Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Приметивте на 3-2 резултат за Надал во прв сет, при еден добар поен на Ноле, на репетицијата кога го дадоа Надал како гледа кон Новак и изговара нешто? Да знаевте шпански колку што знаете српски, сега ќе имаше минимум пет страни испишано за тоа... Сигурно Надал е рекол "Браво Ноле, заслужено си No.1" :sneaky:

Скрши рекет, се извини три пати, призна поен кој судијата не го призна... Продолжете дека е сељак, плачко, серко, мочко...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.678
Поени од реакции
115.342
Чуден меч играат, стегнати им се рацете некако. Нема сомнение дека Рафа ќе го добие мечов, само чудни ми се и двајцата, како прв пат у финале да играат.
Иначе престанете со тие малоумни муабети дека Надал не игра добро, нема винери и све остало, едноставно Новак повеќе греши од Рафа, а тоа се должи на огромната доза на спин во ударите на Надал и на длабочината во неговите удари. Абе подобар е и нема збор тука!

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
pa dozdot otsekogas bil sostaven del na grand slamovi.Dava moznost i za promena na tek na natprevar, kolku pati dosega se slucilo da gubi nekoj pa posle dozd da se vrati? seto toa e sharmot na grand slam. Mene voopsto ne mi se dopagja wimbledon sto stavija pokriv, si ja unistija tradicijata a i ne moze da se tretira kako open zatoa sto zatvaraat pokriv, nema nadvoresni vlijanija, nema promena na ritam i sl.Roland garros si ostanuva na tradicijata i fala bogu sto e taka. Tuka i veter moze da smeni pravec na topka, i samata podloga pa ako si muz snajdi se igraj i pobedi!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Aма пази муабетот, Надал го принудувал Новак на грешки, а тој пустиот ти е на 10 метри зад основната линија, како тоа можи да го принуди.
Имаше некои поени што Надал го принуди Новак на грешки, ама сепак Новак е на ниво како во првите два сета против Сепи. Што значи сам себе го убијал.
Ама и Надал е далеку од нивото против Ферер, да играше така гејм немаше да види Ноле со онаа игра а камо ли толку брејка.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
ПА ЗА КОЈ ДА НАВИВА БЕ СРБОФОБУ ЕДЕН!?!?!?!? Ти е гајле тебе дали Надал ќе победи, Ноле да губел само, комплекс!
Алоо стручен коментатор го нарекуваш тоа ??? знае дека е послаб од Надал на земја и пак го форсира на џокович .. стручен коментатор треба да си неутрален ... има коментатори кои пренесуваат само утакмици од своите тимови на нивни телевизии и тие се настроени навивачки ама овој не можам да го сфатам !
пс. Надал ке тепа кој џокович го барате толку од него се деси доста му беше првото место .. !

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
pa dozdot otsekogas bil sostaven del na grand slamovi.Dava moznost i za promena na tek na natprevar, kolku pati dosega se slucilo da gubi nekoj pa posle dozd da se vrati? seto toa e sharmot na grand slam. Mene voopsto ne mi se dopagja wimbledon sto stavija pokriv, si ja unistija tradicijata a i ne moze da se tretira kako open zatoa sto zatvaraat pokriv, nema nadvoresni vlijanija, nema promena na ritam i sl.Roland garros si ostanuva na tradicijata i fala bogu sto e taka. Tuka i veter moze da smeni pravec na topka, i samata podloga pa ako si fizicki mnogu jako spremen igraj i pobedi!
Fixed.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Алоо стручен коментатор го нарекуваш тоа ??? знае дека е послаб од Надал на земја и пак го форсира на џокович .. стручен коментатор треба да си неутрален ... има коментатори кои пренесуваат само утакмици од своите тимови на нивни телевизии и тие се настроени навивачки ама овој не можам да го сфатам !
пс. Надал ке тепа кој џокович го барате толку од него се деси доста му беше првото место .. !
Абе не се глупирај стручен, не стручен. Игра тенисер кој му ја претставува земјата и е патем број 1 и ќе навива за него, ќе се радува на секој поен па и грешка на Надал. Најди ми стрим со Шпански коментатор да видиме како коментира тој сигурно е мртов-ладен кога Надал ќе освои поен.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
И тенисов ли мора да стане ко утакмиците на Барса и Реал? Не се радувате на победата на вашиот, се радувате на поразот на противникот. Плукате по Надал, плукате по Ноле, по Федерер, а тоа се класа играчи.
Ноле има созреано многу според мене за разлика од пред 3-4 години. Престана со исмејувањето и се разви во одличен играч. Не само како талент, туку и како комплетен играч.

