrzaRules

Гостин
Колку плаќаш месечно?
Или логирај се на страната да си провериш колку нет си потрошил во УСЛУГИ табот.
Најгоре треба да ти пишува

Пакети
Активен пакет: ПРЕМИУМ промоција*

*(ова е мојот пакет)
месечно плаќам по 1150 со се интернетот

Член од
28 март 2006
Мислења
17.772
Поени од реакции
12.235
месечно плаќам по 1150 со се интернетот
Најверојатно ти се урачунати и спортските канали, ако имаш тв, телефон и интернет од Близоо. Денеска кога плаќав ме известија дека автоматски ми е вклучен спорт пакетот. Инаку првично ми беше 1000 денари, со спорт 1100 денари (ако не зборам на телефон). Според вработените, Спорт пакетот може во секое време да се откаже.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Me interesira dali kaj vas go brojat potroseniot sobrakjaj,kaj mene poslednive 2meseci kaj mene ima pisano nekoja smesna brojka 500-600mb

M

MrzaRules

Гостин
Најверојатно ти се урачунати и спортските канали, ако имаш тв, телефон и интернет од Близоо. Денеска кога плаќав ме известија дека автоматски ми е вклучен спорт пакетот. Инаку првично ми беше 1000 денари, со спорт 1100 денари (ако не зборам на телефон). Според вработените, Спорт пакетот може во секое време да се откаже.
не не..и претходно толку плаќав, инаку користам само интернет и телевизија од близу...и кога ја прашав таа таму шо ќе биде со СК каналите, ми одговори дека нема да ги доплаќам...

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
И кај мене исто, првиот пакет го имам без дтв+ и не ми наплатија месецов.

M

MrzaRules

Гостин
пријателот од внатрешноста на Близу да им пренесе ДА ГИ ЕБАМ У УСТА СИТЕ ТАМУ

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
хех, со кој памет, за 1050 денари јас имам аналогна и дигитална тв, интернет од 10мб и телефонија. ги покривам апсолутно сите мои потреби, ете со кој памет.ако одам со твој памет, ќе ме кошта тоа истото преку 2000ден.со кој памет.:)
А ако одиш по мој памет, нема да зимаш тоталТВ, него ќе си земеш дримбокс со шеринг... И телефон имам пакет 8/unlimited + фиксен телефон за 600 денари месечно..
Сателитската и бесплатно си ги гледам премиум каналите... Можеш и за 60 евра ГОДИШНО да си ги глеаш и тоа без гајле (значи околу 5 евра месечно за 5000+ канали) ...Всушност, како и да ја гледаш ситуацијава, јас пак најевтино поминувам и најдобро од сите...

и? Уште мислите дека кабловска или IPTV е боља?

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
А ако одиш по мој памет, нема да зимаш тоталТВ, него ќе си земеш дримбокс со шеринг... И телефон имам пакет 8/unlimited + фиксен телефон за 600 денари месечно..
Сателитската и бесплатно си ги гледам премиум каналите... Можеш и за 60 евра ГОДИШНО да си ги глеаш и тоа без гајле (значи околу 5 евра месечно за 5000+ канали) ...Всушност, како и да ја гледаш ситуацијава, јас пак најевтино поминувам и најдобро од сите...

и? Уште мислите дека кабловска или IPTV е боља?
Kako moze da se zeme ova,kaj go ima kolku e pocetna investicija itn???.....

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.464
Kako moze da se zeme ova,kaj go ima kolku e pocetna investicija itn???.....
Почетна инвестиција сателитска антена + ресивер кој има можност за излез на интернет (Dreambox, Azbox, VU+ итн). Ако сакаш да гледаш плати си шеринг, ако не сакаш да платиш кисни по сателитски форуми, научи многу околу цела сателитска проблематика односно таму биди многу активен и можеби ќе добиеш гратис Ц-Линија :)
Трета солуција, набави (купи) оригинал картичка од некој сателитски пакет (Sky, Cyfra, Tring) и менувај (шерувај) линии со друг кој има друга некоја картичка.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Почетна инвестиција сателитска антена + ресивер кој има можност за излез на интернет (Dreambox, Azbox, VU+ итн). Ако сакаш да гледаш плати си шеринг, ако не сакаш да платиш кисни по сателитски форуми, научи многу околу цела сателитска проблематика односно таму биди многу активен и можеби ќе добиеш гратис Ц-Линија :)
Трета солуција, набави (купи) оригинал картичка од некој сателитски пакет (Sky, Cyfra, Tring) и менувај (шерувај) линии со друг кој има друга некоја картичка.
No. Just..no :D

Инаку баш така како што кажа Сашко...Па тоа и викам доколку не сакаат да се замараат има сеа со HD ресивер ако не се лажам за 300 евра комплет еднаш ги даваш и после само 60 евра годишно за шеринг (а некаде е и 100)....Што е СЕПАК ДААЛЕКУ поисплатливо во однос на тоа колку им даваш на операторите на годишно ниво...

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.671
Поени од реакции
8.099
Пред некој ден бев кај едни моја фамилија и имаа Kејблтел уште од пред да се ребрендира во Близу ,али не го пуштиле ресиверот од кога се ребрендираа нешто не им работело како што треба ,јас го уклучив и видов дека е сменет во Близу ама скоро сите канали не работеа од кој неколку македонски а на тие канали се појавува известување дека нема сигнал и телефонски број има од Близу ,зошто не работат некои канали знае некој?

видов дека работи Sport Klub и Sport Klub +

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
А зашто не се јавиш во нивниот call центар, или да појдеш во нивни салон ?
Мој предлог извади го од струја, и повторно стави го, ако неќе, јави се на: 089 011 011 или 02 613 3 613 или 02 2460-820

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.671
Поени од реакции
8.099
А зашто не се јавиш во нивниот call центар, или да појдеш во нивни салон ?
Мој предлог извади го од струја, и повторно стави го, ако неќе, јави се на: 089 011 011 или 02 613 3 613 или 02 2460-820
Ок може али другпат кога ќе бидам кај нив дома :)

Kajgana Shop

На врв Bottom