Не, но во тек на студиите никој не се обучува доволно за да може да каже дека е експерт на некое поле и да промовира одредена филозофија. За сѐ треба соодветно образование. Гинеколог =/ нутриционист.
Ако под овластени нутриционисти ја подразбираш таа од Охрид што ја постираше на темата пред неколку дена, тешко на луѓето што одат кај нејзе.
Јас кога одев во градинка не ни додаваа ништо во млекото, па пак спиевме, замисли.
Во право си за млекото од млекарите, ама ова со децата во градинките е класична теорија на заговор.
Епа оди да речиме кај неколку дипломирани нутриционисти, и ќе видиме што ќе ти кажат!
Јас сум била на повеќе нутриционисти, и истото ми го кажале, + имам другар што завршил вакво школо башка е од странство и истото ми го има кажанои!
Ако за вас тврдењата на еден куп доктори и нутриционисти е невалидно, а пази не се коси со логиката, сосема е логично и потврдено со докази ( башка да не набројувам извршени истражувања ), тогаш ваше си е!
Мое беше да си го искажам својот став, кој подполно е изедначен со оној на постот!
Не ги негирам бенефитите на млекото и никој не ни може, ама тоа денес што го конзумираме е штетно и сосема некорисно!