Не играл Надал добро, не играл Новак добро, огорчени муабети.(n)
Дека не играат добро, они се во финале, а вие мрчите од пред компјутер.

Уживајте во тенисот и навивајте ЗА, а не ПРОТИВ. ;)

П.С И јас сум за Надал и мене ме нервира од навивачки аспект малце коментаторот на Еуроспорт, ама го разбирам. Да имаше Македонец што игра финалиња и да имаше македонски коментатор, што мислите како ќе коментираше? Тоа е тоа. :)

П.П.С ВАМОС РАФА! Да те видам како стандардно го гризеш пехарот и одиме на СЕДУМ!:love:

П.П.П.С Што кажа бе на пар пати, не успеав скрос да разберам?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Прочитај ги постовите низ темата, а и во некои други теми на овој потфорум и ќе сфатиш. Не се од тебе. Ама ќе сфатат другите.
Жалам што ни крива ни должна се најде да ти реплицирам јас.
Искрено никогаш не сум користела твој пост, на Гробар Мкд или било кој друг навивач на Новак за да удрам поента на некој сосема трет од ваш фан клуб. Вака се добива впечаток дека јас сум некој си хејтер на Новак, што нема врска, а и сами го знаете тоа по инфото што го ставам во неговиот фан клуб.

Друг пат лични препирки решавајте си ги меѓу себе, ве молам не ми користете мои постови за работи за кои не држам став.

Пардон за оф топик.:pipi:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.678
Поени од реакции
115.342
Абе не се глупирај стручен, не стручен. Игра тенисер кој му ја претставува земјата и е патем број 1 и ќе навива за него, ќе се радува на секој поен па и грешка на Надал. Најди ми стрим со Шпански коментатор да видиме како коментира тој сигурно е мртов-ладен кога Надал ќе освои поен.
Добро еве тргаме на страна тоа, Србин бил во ред. Кажи ми зошто вчера кога играа Шарапова-Ерани при еден страшен форхенд на Марија коментаторов рече, цитирам: Ово не би ни Новак стигао..:tapp::tapp:
acereal сака да ти каже дека коментаторов претерува премногу, не дека не треба да навива за Новак, многу јасно е дека за него ќе си навива, да би играл некој наш тенисер во финале нормално дека за него ќе бидеме, само малце треба да е реален. Сервира Надал прв сервис и има нетс и коментаторов вика: Колика среча има Рафа Надал, па мислам мајку му стара, фак оф и коментатор и све.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.314
Искрено никогаш не сум користела твој пост, на Гробар Мкд или било кој друг навивач на Новак за да удрам поента на некој сосема трет од ваш фан клуб. Вака се добива впечаток дека јас сум некој си хејтер на Новак, што нема врска, а и сами го знаете тоа по инфото што го ставам во неговиот фан клуб.

Друг пат лични препирки решавајте си ги меѓу себе, ве молам не ми користете мои постови за работи за кои не држам став.

Пардон за оф топик.:pipi:
Детски муабети се, за тоа не би реплицирал на некој таков, па да полнам 5-6 страни за глупи муабети. Ама ти викам дека така се погоди, а и да видат другите фанови на Надал...
И не се секирај, не си хејтер на Новак, никогаш не сум помислил на тоа.:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom