Roland Garros 2012

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2012?

• Рафаел Надал

Гласови: 40 48,2%
  • Новак Ѓоковиќ

Гласови: 25 30,1%
  • Роџер Федерер

Гласови: 20 24,1%
  • Енди Мареј

Гласови: 2 2,4%
  • Томаш Бердих

Гласови: 3 3,6%
  • Давид Ферер

Гласови: 1 1,2%
  • Марија Шарапова

Гласови: 13 15,7%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 7 8,4%
  • На Ли

Гласови: 2 2,4%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 8 9,6%
  • некој друг кај мажите

Гласови: 1 1,2%
  • некој друг кај жените

Гласови: 3 3,6%

• Вкупно гласачи
    83
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
А

Анноун

Гостин
Сега ми е јасно зашто беше 1.30 за победа на Надал и само 2.50 за победа од 3-0 .

Слабо , неслабо , пак имаше 10тина зверски поени . "Oмилена" фраза на темава ми е , Играчот А не е толку добар , колку што играчот Б прави грешки . Епа нека ја тргнат мрежата и линиите нека ги избришат. Не знам што очекувате. Играта на земја многу често зависи од тоа кој ќе има поголеми нерви во долгите поени , кој ќе потегне за винер во правиот момент .

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Psyside,

И US Open е доста добар турнир но нема покрив. Таму се чини дека дождот повеќе прави проблеми, кога ќе заврне трае 10 дена. Пред 2-3 години немаше тенис 2-3 дена ако се сеќаваш, Надал и Гонзалез кога играа. Е сеа во право си, не ставаат ни рефлектори кои не се воопшто скапи за еден ваков турнир.

Јака слика :D

rolandgarros/ напиша:
Players about to walk back out onto court. Think we'll see the completion of this #RG12 men's final without another rain delay?
Пуштајте Евроспорт, 3 минути заргевање за Рафа и Ноле.

Ајдеееееее

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Приметивте на 3-2 резултат за Надал во прв сет, при еден добар поен на Ноле, на репетицијата кога го дадоа Надал како гледа кон Новак и изговара нешто? Да знаевте шпански колку што знаете српски, сега ќе имаше минимум пет страни испишано за тоа... Сигурно Надал е рекол "Браво Ноле, заслужено си No.1" :sneaky:

Скрши рекет, се извини три пати, призна поен кој судијата не го призна... Продолжете дека е сељак, плачко, серко, мочко...
ма дааа...

Јас разбирам шпански колку што разбирам српски, па ништо страшно не беше. :) И Ноле имаше испади, Надал барем у фаца му изговори не ко Ноле накај публиката... :icon_lol:

Не го правете светец со сила Новак, ко што и он самиот пробува да се прави, оти не е. Не е ниту Надал. Тоа со поенот беше многу нормална работа, очекував дека ќе дозволи да се признае.

Psyside мене ми е омилен тенисот кој се игра на РГ, ваљда заради Надал. :D Али тоа дека Французиве се најутепани организатори, нема збор.

Вимболдон е класата. :)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ајдеееееее 2-0, изгледа и не му дојде баш добро одморов на Ноле. Може полека да си се префрлиме на фудбалот...:D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
ма дааа...

Јас разбирам шпански колку што разбирам српски, па ништо страшно не беше. :) И Ноле имаше испади, Надал барем у фаца му изговори не ко Ноле накај публиката... :icon_lol:
Што рекол Рафа? Не го забележав моментов, баш ме интересира што е муабетов?

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
После спасената брејк топка на Рафа во третиот сет, тешко дека би можел Ноле да направи било што тука.

Еве го одличниот пасинг шот на Рафа за 2-0 во сетови.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Што рекол Рафа? Не го забележав моментов, баш ме интересира што е муабетов?
ја видов дека рече: „Син паљабрас, ходер“ - шо би значело, „без зборови, по ѓаволите“ у блага верзија или „без зборови, ебаго“ у прилепска верзија. :pos:

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Абе не се глупирај стручен, не стручен. Игра тенисер кој му ја претставува земјата и е патем број 1 и ќе навива за него, ќе се радува на секој поен па и грешка на Надал. Најди ми стрим со Шпански коментатор да видиме како коментира тој сигурно е мртов-ладен кога Надал ќе освои поен.
Чути си и гледај како губи србинов .. се скинав од смеење кога ги прави тие тажни и смешни гримаси не може еден сервис асолен да испрати !

L

Löwe

Гостин
ХАХАХАХХАХАА Ноле. "Па све врача у пичку матер. ":pos:
--- надополнето: 10 јуни 2012 во 18:01 ---
Ете го и брејкот :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom